Izniman interes za radionicu na temu izmjena poreznih propisa u Splitu

15.11.2023.

14. studenoga 2023., u Splitu, HUP Regionalni ured Split u suradnji s društvima UHY HB EKONOM d.o.o. i UHY POREZNI SAVJETNIK d.o.o., organizirao je iznimno posjećenu radionicu na temu Novosti u poreznim propisima 2024.

U sklopu šeste porezne reforme, predviđene su brojne izmjene poreznih propisa koje stupaju na snagu početkom sljedeće godine o čemu su govorile Ivana Zec, ovlaštena porezna savjetnica te Tea Jerković i Danijela Tokić ovlaštene računovođe. Prisutne su posebno zanimale novosti vezane za izmjene obračuna plaće zbog promjene stope poreza na dohodak, ukidanje prireza porezu, povećanju iznosa osnovnog osobnog odbitka. Najveći prijepor u implementaciji navedenih izmjena kod prisutnih je izazvalo predviđeno umanjenje mjesečne osnovice za obračun doprinosa za MIO I. stup, pogotovo kod radnika koji rade za dva i više poslodavaca. 
Ostale izmjene vezane za dohodak o čemu se razgovaralo su povećanje poreznih stopa na konačne dohotke, izjednačavanje poreznog tretmana opcijske dodjele, izjednačavanje poreznog tretmana dohotka od kamata ostvarenih ulaganjem u obveznice s kamatama ostvarenih ulaganjem u ostale dužničke vrijednosne papire te propisivanje novog neoporezivog primitka.

Od početka godine bit će uređen i porezni tretman napojnica, o čemu se na radionici posebno burno raspravljalo. Bilo je govora i o izmjenama vezano za porez na dobit, obračun stope pdv-a te izmjenama Zakona o lokalnim porezima.

Zbog iznimnog interesa, radionica Porezne novosti u 2024. godini bit će uskoro ponovljena.

vrh stranice
vrh stranice