Europska platforma pomaže stručnjacima za ebolu: nova inicijativa u borbi protiv ebole u jeku priprema povjerenika za posjet pogođenoj regiji

11.11.2014.

Koordinator EU-a za ebolu Christos Stylianides i povjerenik za zdravlje Vytenis Andriukaitis započet će četverodnevni posjet zemljama koje su najteže pogođene epidemijom ebole (Sijera Leone, Liberija i Gvineja). Znak je to političke odlučnosti Europske komisije da pridonese okončanju epidemije ebole koja je već odnijela više od 500 života. Neposredno prije početka putovanja povjerenik Andriukaitis predstavio je novu platformu koja omogućuje brzu razmjenu informacija o liječenju i prevenciji bolesti uzrokovane virusom ebole. Internetska platforma "Komunikacijska platforma o eboli za kliničke liječnike" spaja liječnike i bolnice sa statusom referentnih centara za liječenje ebole iz čitave Europske unije. Cilj mreže jest podržati pripravnost i reakciju na ebolu stvaranjem baze stručnog znanja o liječenju bolesnika zaraženih ebolom za zdravstvene stručnjake. To će biti osobito korisno za razmjenu iskustava u slučajevima u kojima su osobe oboljele od ebole hospitalizirane u Europskoj uniji.
Dodatne informacije: web-stranice Glavne uprave Europske komisije za zdravlje; web stranice Glavne uprave za humanitarnu pomoć i civilnu zaštitu (ECHO)
vrh stranice
vrh stranice