Dopredsjednik Udruge prof. Čičak gost HRT emisije Otvoreno

29.03.2017.

Dopredsjednik HUP-Udruge privatnih poliklinika, bolnica, lječilišta i ustanova za zdravstvenu skrb prof. dr. sc. Nikola Čičak gostovao je u emisiji Otvoreno koju uređuje i vodi Domagoj Novokmet.
Uz prof.dr.sc. Čička gosti su bili ministar zdravstva prof. dr. sc. Milan Kujundžić, prim. dr. Siniša Varga, bivši ministar zdravlja i dr. med. Ines Balint, predsjednica KOHOM-a. U emisiji se razgovaralo o dugovima u zdravstvu, dugim listama čekanja ali i o privatnoj inicijativi u zdravstvu. Ministar Kujundžić rakao je da je hrvatsko zdravstvo nešto najbolje što Hrvatska ima. Dobar je i zdravstveni sustav, ali treba ga popravljati. Prof. Čičak smatra da je dug u zdravstvu neminovan jer se u zdravstveni sustav nedovoljno daje, a puno ljudi ga koristi.

Vezano uz pitanje što bi hrvatskom zdravstvu donijelo više privatne inicijative prof. Čičak smatra da bi time sustav ostao solidaran te da bi ga privatni mogao samo poboljšati. Ministar je naglasio kako je privatna inicijativa u zdravstvu dobrodošla. „Ako će privatne bolnice dati jeftiniju i jednako kvalitetnu uslugu, ne vidim zašto HZZO ne bi s njima ugovarao usluge“ rekao je ministar.

Cijelu emisiju možete pogledati na HRT Otvoreno od 28. ožujka 2017.
vrh stranice