Fredrik Persson izabran za predsjednika BusinessEuropea

04.06.2022.

Tijekom sastanka u Pragu, 3. lipnja 2022., Vijeće predsjednika BusinessEurope-a jednoglasno je izabralo gospodina Fredrika Perssona, koji je donedavno bio predsjednik švedske poslodavačke udruge Svenskt Näringsliv, i predsjednik Ellevio AB kao i JM AB, kao nasljednika Pierrea Gattaza na mjestu predsjednika BusinessEurope od 1. srpnja 2022. Izabran je na razdoblje od dvije godine, s jednom mogućnošću reizbora.

 Sastanku Vijeća predsjednika su nazočili glavni direktor HUP-a Damir Zorić i stalna predstavnica HUP-a pri BusinessEurope-u, Biserka Sladović.

 

Pierre Gattaz, predsjednik BusinessEuropea, rekao je: "Drago mi je što će me Fredrik Persson naslijediti 1. srpnja 2022. Fredrik je potpredsjednik BusinessEuropea od 2020. i aktivan član našeg Vijeća predsjednika od 2017. On je uspješan poduzetnik i uvjereni Europljanin. S ovim velikim iskustvom, on je predsjednik kojeg BusinessEurope treba u ovim teškim vremenima."

 

Fredrik Persson je rekao: "Radujem se nastavku velikog djela Pierrea Gattaza i jačanju glasa milijuna malih, srednjih i velikih tvrtki u Europi koje predstavlja 40 federacija članica BusinessEurope. Osnovno je da EU teži ambicioznom programu konkurentnosti kako bi se osiguralo blagostanje za građane i upravljalo tranzicijom prema održivoj budućnosti, nadovezujući se na snažno jedinstveno tržište EU. Preuzimanje važne pozicije u ovom kritičnom razdoblju europske povijesti velika je odgovornost i prava čast.   Jake i konkurentne tvrtke preduvjet su za mir i prosperitet, otpornu i održivu Europu te snažno gospodarstvo, radna mjesta i blagostanje. U vrijeme kada se Europa suočava s velikim izazovima, važnije je nego ikad unaprijediti dijalog i suradnju između poduzeća i kreatora politike. Želja mi je graditi na čvrstim temeljima BusinessEurope te dodatno ojačati i maksimizirati njezinu ulogu ključnog igrača na europskoj razini. Koristeći znanje i inovativnu moć koja postoji unutar europskih tvrtki, proizvest ćemo inovativne ideje koje će ojačati europsku konkurentnost i društveni razvoj."  
vrh stranice
vrh stranice