GEODETSKI POSLODAVCI JUČER,DANAS,SUTRA-KAKO OPSTATI NA TRŽIŠTU

06.05.2019.

Željko Perić, predsjednik HUP-Udruge geodetsko geoinformatičke struke pozvan je od strane Geodetskog fakulteta, u sklopu kolegija, održati dva predavanja na temu „Geodetski poslodavci, jučer, danas, sutra – kako opstati na trižtu“. Prvo predavanje održano je 3. svibnja 2019. studentima na kojem je Perić, najprije govorio o svojim postignućima i poslovnom putu od 29 godina rada u geodeziji. 

Poduzetništvo je temelj razvoja boljeg društva, no poduzetništvo je izazov, naglasio je Perić i za biti poduzetnik potrebna je hrabrost.  Svakodnevno se kao poduzetnik suočavate s nizom izazova stoga je važno imati dobar tim, dobru organizaciju i nikada se ne prestati educirati i raditi na sebi. Geodetska djelatnost u Hrvatskoj je na visokoj razini. Naše tvrtke su suvremeno opremljene, a geodetski stručnjaci se stalno upoznaju s novim tehnologijama kroz programe usavršavanja. Također, naglasio je Perić, važno je povezati se sa zajednicom i stručnim udruženjima poput Komore, Društava i HUP-a.

Kao predsjednik HUP-Udruge geodetsko geoinformatike struke, zajedno s članovima Izvršnog odbora radimo na promociji i  dobrobiti struke. Našu djelatnost potrebno je pozicionirati na tržištu prema jasnom, zasebnom i poželjnom mjestu te je potrebno usmjeriti geodetskog stručnjaka prema tržištu rada i ciljevima razvoja djelatnosti te prepoznatljivosti na tržištu rada kao poželjnom radnom mjestu.

vrh stranice