Jadranka Primorac nova predsjednica HUP-Udruge privatnih poliklinika, bolnica, lječilišta i ustanova za zdravstvenu skrb

01.12.2017.

Na jučer održanoj izbornoj Skupštini HUP-Udruge privatnih poliklinika, bolnica, lječilišta i ustanova za zdravstvenu skrb za novu predsjednicu izabrana je Jadranka Primorac, članica Uprave Specijalne bolnice Sv. Katarina.
Na Skupštini je izabran i novi Izvršni odbor koji će, na čelu s predsjednicom Jadrankom Primorac, voditi Udrugu u naredne četiri godine, a njegovi članovi su: prof. dr. sc. Nikica Gabrić, Specijalna bolnica Svjetlost, dopredsjednik; Nataša Rubeša, dipl. oec. ,Poliklinika Rident, dopredsjednica; prof. dr. sc. Nikola Čičak, Specijalna bolnica Akromion, dopredsjednik; Zoran Knežević, Poliklinika Vita, član; Slaven Janečić, Poliklinika Aviva, član; Ognjen Bagatin, dipl. oec., Poliklinika Bagatin, član; dr. Ivanka Trstenjak Rajković, Poliklinika Medikol, član;) dr Miroslav Kinčl, Poliklinika Barbel, član; dr. Bojan Jernej, Dijagnostika 2000, član.
Zahvalivši na ukazanom povjerenju nova predsjednica Jadranka Primorac najavila je što će biti u fokusu rada Udruge u narednom razdoblju: „Aktivno ćemo raditi na promjeni percepcije privatne zdravstvene inicijative u javnosti, razvoju Hrvatske kao destinacije medicinskog turizma te većoj uključenosti privatnih zdravstvenih ustanova u ukupni sustav zdravstva Republike Hrvatske, kroz suradnju sa državnim i privatnim osiguravateljima. Moramo se pokrenuti i svi zajedno surađivati da bismo omogućili pozitivne promjene u sustavu zdravstva, a na dobrobit naših pacijenata Pozivam sve vlasnike privatnih zdravstvenih ustanova koji još uvijek nisu naši članovi, da nam se pridruže našim inicijativama i tako i sami doprinesu realizaciji ovih ciljeva. S obzirom na različite djelatnosti unutar same Udruge, specifičnosti i problematiku, svaki je dodatni doprinos i angažman dobrodošao. Otvoreni samo, naravno, i za nove prijedloge i inicijative i vjerujemo da radeći zajedno možemo napraviti puno više nego li kao pojedinci. Nimalo ne sumnjam da znanjem, sposobnošću, odlučnošću i vizijom članova naše Udruge te svime što radimo i planiramo raditi, hrvatski zdravstveni sustav možemo unaprijediti, dodatno razviti te afirmirati i u inozemstvu. I zato je važno kontinuirano raditi na jačanju suradnje s institucijama i privatnim poslodavcima u zdravstvu na tržištu čitave Europske unije”.
vrh stranice
vrh stranice