HUMANITARNA AKCIJA Obitelj za obitelj Hrvatskog Crvenog križa s Hrvatskom udrugom poslodavaca

09.11.2022.

Val poskupljenja povećati će broj kućanstava koja su u riziku od ekonomskog siromaštva, stoga je Hrvatska udruga poslodavaca dala podršku Hrvatskom Crvenom križu u provedbi humanitarne akcije pod nazivom „Obitelj za obitelj“. 

Cilj akcije je osigurati pomoć za najmanje 500 socijalno najugroženijih kućanstava u kojima žive osobe u dobi od 65 i više godina, a riječ je uglavnom o samačkim ili dvočlanim kućanstvima koja imaju potrebu za drvima za ogrjev i/ili paketima hrane.

Pozivamo vas da podržite humanitarnu akciju “Obitelj za obitelj” novčanom donacijom, u iznosu od 2.000,00 kuna kojima će se osigurati nabava drva za ogrjev i/ili pakete hrane za potrebe jednog kućanstva.

 

Ovom akcijom ne samo da ćemo pružiti konkretnu pomoć onima koji je zaista trebaju i koji su često osamljeni i zaboravljeni, nego ćemo i osvijestiti cjelokupnu javnost da je solidarnost važna te da kao društvo svoju snagu pokazujemo kroz brigu o najranjivijima, a starije osobe to jesu.

Kako bismo u tome uspjeli, potrebna nam je vaša podrška kako bi zadovoljili potrebe barem 500 kućanstava ciljane skupine, cilj nam je ovom akcijom osigurati 1.000.000,00 kuna. Ukoliko želite, možete pozvati i svoje djelatnike da se pridruže ovoj humanitarnoj akciji.

Djelatnici društava Crvenoga križa u svakodnevnom su kontaktu s osobama koje žive u siromaštvu te su za potrebe ove Humanitarne akcije napravili procjenu potreba korisnika na terenu  i identificirali kućanstva koja su u najtežoj situaciji. Takvih je kućanstava gotovo 2.000 što pokazuje da su potrebe iznimno velike!  

Humanitarna akcija bit će otvorena do 31.12.2022. godine. 

Ukoliko želite, i sami javno objavite podršku jer na taj način potičemo i druge na solidarnost i humanitarno djelovanje.

 

Hrvatski Crveni križ u svojemu sustavu broji 131 općinsko, gradsko i županijsko društvo Crvenog križa, a što znači da svojim djelovanjem pokriva cijeli teritorij Republike Hrvatske.

Distribuciju drva za ogrjev i paketa hrane provest će Hrvatski Crveni križ, ali i vi, možete sudjelovati u procesu distribucije na jedan od sljedećih načina:

  1. Usmjerite donaciju na željeno područje

Ukoliko želite, prije uplate željenog iznosa na račun humanitarne akcije, kontaktirajte nas putem e-mail adrese socijalne-djelatnosti@hck.hr te dostavite vaše podatke ili podatke vaše organizacije i predložite općinu, grad ili županiju prema kojoj želite usmjeriti vašu donaciju

  1. Sudjelujte u podjeli pomoći

Ako želite sudjelovati u podjeli pomoći te zajedno s djelatnicima i volonterima društava Hrvatskog Crvenog križa predati donaciju korisnicima, molimo da nas kontaktirate putem e-mail adrese socijalne-djelatnosti@hck.hr te dostavite vaše podatke ili podatke vaše organizacije i predložite općinu, grad ili županiju prema kojoj želite usmjeriti vašu donaciju kako bismo vas mogli spojiti s našim lokalnim društvom i dogovoriti detalje raspodjele pomoći.

  1. Prepustite distribuciju Hrvatskom Crvenom križu

Nakon uplate sredstava, Hrvatski Crveni križ će prema iskazanim potrebama s terena usmjeriti vašu donaciju ondje gdje je to najpotrebnije.

PODACI ZA UPLATU

Humanitarna akcija bit će otvorena od 7.11.2022. do 31.12.2022. godine

Sredstva će se prikupljati na posebnom računu koji je otvorio Crveni križ za potrebe ove akcije:

·       Banka: Zagrebačka banka d.d.

·       IBAN: HR0223600001503153268

Za svaku donaciju od najmanje 2.000,00 kuna uplatitelju će biti dostavljena potvrda o zaprimljenoj donaciji i zahvalnica, a za sve eventualne upite i dodatna pojašnjenja, slobodno nas kontaktirajte putem e-mail adrese  socijalne-djelatnosti@hck.hr.  

Poslodavci i naša zajednička udruga uvijek su bili progresivni dio našeg društva, okrenut budućnosti. Zato često prije drugih prepoznajemo važnost određenih ulaganja, promjena i pokretanja novih inicijativa.

Želimo ovim putem zahvaliti svim našim članovima, ali i svim drugim poduzetnicima i velikodušnim pojedincima, koji su iskazali izniman humanitarni karakter i nesebično, u trenucima  kad je i samo gospodarstvo u ogromnoj ekonomskoj krizi, donirali svoja sredstva u sklopu niza akcija s ciljem pomoći području Siska, Petrinje, Gline i okolnih mjesta koja su uvelike oštećena razornim potresom, kao i aktualnog projekata obnove Klinike za plućne bolesti KBC-a Split i stavili sve svoje resurse na raspolaganje i pružili pomoć onima kojima je to najpotrebnije.

U ime korisnika kojima ćete svojim donacijama pomoći, unaprijed Vam od srca zahvaljujemo!

Dokument preuzmite OVDJE. 

Vaš 

HUP
vrh stranice