Đuro Horvat iz tvrtke Tehnix novi je hrvatski EY Poduzetnik godine

29.03.2016.

Najprestižnija svjetska nagrada za poduzetnike dodijeljena je po drugi puta u Hrvatskoj, u organizaciji revizorsko-konzultantske tvrtke EY, a pod pokroviteljstvom Hrvatske udruge poslodavaca. Na završnoj gala večeri održanoj u Umjetničkoj kući Lauba Đuro Horvat iz tvrtke Tehnix proglašen je hrvatskim EY Poduzetnikom godine 2015. Đuro Horvat je tako kao pobjednik hrvatskog izdanja ovog globalnog programa izborio mjesto među 60 najboljih svjetskih poduzetnika koji će se u Monte Carlu početkom lipnja natjecati za titulu svjetskog EY Poduzetnika godine.

Prije proglašenja ovogodišnjeg pobjednika, preko 270 uzvanika u sklopu svečane dodjele imalo je priliku upoznati osmero finalista izabranih u konkurenciji 30 domaćih poduzetnika koji su zadovoljili kriterije programa.
Uz pobjednika i EY Poduzetnika godine za 2015., finalistima ovogodišnjeg programa proglašeni su Kristijan Milaković iz tvrtke Nicro d.o.o., Tomislav Mamić iz tvrtke Tommy d.o.o., Habiba Legac – Feroimpex automobilska tehnika d.o.o., Mohamed Radwan Joukhadar – Medical Intertrade d.o.o. , Davor Zidarić – Centrometal d.o.o., Sjepan Hittner – Hittner d.o.o. te Boris Žgomba – Uniline d.o.o.
Među njima našlo se i dvoje dobitnika nagrada u posebnim potkategorijama. Tako je Kristijan Milaković iz tvrtke Nicro d.o.o. nagrađen za inovativan rad u potkategoriji pod nazivom Tehnološka inovativnost, a nagradu mu je uručio ministar gospodarstva Tomislav Panenić. Nagradu za Međunarodno postignuće osvojila Habiba Legac iz tvrtke Feroimpex automobilska industrija d.o.o., a nagradu joj je uručio Michael Georg Müller, predsjednik Uprave Raiffeisen banke koja kao generalni sponzor drugu godinu zaredom podržava program EY Poduzetnik godine.

Odluku o tome koji će poduzetnik predstavljati Hrvatsku u Monte Carlu donio je nezavisni sedmeročlani žiri na čelu s Emilom Tedeschijem. Članovi žirija su kao i protekle godine bili direktorica Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD) Vedrana Jelušić Kašić, poduzetnici i investitori Nenad Bakić i Saša Cvetojević te dekan Ekonomskog fakulteta u Zagrebu prof. dr. sc. Lajoš Žager, kojima su se pridružili i prošlogodišnji pobjednici te prvi hrvatski EY Poduzetnici godine – Alan Sumina i Zoran Vučinić iz tvrtke Nanobit.
vrh stranice
vrh stranice