Delegacija Europske unije u RH

29.04.2013.

Predstavnici Delegacije Europske unije u Republici Hrvatskoj gospodin Barile i gospođa Joujou Deljkić sastali su se 29. travnja 2013. s predstavnicima Udruge Nevenkom Kovač, Ivankom Rajković, Miroslavom Kinčl, Bojanom Jernej te Marijanom Filipić i Majom Stanojević Pokrovac.
Predsjednica Udruge Nevenka Kovač ukratko je upoznala da je Udruga osnovana u listopadu 2011. g. na inicijativu poslodavaca u zdravstvu, a s ciljem aktivnog sudjelovanja u procesima kreiranja zdravstvenih politika, kvalitetnijeg reguliranja odnosa u djelatnosti koji bi bio u interesu korisnika usluga, zaposlenih kao i samih ustanova. Naglasila je kako se radi o značajnoj snazi privatnih zdravstvenih ustanova (800 ustanova sa više od 8000 zaposlenih), koje u ovo vrijeme gospodarske krize i ulaska u Europsku uniju mogu kvalitetno pridonijeti dobrobiti i racionalizaciji cjelokupnog zdravstvenog sustava te novim investicijama.
Kako u većini europskih zemalja u zdravstvu djeluju i javne i privatne ustanove, a Republika Hrvatska od srpnja 2013. godine postaje članica Europske unije iskustva i znanja koja bi nam mogli prenijeti od neprocjenjivog su nam značaja.
Gospodin Barile zahvalio je predstavnicima Udruge i naglasio je kako svaka zemlja članica EU sama odlučuje o zdravstvenoj politici no sve zemlje moraju voditi računa o pravu svih na jednake visoke standarde zdravstva i jednakost u pristupu kvalitetnoj zdravstvenoj zaštiti.
vrh stranice