EU vijesti - Covid19

Videokonferencija ministara turizma

22.05.2020.

Ministri su (20. svibnja 2020.) razmijenili mišljenja o tome kako najbolje nastaviti s provedbom smjernica i preporuka koje je Komisija predstavila 13. svibnja s ciljem da pomognu državama članicama u koordinaciji postupnog ukidanja ograničenja putovanja i omogućiti turističkim tvrtkama da se ponovno otvore, poštujući potrebne zdravstvene mjere.

Strategija „od polja do stola” – Farm to Fork Strategy - važne informacije

21.05.2020.

Kriza izazvana pandemijom koronavirusa pokazala je važnost čvrstog i otpornog prehrambenog sustava koji funkcionira u svim okolnostima i kojim se za građane može osigurati dovoljna opskrba hranom po pristupačnim cijenama. Također nas je osvijestila o međusobnoj povezanosti našeg zdravlja, ekosustava, lanaca opskrbe, obrazaca potrošnje i ograničenja planeta. Jasno je da moramo učiniti mnogo više kako bismo mi i naš planet ostali zdravi. Aktualna pandemija samo je jedan primjer. Sve češća pojava suša, poplava, šumskih požara i novih štetnih organizama stalno nas podsjeća na to da je naš prehrambeni sustav ugrožen i da mora postati održiviji i otporniji.

COVID-19: Videokonferencija ministara nadležnih za mlade

21.05.2020.

Ministri su (19. svibnja 2020.) održali razmjenu mišljenja o utjecaju izbijanja COVID-19 na mlade i organizacije mladih. Posebno je rasprava bila usredotočena na smanjenu mobilnost, smanjeno sudjelovanje mladih u procesima donošenja odluka, ograničen pristup različitim uslugama i mogućnostima zapošljavanja, potrebu za većom uporabom digitalnih alata kao i izazove u provedbi aktivnosti Erasmus + i europskog korpusa solidarnosti.

Dvije nove strategije EU: Strategija za bioraznolikost i Strategija od polja do stola

20.05.2020.

Europska komisija danas (20. svibnja 2020.)  je donijela dvije nove strategije: sveobuhvatnu strategiju za bioraznolikost, čiji je cilj vratiti prirodu u naše živote, i strategiju „od polja do stola” za pravedan, zdrav i ekološki prihvatljiv prehrambeni sustav. Te se dvije strategije međusobno dopunjavaju i združuju prirodu, poljoprivrednike, poduzeća i potrošače u zajedničkom zalaganju za konkurentno održivu budućnost.

vrh stranice
vrh stranice