HUP se uključio u obilježavanje Svjetskog i Europskog tjedna novca 25. - 29.3.2019.

21.03.2019.

HUP se i ove godine uključio u obilježavanje Svjetskog i Europskog tjedna novca od 25. do 29. 2019. u okviru kojeg će se održati brojne aktivnosti i manifestacije na nacionalnoj i međunarodnoj razini posvećene unaprjeđivanju financijske pismenosti.

Cilj obilježavanja Svjetskog i Europskog tjedna novca je financijskim obrazovanjem unaprijediti razinu financijske pismenosti i omogućiti djeci, mladima i građanima stjecanje financijske kompetencije nužne u svakodnevnom privatnom i poslovnom životu.

Suradnjom Ministarstva financija, Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta, Ministarstva znanosti i obrazovanja, Agencije za odgoj i obrazovanje, Hrvatske narodne banke, Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga, Hrvatske udruge banaka, Hrvatskog ureda za osiguranje, Hrvatske udruge poslodavaca, Akademije Zagrebačke burze, Hrvatske gospodarske komore, Udruge društava za upravljanje mirovinskim fondovima i mirovinskih osiguravajućih društava, Štedopisa - Instituta za financijsko obrazovanje i Hrvatskog instituta za financijsku edukaciju u tjednu od 25. do 29. ožujka 2019. godine nizom aktivnosti obilježava se Svjetski i Europski tjedan novca s posebnim naglaskom na uključivanje djece i mladih u edukativne projekte vezane za unaprjeđivanje financijske pismenosti.

HUP je pripremo radionicu za članove i studente, koja će se održati ove godine u suradnji sa HUP regionalnim uredom u Rijeci i Udruge društava za upravljanje mirovinskim fondovima i mirovinskih osiguravajućih društava sa zanimljivom temom upoznavanje poduzetnika i studenata sa prednostima mirovinske štednje kao štednje za budućnost.

Radionica se održava 27.03. u prostorijama Ekonomskog fakulteta u Rijeci.

vrh stranice
vrh stranice