Izmjene mjera za očuvanje radnih mjesta - Upravno vijeće HZZ 29.7.2020.

30.07.2020.

Vezano za provedbu mjera za očuvanje radnih mjesta u nastavku su informacije o usvojenim izmjenama provedbenih uputa na Upravnom vijeću HZZ-a održanom 29. srpnja 2020.g.:

Mjera za mikropoduzetnike - produžena je na kolovoz 2020. Zahtjevi predani u srpnju vrijede i za kolovoz, ali uz obvezu predaje dokumentacije o padu prihoda u srpnju. 

 Zahtjevi za kolovoz primaju se od 3. kolovoza. Više info

 Mjera za srpanj-kolovoz 2020.- nove dozvoljene djelatnosti unutar NKD razreda H, I, J, N, R i S te proširenje ciljane skupine poslodavaca na sve koji obavljaju djelatnost u prihvatljivim sektorima i po toj osnovi obveznici su poreza na dobit. Više info

 Dodatno su uključeni prijevoz putnika vodom, zračni promet i povezane usluge, najam automobila te plovnih i zračnih prijevoznih prometnih sredstava; proizvodnja i prikazivanje filmova i video filmova i TV programa; Prevoditeljske djelatnosti i usluge tumača te Ostale uslužne djelatnosti-samo pranje i kemijsko čišćenje tekstila i krznenih proizvoda.

 Zahtjev se treba predati do 31. srpnja ako tražite potporu za srpanj, odnosno do 31. kolovoza ako tražite potporu samo za kolovoz.

Sve odgovore HZZ-a koje dobijemo na upite HUP-a prema vašim pitanjima i potrebnim pojašnjenjima provedbe mjera HZZ-a možete pratiti na poveznici https://www.hup.hr/hzz-odgovori-na-upite-hup-a-1772020.aspx

vrh stranice