Boška Trbojević nova je predsjednica Upravnog vijeća Global Compact lokalne mreže Hrvatska

25.01.2017.

Na redovitoj sjednici Upravnog odbora UN Global Compact lokalne mreže Hrvatska održanoj 23. siječnja 2017. za novu je predsjednicu u narednom mandatu od dvije godine izabrana Boška Trbojević, direktorica Odjela za komunikacije i odnose s javnošću za Sloveniju, Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu Coca-Cole HBC Adria.
Preuzevši svoju novu ulogu, Trbojević je izjavila: „Počašćena sam ukazanim povjerenjem i izborom za predsjednicu Upravnoga odbora Global Compact mreže u Hrvatskoj. On je ujedno i potvrda prepoznavanja doprinosa Coca-Cole HBC Hrvatska promicanju najboljih načela društveno odgovornoga i održivoga poslovanja od samoga ulaska na hrvatsko tržište.

U sljedećoj ćemo se godini u prvome redu posvetiti provedbi globalnih ciljeva održivoga razvoja usvojenih na Konferenciji Ujedinjenih naroda o održivome razvoju 25. rujna 2015. godine u New Yorku. Globalni su razvojni ciljevi univerzalni i moraju biti primjenjivi u svim državama i zajednicama te stoga u njihovoj provedbi treba uzeti u obzir specifične prilike, uvjete i mogućnosti svake države. Hrvatska u tom smislu treba prepoznati najvažnija područja djelovanja i sagledati vlastite mogućnosti davanja doprinosa održivome razvoju. Na taj način postajemo dijelom globalnoga partnerstva ključnoga za ostvarenje ciljeva.

Prvi korak u tomu bit će konferencija za predstavnike Vlade Republike Hrvatske, poslovni sektor i akademsku zajednicu kako bismo ciljeve što prije uključili u razvojne strategije.“
Podsjećamo, Hrvatska udruga poslodavaca (HUP) je potpisivanjem sporazuma s Programom Ujedinjenih naroda za razvoj (UNDP) postala glavni nositelj aktivnosti za Hrvatsku i kontakt-točka za UN-ov projekt Global Compact - inicijativu promicanja društveno odgovornog poslovanja. HUP je formalno preuzeo ulogu Tajništva Global Compact mreže u Hrvatskoj 2012. godine. Od tada, predsjednici Upravnog odbora bili su Žarko Horvat, direktor tvrtke Holcim i Renata Godek, direktorica marketinga i komunikacija u Končaru.

Global Compact danas u Hrvatskoj broji 67 tvrtki članica kojima je omogućeno uključivanje u globalnu, međunarodnu platformu za razmjenu znanja o boljim načinima poslovanja, što uključuje transformaciju trenutnih poslovnih praksi u one koje će uključivati pitanja važna za društveno odgovorno poslovanje, etičke norme i zaštitu okoliša, s obzirom da samo takve prakse tvrtkama osiguravaju konkurentnost i razvoj.
vrh stranice
vrh stranice