Kolektivni ugovor

Kolektivni ugovor

Kolektivni ugovor za djelatnost drvne i papirne industrije (NN123/08), kao i Kolektivni ugovor o izmjenama i dopunama Kolektivnog ugovora za djelatnost drvne i papirne industrije (NN96/13) otkazani su i prestali su važiti 28.listopada 2015.godine.

Dokument otkaz Kolektivnog ugovora - Ministarstvo rada i mirovinskog sustava.

 

24.7.2013. godine objavljen je Kolektivni ugovor o izmjenama i dopunama Kolektivnog ugovora za djelatnost drvne i papirne industrije objavljen je u Narodnim novinama broj 96.

Link:

Narodne novine


07.06.2013.g pregovarački odbori HUP- Udruge drvne i papirne industrije i sindikata SDIPI i HUS-a potpisali su Kolektivni ugovor o Izmjenama i dopunama Kolektivnog ugovora za djelatnost drvne i papirne industrije.

Sklopljenim Kolektivnim ugovorom definirano je da ukoliko sindikati i poslodavci na razini pojedinih poduzeća postignu sporazum, minimalna plaća može biti i niža, a sukladno članku 8. Zakona o minimalnoj plaći ( NN 39/13).

Izmjene i dopune Kolektivnog ugovora pročitajte ovdje.

HUP- Udruga drvne i papirne industrije, Samostalni sindikat drvne i papirne industrije, Hrvatska udruga sindikata hrane, tekstila i drva te Udruga radničkih sindikata potpisale su granski kolektivni ugovor za djelatnosti drvne i papirne industrije 2008.g. Tekst kolektivnog ugovora iz 2008.g. možete pronaći ovdje.
vrh stranice
vrh stranice