Edukacija članova – „Tips and tricks u nadzoru AZOP-a”

07.07.2023.

Hrvatska udruga poslodavaca (HUP), u petak, 07. srpnja 2023. godine u svojem je prostoru organizirala je još jednu edukaciju o pod nazivom “Tips and tricks u nadzoru AZOP-a”

Naime, AZOP pojačao svoje aktivnosti nadzora te izriče sve veći broj kazni sa sve višim iznosima novčanih kazni. Izricanje takvih kazni privlači pozornost medija koji uzrokuje gubitak reputacije za kažnjene poslovne subjekte te posljedično dovodi do gubitka klijenata, partnera i dobiti.

Ovu edukaciju HUP je organizirao za svoje članove u suradnji s odvjetnicom Dijanom Kladar koja ima bogato iskustvo u zastupanju stranaka u slučaju incidenata, poznata je po uspješnom zastupanju stranaka pred AZOP-om i sudom, a pomogla je i velikom broju poduzetnika prilikom usklađivanja s Općom Uredbom o zaštiti podataka te je na edukaciji govorila o primjerima iz svoje prakse.

Prisutne je uvodnim govorom pozdravila - Iva Nappholz, pravna savjetnica za projekte i podršku granskim udrugama iz Hrvatske udruge poslodavaca te voditeljica HUP-ove Privacy grupe.

Na edukaciji, prisutni su naučili kako se ponašati u situacijama curenja podataka (data breach) te što može učiniti poduzetnik koji smatra da nije kriv, kako spriječiti privacy incidente, kako komunicirati kada se incident dogodi, kako se ponašati u upravnom sporu / upravnom postupku, i na kraju - kako se ponašati pred AZOP-om. Na kraju su se otkrili i savjeti kako osigurati da kazna bude minimalna, ukoliko se propust doista dogodio.

Ova edukacija jedna je u nizu aktivnosti Privacy grupe koja okuplja stručnjake iz područja zaštite osobnih podataka, a koja djeluje u okviru Hrvatske udruge poslodavaca.

vrh stranice