Climate Ambition Accelerator – Kraj prvog kruga! Uskoro otvaramo prijave za drugi krug.

08.12.2021.

Danas smo održali zadnju Climate Ambition radionicu i time završili prvi krug ovog šestomjesečnog akceleratorskog programa UN Global Compacta. Sudionici programa dobili su svoje potvrde o sudjelovanju i što je puno važnije nova znanja, alate i smjernice za postavljanje i postizanje korporativnih klimatskih ciljeva. S ovim njihov posao nikako ne završava već tek počinje i veselimo se daljnjem razvoju i napretku članica UN Global Compacta, kojima ostajemo na raspolaganju za pomoć.

Climate Ambition Accelerator šestomjesečni je akceleratorski program kroz koji tvrtke članice UNGC-a dobivaju znanje i vještine potrebne za prepolovljenje globalne emisije do 2030. a kako bismo dosegnuli nultu emisiju do 2050. Uskoro ćemo otvoriti prijave za drugi krug programa.

Pod vodstvom UN Global Compacta kroz lokalne mreže širom svijeta i uz potporu pokrovitelja Ørsteda i Natura & Co, a sponzoriran od strane En + Group, Climate Ambition Accelerator ima za cilj proširiti vjerodostojne klimatske akcije u tvrtkama svih veličina, sektora i regija, omogućujući im da postave i ispune značajne obveze smanjenja emisija i zahtjeve Pariškog klimatskog sporazuma. Ovaj se program temelji na dosadašnjem radu UN Global Compacta na razvoju i promicanju inicijative Science Based Targets i kampanje Business Ambition for 1.5°C. Također nadopunjuje postojeće napore UN-a za održivost u zaštiti okoliša kao što su Action Platform on Climate Ambition, Sustainable Ocean Business Action Platform i Water Resilience Coalition, što zauzvrat pridonosi kampanjama Race to Zero i Race to Resilience.

Tvrtke koje se odluče na sudjelovanje u Climate Ambition Acceleratoru dobit će pristup najboljim praksama, mogućnostima učenja i razmjeni iskustava s kolegama, sesijama za izgradnju kapaciteta i webinarima/treninzima na zahtjev. Cilj Climate Ambition Acceleratora je uključiti tvrtke svih veličina, od velikih korporacija do malih i srednjih poduzeća, iz različitih industrija u više od 25 zemalja kako bi se usredotočili na postavljanje znanstveno utemeljenih ciljeva.

Niže možete naći brošuru i FAQ dokument iz prvog kruga, a za više pitanja slobodno kontaktirajte Vali Marszalek, izvršnu direktoricu UN Global Compacta, vali.marszalek@globalcompactcroatia.hr.

CAA BROŠURA  

CAA FAQ

vrh stranice
vrh stranice