HUP u medijima

HUP: Vlada treba hitno objaviti daljnje mjere pomoći gospodarstvu

13.05.2020.

Zagreb, 13.5.2020. - Nastavno na najave ministra Aladrovića, HUP smatra  problematičnim retroaktivno propisivati uvjete za isplate potpora i smatra da bi ih bilo korektno vezati uz one potpore koje će se tek konzumirati.  Vezivanje zabrane isplate dobiti uz potpore ne bi smjelo biti primjenjivo kod malih tvrtki u kojima vlasnici najčešće žive od dobiti. Također, uvjetovanje bi trebalo biti vezano uz isplate dobiti za 2020. za koju su potpore i povučene.

Dopustite odlazak naših inženjera van, da instaliraju isporučenu opremu

30.04.2020.

Svijet pokazuje kako kriza izazvana Covidom-19 zatvara granice i svaka se zemlja brine riješiti svoje probleme.

Globalna kriza iziskuje brza i pametna rješenja te orijentaciju u javnoj nabavi na domaću industriju zbog nužnosti prilagodbe u vremenima kada lanci opskrbe nisu funkcionalni jer održavanje i podrška poslovanju su najbolji način očuvanja radnih mjesta, kažu u Hrvatskoj udruzi poslodavaca (HUP) – Udruzi elektroindustrije.

Logistika uz potporu države može izdržati još mjesec, nakon toga idu bolni gubici

23.04.2020.

Sektor logistike i distribucije generalno trpi velike štete zbog ukupnog pada poslovanja te otežan rad u svim segmentima koji čine ukupni opskrbni lanac (supply chain). Međunarodni transport unutar zemalja EU odvija se vrlo otežano u svim segmentima od druge polovice ožujka kada su restrikcije na graničnim prijelazima uz uvedenu obaveznu karantenu za vozače gotovo onemogućile bilo kakvo odvijanje transporta.

HUP Split: Žurno pokrenuti reset gospodarstva i provesti reforme - svaka kriza je i prilika

22.04.2020.

Hrvatska udruga poslodavaca putem svojih regionalnih ureda uputila je poziv svim županijama, pa tako i Splitsko - dalmatinskoj, da ne zaustavljaju investicije, već da se u javnoj nabavi što je više moguće, barem u visini od 60 posto, angažiraju lokalni poduzetnici. Također, s ciljem pokretanja gospodarstva, pozivaju donositelje odluka da se mjere krenu popuštati u županijama sa stabilnijim epidemiološkim slikama.

Turistički sektor najviše je pogođen posljedicama epidemije, a usporednom s tim situacija u Dalmaciji posebno je zabrinjavajuća.

vrh stranice
vrh stranice