Izborna Skupština HUP-Udruge financijskog poslovanja

16.06.2021.

Na jučerašnjoj sjednici Skupštine Udruge financijskog poslovanja izabrano je novo vodstvo Udruge u sljedećem 4-godišnjem mandatu za razdoblje 2021-2025. Članovi Skupštine su jednoglasno izabrali g. Dalibora Ćubelu za novog predsjednika HUP-Udruge financijskog poslovanja, člana uprave Zagrebačke banke koji će u sljedećem razdoblju voditi ovu Udrugu. Za dopredsjednike izabrani su g. Hrvoje Pauković, direktor HUO-a i gđa Dijana Markoja Bojčeta, direktorica Udruge mirovinskih fondova. 

Također, izabrani su i novi članovi Izvršnog odbora Udruge u sljedećem sastavu:

·         Dalibor Ćubela, član uprave Zagrebačke banke

·         Zdenko Matak, član uprave Erste banke

·         Zdenko Adrović, direktor Hrvatske udruge banaka

·         Božo Šaravanja, član uprave Wiener osiguranje

·         Hrvoje Pauković, direktor Hrvatskog ureda za osiguranje

·         Dijana Bojčeta Markoja, direktorica Udruge društava za upravljanje mirovinskim fondovima i mirovinskih osiguravajućih društava

·         Barbara Cerinski, dopredsjednica Hrvatske udruge agencija za naplatu potraživanja

·         Željka Pirija-Benaković, predsjednica Hrvatske udruge kreditnih unija

·         Ivana Gažić, predsjednica Uprave Zagrebačke burze

·         Janja Kulić, članica Upravnog vijeća Hrvatske revizorske komore

·         Emil Mihalina, predstavnik Agram grupe

Sjednicu je vodio g. Damir Grbavac, predsjednik uprave RMF kojem su članovi zahvali na dosadašnjem radu i angažiranju te na njegovom sudjelovanju u upravljanju udruge tijekom proteklog razdoblja.  Na sjednici su prezentirane aktivnosti Udruge iz proteklog razdoblja, a  Izvješće o radu prezentirala je Sanja Smoljak Katić, direktorica Udruge financijskog poslovanja. O programskim prioritetima i ključnim odrednicama Udruge govorio je g. Ćubela novi predsjednik Udruge koji je istaknuo da će Udruga tijekom 2021. nastojati kreirati nove aktivnosti i nove oblike suradnje, s naglaskom da će se tijekom godine redovno kontaktirati članovi kako bi se identificirali zahtjevi i očekivanja članova pa još još jednom pozvao sve nazočne članove da budu otvoreni i aktivni u predlaganju svojih tema. Kao ključne prioritetne teme u 2021. istaknuo je sljedeće: pozicioniranje Udruge financijskog poslovanja kao socijalnog partnera u financijskom sektoru koja želi razvijeno i kvalitetno tržište na uzoru drugih razvijenih zemalja, uključenje svih aktera u pripremne aktivnosti za uvođenje EURA, jači doprinos u području EU fondova, uloga Udruge u projektima osnaživanja financijskoj pismenosti članova i šire javnosti te poticanje međugranskih incijativa i rad na zajedničkim projektima drugih granskih udruga i pridruženih  partnerskih organizacija. U daljnjoj diskusiji članovi su predložili i veću transparentnost u radu Udruge i mogućnost jačeg međusobnog povezivanja članova unutar same Udruge.

Udruga financijskog poslovanja je dobrovoljna i neovisna udruga poslodavaca koja štiti i promiče prava i interese svojih članova. Udruga je osnovana 1994. g. te okuplja članove, poslodavce iz područja djelatnosti u bankarstva, osiguravateljstva, mirovinskih fondova, kreditnih unija i drugih financijskih i srodnih djelatnosti te predstavlja jednu od 30 granskih Udruga udruženih u Hrvatsku udrugu poslodavaca, sudionika hrvatskog financijskog tržišta, sa svrhom jačanja dijaloga i suradnje među raznim segmentima financijske industrije i utjecanja na jačanje pozitivne javne percepcije o financijskoj djelatnosti.

Tijela Udruge su:  Skupština, Izvršni odbor, Koordinacije.

Partnerske organizacije/pridružene Udruge u Udrugu financijskog poslovanja su:

Hrvatska udruga banaka (član 2008.g.)

Hrvatska udruga kreditnih unija (član od 2012.g.)

Hrvatski ured za osiguranje (član od 2013.g.)

Zagrebačka burza (član od 2015.)

Hrvatska revizorska komora (član od 2016.g.)

Udruga društava za upravljanje mirovinskim fondovima i mirovinskih osiguravajućih društava (član od 2018.g.)

Hrvatska udruga agencija za naplatu potraživanja (član od 2021.g.)

Predstavnici Udruge financijskog poslovanja u Skupštini HUP-a su gđa Keserić iz RBA, g. Matak iz Erste banke, gđa Pirija Benaković iz HUKU, g. Pauković iz HUO, gđa Bojčeta Markoja iz UMFO, gđa Horvat Martinović iz Wiener osiguranja, gđa Gažić iz Zagrebačke burze te g. Mihalina iz Agram grupe.

 

 

vrh stranice
vrh stranice