Izjava predsjednika Barrosa nakon prvog dana zasjedanja Europskog vijeća (23. i 24. listopada 2014.)

24.10.2014.

Na konferenciji za medije nakon prvog dana zasjedanja Europskog vijeća predsjednik Barroso ovako je komentirao paket mjera u području klime i energetike za razdoblje do 2030.: "Oduševljen sam što su odobreni ambiciozni prijedlozi Europske komisije za najmanje četrdesetpostotno smanjenje emisija stakleničkih plinova. Kada smo u siječnju predstavili svoju strategiju, mnogi su rekli da je to pogrešan potez u pogrešnom trenutku. Danas smo dokazali da nisu bili u pravu. Dobili smo odobrenje i jednoglasnu podršku Europskog vijeća za taj vrlo ambiciozan cilj."
Predsjednik Barroso komentirao je i situaciju s ebolom: "Odmah smo mobilizirali 180 milijuna eura i aktivirali Centar za odgovor na krizne situacije radi koordiniranja stručne pomoći i ustanova. Pridonijeli smo rješenju za brzu evakuaciju teško bolesnih humanitarnih radnika. […] U okviru tih trajnih nastojanja Komisija je danas objavila da je na raspolaganje stavila 24,4 milijuna eura hitne pomoći za istraživanja u području zaštite zdravstvenih radnika, liječenja bolesnika i sprječavanja daljnjeg širenja zaraze, odnosno pronalaska cjepiva."
Videozapis konferencije za medije dostupan je na servisu EBS.
Završna konferencija za medije održat će se po završetku zasjedanja Europskog vijeća / sastanka na vrhu država europodručja (točno vrijeme bit će objavljeno naknadno), a prenosit će se uživo putem servisa EBS.

Dodatne informacije: SPEECH/14/719
vrh stranice
vrh stranice