Devetanestu godinu za redom Osječko-baranjska županija nastavlja sufinancirati Program usavršavanja menadžera – PUMA

02.11.2023.

Značaj PUMA programa, kao i potrebu za istim već osamaestu godinu za redom prepoznaje i Osječko-baranjska županija, stoga je 02. studenoga 2023. godine svečano potpisan devetnaesti po redu Ugovor o sufinanciranju PUMA programa između HUP-a i Osječko-baranjske županije. Osječko-baranjska županija sufinancira provedbu ovog Programa od 2005. godine do danas, te je do sada, kroz programe edukacije prošlo oko 6 tisuća polaznika.

Ujedno je i danas, drugi godinu zaredom potpisan, i Ugovor o suradnji u provedbi seminara „Upravljanje EU projektima“ koji su potpisali Osječko-baranjska županije, Ekonomski fakultet u Osijeku i Hrvatska udruga poslodavaca.

Danas smo potpisali ugovore o suradnji s Ekonomskim fakultetom u Osijeku i Hrvatskom udrugom poslodavaca kako bismo dodatnim edukacijama osnažili poduzetnike i sve one koji žele sudjelovati u programima cjeloživotnog obrazovanja. Znamo da svaka edukacija pomaže, osobito kada je usmjerena na mudro korištenje europskih fondova, o čemu će polaznici učiti na seminarima „Upravljanje EU projektima“ na Ekonomskom fakultetu, a osim njima cilj nam je pružiti podršku usavršavanja menadžera putem „Programa usavršavanja menadžera - PUMA“ kako bi oni svojim znanjem doprinijeli otvaranju novih radnih mjesta i poboljšanju gospodarskih aktivnosti, istaknuo je zamjenik župana Josip Miletić i čestitao svima uključenima u projekte.

Dekan Ekonomskog fakulteta u Osijeku prof. dr. sc. Boris Crnković dodao je da drugi put potpisujemo Ugovor o suradnji u provedbi seminara „Upravljanje EU projektima“, koji je primjer kakva bi trebala biti suradnja između Sveučilišta, poslodavaca i regionalne vlasti. Takva je suradnja jamac gospodarskog razvoja i kontinuiteta svega pozitivnog što se čini u županiji. Veseli me da Županija prepoznaje važnost cjeloživotnog obrazovanja, ali i obrazovanja na području upravljanja europskim projektima koji pružaju golemi potencijal napretka. Prošlogodišnji seminar je bio vrlo uspješan, polaznici su iskazali veliko zadovoljstvo, a isto očekujem i ove godine. Seminar je osmišljen da polaznike upozna s cijelim procesom, od prepoznavanja natječajnih prilika, do pisanja projektne prijave i kasnije provedbe te evaluacije projekta. Vjerujem da će svi koji završe ovaj seminar steći potrebna znanja kako bi mogli u svojim tvrtkama još aktivnije raditi na prijavi za europske projekte

Direktor HUP Regionalnog ureda Osijek dr. sc. Ivan Sarić naglasio je kako su članovi HUP-a izrazili zadovoljstvo prošlogodišnjom i ostalim dosadašnjim edukacijama te postoji veliki interes članova za sudjelovanjem. Zahvalio se još jednom Osječko-baranjskoj županiji što na ovaj način ulaže u obrazovanje naših poduzetnika, čime možemo povećati našu konkurentnost i imati još bolje financijske rezultate. Naglasoio da HUP po 19. put potpisuje ugovor s Osječko-baranjskom županijom, koja je prva županija u RH koja je prepoznala značaj PUMA programa. Samo prošle godine 20 edukacija je prošlo više od 600 naših članova, što govori o interesu i potrebi održavanja tih seminara s aktualnim temama na ovom području.

Više sa potpisivanja na: https://www.obz.hr/index.php/k2-listing/item/4151-osjecko-baranjska-zupanija-podrzava-i-potice-edukacije-poduzetnika
vrh stranice