Konferencija Jačanje uloge industrijskih sindikata u jugoistočnoj Europi u oblikovanju programa industrijske politike u svjetlu ciljeva Europe 2020“

28.04.2017.

U organizaciji EFFAT- Europske federacije sindikata hrane, poljoprivrede i turizma i PPDIV-a u srijedu 26. travnja 2017. je u Zagrebu održana konferencija po nazivom „Jačanje uloge industrijskih sindikata u jugoistočnoj Europi u oblikovanju programa industrijske politike u svjetlu ciljeva Europe 2020"
Konferencija je okupila brojne sindikalne predstavnike iz Hrvatske, Austrije, Rumunjske, Bugarske, Srbije i Crne Gore te predstavnike poslodavaca prehrambeno-poljoprivrednog sektora u Hrvatskoj.

HUP-Udruga prehrambene industrije i poljoprivrede se na konferenciji predstavila s prezentacijom „Budućnost 'od polja do stola' u jugoistočnoj Europi – iz perspektive poslodavaca“, koju je održala Maja Malić, savjetnica u HUP-Udruzi prehrambene industrije i poljoprivrede. Kroz prezentaciju su se prisutnima dale informacije o stanju sektora u Hrvatskoj, te uvid u najnovije aktivnosti Udruge i uspješno partnerstvo sa sindikatom PPDIV. Nakon prezentacije prisutni su imali priliku za pitanja i raspravu te iznošenje primjera iz prakse i iskustva iz svoje zemlje.

Odlična suradnja HUP-a i sindikata te zajednički projekti izazvali su veliko zanimanje prisutnih te su organizatori pozvali HUP-UPIIP na sastanak EFFAT-a i organizacije FOOD&DRINK Europe koji će se održati u lipnju 2017. u Bruxellesu, a na kojem će se također raspravljati o partnerstvu te mogućnosti i prilikama za poboljšanje odnosa sindikata i poslodavaca, kako bi europskim partnerima prezentirali iskustva iz Hrvatske.
vrh stranice
vrh stranice