Izjave povjerenika: Posrnuli telekomunikacijski sektor šteti svim poduzećima. Vrijeme je da ukinemo besperspektivne poslovne modele kao što je roaming

17.10.2013.

Neelie Kroes danas je grupaciji Business Europe objasnila da mora saslušati mišljenja svih svojih članova, a ne samo onih iz telekomunikacijskog sektora, pri definiranju stajališta o telekomunikacijskoj reformi koju provodi Europska komisija.
Kroes ne bira riječi u svojem nastojanju da dokaže da će ustrajanje na zastarjelim poslovnim modelima kao što je roaming naštetiti svim poduzećima, a u konačnici i samim telekomunikacijskih operaterima. "Ako želimo biti predvodnici, moramo djelovati sada. Ne 2020., ne sljedeće godine, već sada. Europa mora iskoristiti val promjena, a ne utopiti se pod njim... Sve digitalne inovacije u konačnici se oslanjaju na jedno: telekomunikacijske mreže. Činjenica je da sramotno visoke cijene roaminga ne potiču ulaganja. Nikada nisu i nikada neće. Telekomunikacijski poslovni modeli sutrašnjice temelje se na podacima. Neće se temeljiti na roamingu, baš kao što se neće temeljiti ni na faksovima i telegramima."

Dodatne informacije: SPEECH/13/828
vrh stranice
vrh stranice