KOLEKTIVI PREGOVORI U JAVNOM LINIJSKOM PRIJEVOZU PUTNIKA

22.09.2022.

U prostorijama Hrvatske udruge poslodavaca održan je prvi sastanak pregovaračkih odbora sindikata i HUP-a za granski kolektivni ugovor u djelatnosti javnog linijskog prijevoza putnika.

Na prvom sastanku usuglašen je Protokol te članovi pregovaračkih odbora, a dinamika sastajanja definirana je na jedanput u dva tjedna. Socijalni partneri postavili su si ambiciozan rok za dovršetak kolektivnih pregovora, do kraja 2022. godine.

Članovi pregovaračkog odbora sindikata:  

-          Duško Kulaš

-          Stjepan Lisičak

-          Miljenko Gočin

-          Gordana Palajsa

-          Marijan Mitrović

Članovi pregovaračkog odbora HUP-Udruge prometa:

-          Hrvoje Meštrović

-          Damir Pavlović

-          Dražen Divjak

-          Jasminka Strehovec

-          Hrvoje Pejković

Mladen Novosel tom prilikom je podsjetio na prethodnu dobru suradnju HUP-a i sindikata te zajedničke ciljeve koje su potvrdili i Sporazumom o razumijevanju od kojih je jedan i sklapanje granskog kolektivnog ugovora i njegova važnost za perspektivu radnika i samu djelatnost cestovnog javnog linijskog prijevoza putnika. „Instrument je to koji će biti korektiv svim onim poslodavcima koji danas ne udovoljavaju minimalnim uvjetima.“

 

Ana Falak tom prilikom je izjavila: „Bez proširene primjene koja će iste uvjete nametnuti svim poslodavcima, kolektivni pregovori nemaju smisla. Naši članovi imaju već solidne standarde definirane kućnim kolektivnim ugovorima.“ Ističe i da zajednički treba inzistirati na provedbi i kontroli, jednom kada se obje strane usuglase.  

vrh stranice
vrh stranice