HUP-Udruga nautičkog sektora postala nova članica European Boating Industry

11.06.2024.

U Barceloni, održana je generalna skupština European Boating Industry (EBI)N na kojoj je predstavljena nova članica HUP-Udruga nautičkog sektoraDomaćin skupštine bila je španjolska članica EBI, Asociación Nacional de Empresas Nauticas (ANEN), u suradnji s marinom Port Vell, lukom Barcelone i MB92.  Ovaj značajan događaj generirao je rasprave i postavio temelje za strateška partnerstva te budući razvoj nautičke industrije u Europi. Na Skupštini su pozdravljene i predstavljene nove članice EBI, Turska udruga jahting  i brodograđevne industrije (YATED) i HUP udruga nautičkog sektora. 

 

U ime HUP-Udruge nautičkog sektora skupštini su nazočile Nevenka i Ana Čalić iz tvrtke Navela, te prenijele poruku predsjednika Izvršnog odbora Udruge nautičkog sektora, Romana Pičuljana koji je izjavio:

„Želimo postići najpovoljniji zakonodavni okvir za naše članice i hrvatsku nautičku industriju. Bolja vidljivost i promocija nautike, ekologija i zaštita okoliša su neke od ključnih tema za Udrugu nautičkog sektora. Pridruživanje udruzi EBI je važan korak, ne samo zato što dijelimo iste ciljeve, već i zbog boljeg i lakšeg globalnog djelovanja za naše članove i povezivanja s europskim srodnim udrugama.

vrh stranice