Dodjela nagrada „Zlatna košarica 2016“

09.05.2016.

U organizaciji specijaliziranog magazina Ja TRGOVAC, koji prati maloprodaju i industriju robe široke potrošnje, dana 5. svibnja u Kongresnom centru Zagrebačkog velesajma svečano su dodijeljene nagrade „Zlatna košarica 2016.“ za najbolje predstavnike ove industrije u šest kategorija.

Priznanje “Trgovac godine” osvojio je trgovački lanac Konzum koji je dobio najviše glasova žirija. Nagrada “Proizvođač godine” otišla je u ruke koprivničke prehrambene kompanije Podravka, dok je dobitnik priznanja “Društveno odgovorna kompanija godine” drogerijski lanac DM-drogerie markt. Nagrade su dodijeljene u još tri zanimljive kategorije. “Mali trgovac godine” postala je zagrebačka tvrtka TEHNO-RON, priznanje “Proizvod godine” pripalo je Ožujskom pivu Zagrebačke pivovare, a “Tehnološki dobavljač godine” je tvrtka IN2.
Odluku o uvrštenju i nagrađivanju za sve kategorije donio je posebno okupljeni panel stručnjaka i predstavnika strukovnih institucija na temelju dostupnih pokazatelja i provedenih analiza. U ime HUP-a sudjelovala je Sanja Smoljak Katić, direktorica HUP-Udruge trgovine.

Sve kategorije nagrada odnosile su se na poslovna ostvarenja u 2015. godini vodeći računa o kvaliteti investicija, otvaranju novih prodajnih jedinica, novih radnih mjesta, ulaganjima u proizvodnju, provedbi kvalitetne akvizicije te ukupan doprinos FMCG sektora kroz stvaranje dodane vrijednosti za tržište i potrošače.
Zlatna košarica je projekt koji ima za cilj skrenuti pozornost javnosti na važnost sektora maloprodaje i industrije robe široke potrošnje za cjelokupno hrvatsko gospodarstvo. Dodjelom nagrade željelo se istaknuti pozitivne primjere, pokazati da takvih primjera ima u hrvatskom poduzetništvu i da su to primjeri koje treba slijediti i podržavati.
vrh stranice
vrh stranice