HUP donirao 100.000 kuna Glazbenoj školi 'Fran Lothka' u Sisku s namjenom obnove od razornih potresa

29.03.2021.

Hrvatska udruga poslodavaca danas je donirala 100.000 kuna Glazbenoj školi 'Fran Lothka' u Sisku s namjenom obnove škole od razornih potresa koji su pogodili područje Banovine, a sredstva su HUP-u donirala europska poslodavačka udruženja kojima se HUP obratio za pomoć neposredno nakon tragičnih događaja.

Naime, Hrvatska udruga poslodavaca kontaktirala je velika europska nadnacionalna poslodavačka udruženja kojih je i HUP član sa zamolbom da informiraju svoje članice, poduzetnike i poslodavce svih zemalja Europe, o katastrofalnim posljedicama koje je ostavio razoran potres koji je pogodio područje Siska, Petrinje, Gline i okolnih mjesta te ih pozovu na donacije i pomoć u obnovi razrušenih krajeva. Ukupno je prikupljeno 100.000 kuna koja je HUP odlučio donirati upravo ovoj školi kao jednoj od ustanova koje su pretrpjele najveću štetu u potresima. Glazbena škola 'Fran Lothka' u Sisku smještena je u prostoru nekadašnje sinagoge, a izgrađena je 1880. godine i jedna je od najstarijih građevina u tome gradu.

Sredstva je ravnatelju škole g. Tomislavu Ivšiću uručio glavni direktor HUP-a, Damir Zorić:
„Podrška europskih poslodavačkih udruženja neizmjerno nam znači u ovom trenutku i pokazuje dobru volju svih poslodavaca Europe koji prepoznaju potrebu za pomoći onim najugroženijima. Odlučili smo se za glazbenu školu 'Fran Lothka' jer su nas dirnuli prizori učenika koji sviraju pred razrušenom školom, a koje smo vidjeli neposredno nakon tragičnog događaja.“ - izjavio je dr.sc. Damir Zorić, glavni direktor HUP-a.

Podsjećamo, Hrvatska udruga poslodavaca inicirala je u prosincu prikupljanje sredstava za donaciju s ciljem pomoći području Siska, Petrinje, Gline i okolnih mjesta koja su uvelike oštećena razornim potresom. Brojne tvrtke, članice HUP-a aktivno su se uključile i do prikupile više od 1.350.000 (milijun tri stotine i pedeset tisuća) kuna donacija članova, a isporučeno je i više od 35 milijuna kuna vrijednosti izravnih donacija u novcu, građevinskom i sanitetskom materijalu, robama i uslugama razorenom području. HUP je od ukupnog iznosa koje je prikupio 50% sredstava donirao s namjenom obnove Odjela pedijatrije Opće bolnice “dr. Ivo Pedišić” u Sisku, 25% za obnovu Osnovne škole Glina i 25% za obnovu Dječjeg vrtića “Petrinjčica” u Petrinji.

vrh stranice
vrh stranice