HUP Rijeka: Održana sjednica IO HUP-a Rijeka

25.10.2021.

1. sjednica Izvršnog odbora HUP Podružnice Rijeka održana je u petak 22. listopada 2021. s početkom u 14:00 h u Rijeci (u prostorima Ustanove za zdravstvenu njegu i rehabilitaciju Helena Smokrović).

 

Na sjednici je sudjelovalo 8 od 9 članova Izvršnog odbora: Maša Smokrović, Sandra Uzelac, Miladin Marković, Mirjana Palada Kmetović, Željko Miljanić, Duško Radulović, Valentina Mikanović (zamjena za Mihajlo Mirković), Josip Rupčić i Maša Smokrović, a Aleks Fonović se ispričao.
Na sjednici su uz glavnog direktora HUP- a, Damira Zorića i direktora HUP-a Rijeka Nenada Seiferta, prisustvovale i kolegice, Admira Ribičić, Milka Kosanović, Natali Komen-Bujas i Iva Nappholz.
Sjednicu je otvorila i vodila Maša Smokrović koja je uvodno pozdravila sve prisutne i kratko predstavila članove Izvršnog odbora HUP-a Rijeka u novom mandatu.Utvrđivanjem kvoruma i usvajanjem predloženog dnevnog reda krenula je rasprava po predloženim točkama. Razgovaralo se na sljedeće teme dnevnog reda:

  1. Aktualna gospodarska situacija u RH
  2. Aktivnosti HUP-a i Podružnice
  3. Osnivanje i rad Gospodarsko – socijalnih vijeća Istarske, Primorsko – goranske i Ličko - senjske
  4. Suradnja HUP - PGŽ, Poslovna škola za studente
  5. Razno

 

Direktor HUP-a, Damir Zorić je izložio glavne aktivnosti HUP-a u proteklom razdoblju koje će se nastaviti do kraja godine, a to su: Zakon o radu, Nacionalni plan oporavka i otpornosti, uvođenje eura te poskupljenje energenata. Članovi su posebno naglasili važnost kvalitetne pripreme projekata za novo financijsko razdoblje i sredstva iz NPOO-a, a izmjene Zakona o radu s obzirom na stanje na tržištu rada ocijenjene su kao povijesna prilika za izmijeniti radno zakonodavstvo u korist rada i radnika.
Nakon rasprave u kojoj su sudjelovali svi članovi Izvršnog odbora usvojeni su sljedeći prijedlozi i zaključci:

1.    Vodstvu HUP-a predloženo je pokretanje dodijele priznanja JLS-ima koje potiču i aktivno sudjeluju u stvaranju dobre poduzetničke klime (razrada kriterija i detektiranje najboljih i najlošijih s ciljem promocije poduzetništva i promjene percepcije u javnosti).

 

2.    Za Program rada u narednom razdoblju predložene su sljedeće teme o kojima će se razgovarati na lokalnoj razini:

-              zbrinjavanje industrijskog otpada,

-              iskorištenost domaće drvne građe,

-              troškovi Covid-19 testiranja (osigurati primjenu svim poslodavcima na jednak način),

-              promocija poduzetništva u sve 3 županije i povećanje proračuna JLS za poduzetnike. (nastaviti s povezivanjem poduzetnika s JLS kroz pokretanje gospodarskih vijeća (Grad Kastav, Općina Matulji …)

 

3.    Pokrenut će se dodatne inicijative za osnaživanje Gospodarsko- socijalnih vijeća u čijem radu sudjeluju i predstavnici HUP-a, kao savjetodavna tijela županija.  GSV u PGŽ redovno održava svoje aktivnosti, dok su Istarski i Ličko-senjski GSV u formiranju. Prva aktivnost biti će sastanak vodstva HUP-a Rijeka i posjet LSŽ i IŽ s ciljem osnivanja GSV-a te susreta s lokalnim poduzetnicima.

 

4.    Operativno će se sjednice Izvršnog odbora organizirati u skladu sa sljedećim prijedlozima:

-              jednom godišnje održat će se tematska sjednica IO RU RKA

-      sjednice IO održavat će se kod članica IO – slijedeći domaćin je članica Calucem d.o.o. iz Istre

-      Božićni domjenak za članove HUP-a Rijeka organizirat će se krajem 11., početak 12. mjeseca

 

5.    Za potrebe provedbe novih projekata HUP Podružnice Rijeka (ponovno pokretanje Poslovne škole za studente i dr.) za iduću godinu planira se zapošljavanje još jednog djelatnika u RU Rijeka

 

Pod točkom Razno članovi su informirani o preseljenju centralnog ureda HUP-a u zagrebu u nove funkcionalnije urede (Radnička 37 a).

 

vrh stranice
vrh stranice