HUP nominirao BIZimpact projekt za Europsku nagradu za poticanje poduzetništva

06.05.2014.

Hrvatska udruga poslodavaca (HUP) nominirala je projekt BIZimpact – “Poboljšavanje informiranosti hrvatske poslovne zajednice” za Europsku nagradu za promicanje poduzetništva kao priznanje uspješnosti projekta u poboljšanju poslovnog okruženja kroz javno – privatno partnerstvo.
Europska nagrada za promicanje poduzetništva još od 2006. godine nagrađuje izvrsnost u promicanju poduzetništva i malog gospodarstva na nacionalnoj, regionalnoj i lokalnoj razini. Nagrade se dodjeljuju u šest područja, uključujući “Poboljšanje poslovnog okruženja”, kategoriju u kojoj je nominiran BIZimpact projekt.
Natjecanje se provodi u dvije faze: u svibnju, svaka država članica izabrati će dva nacionalna predstavnika te će potom komisija na europskoj razini sastaviti popis kandidata u užem izboru. Svečanost dodjele nagrada održati će se u listopadu u Napulju.
HUP je bio partner u prvoj fazi projekta (2007. – 2009.) i partner je u drugoj fazi (2013. – 2015.) te je nominirao projekt u ime svih partnerskih institucija: Hrvatske gospodarske komore (HGK), Hrvatske obrtničke komore (HOK), Hrvatskog saveza zadruga (HSZ), Hrvatske agencije za malo gospodarstvo i investicije (HAMAG INVEST) te Ministarstva poduzetništva i obrta (MINPO).
BIZimpact projekt prvi je oblik javno – privatnog partnerstva na razini svih vodećih hrvatskih poslovnih udruženja i predstavnika Ministarstva usmjeren na unaprjeđenje sektora malog i srednjeg poduzetništva u Hrvatskoj. Projekt je značajan doprinos poboljšanju poslovnog okruženja kroz unapređenje zakona, poboljšavanja javno – privatnog dijaloga i pružanja informacija malim i srednjim poduzetnicima putem niza mini vodiča i komunikacije na nacionalnoj, regionalnoj i lokalnoj razini.

Nakon uspješno završene prve faze projekta svi partneri složili su se da je nužna i druga faza, koja se trenutačno provodi. Projekt obuhvaća cijeli niz aktivnosti, poput osnivanja Virtualnog centra izvrsnosti za procjenu ekonomskih učinaka propisa na malo i srednje gospodarstvo, razvoj alata za e-savjetovanje i objavu i distribuciju serije novih mini vodiča, što jasno pokazuje zašto BIZimpact projekt zaslužuje priznanje za svoj aktivnosti i na međunarodnoj razini.

Više informacija o Europskoj nagradi za promicanje poduzetništva možete pronaći na: http://ec.europa.eu/enterprise/policies/sme/best-practices/european-enterprise-awards/index_hr.htm
vrh stranice
vrh stranice