Aktualno

Pročitajte sve o važnijim događanjima i aktivnostima Regionalnog ureda Split i naše Podružnice!

Sa sjednice Izvršnog odbora HUP-a Podružnice Dalmacija: Uz brojne administrativne procedure i obveze, sprema li nam se i dodatna – „fiskalizacija“ evidencije radnog vremena?

22.09.2022.

Na  sjednici Izvršnog odbora HUP-a Podružnice Dalmacija održanoj 21. rujna, raspravljalo se o više značajnih tema, a možemo spomenuti najvažnije: Vladin paket pomoći za zaštitu kućanstava i gospodarstva od rasta cijena, aktualnosti u HUP-u, aktivnosti radnih skupina HUP-a te Nacrt Zakona o suzbijanju neprijavljenog rada koji je nedavno pristigao i koji je izazvao najviše negativnih reakcija.

Održana radionica "Zašto zapošljavanje započinje romantično, a završava dramatično?"

20.09.2022.

HUP Regionalni ured Split je sa radionicom „Zašto zapošljavanje počinje romantično, a završava dramatično?“ započeo s ciklusom zanimljivih i korisnih radionica za svoje članove. O postupcima odabira kandidata koji najbolje odgovaraju traženoj poziciji u tvrtci, govorili su Slobodan Jović, osnivač tvrtke Selekcija i pokretač Talent platforme Recruiter.hr/Selekcija.hr, softvera za online psihološko testiranje i anketiranje kandidata za posao i zaposlenika i Fanika Ivaković, HR konzultant za procjenu kandidata i zaposlenika, edukator i voditelj soft skills radionica.

Zakon o uvođenju eura kao službene valute u Republici hrvatskoj stupa na snagu 15.07.2022.

20.07.2022.

Dana 14. srpnja 2022. u Službenom listu Europske unije su objavljeni akti vezano za uvođenje eura:

Odluka Vijeća (EU) 2022/1211 od 12. srpnja 2022. o usvajanju eura u Hrvatskoj od 1. siječnja 2023. jer ispunjava potrebne uvjete za usvajanje eura.

Uredba Vijeća (EU) 2022/1207 od 12. srpnja 2022. o izmjeni Uredbe (EZ) br. 974/98 u vezi s uvođenjem eura u Hrvatskoj kojom je određeno kako bi datum usvajanja eura i datum prelaska na gotovinu u eurima trebao biti 1. siječnja 2023.

Uredba Vijeća (EU) 2022/1208 od 12. srpnja 2022. o izmjeni Uredbe (EZ) br. 2866/98 u pogledu stope konverzije eura za Hrvatsku koja je utvrđena u iznosu od 7,53450 kuna za 1 euro što odgovara aktualnom središnjem tečaju kune u tečajnom mehanizmu (ERM II).

HUP-ova porezna reforma rješenje je za dugoročnu održivost tržišta rada i zaustavljanje negativnih demografskih trendova u zemlji

13.06.2022.

Za privlačenje ulagača i visokokvalificiranih stručnjaka u Split i ostatak županije treba nam jednostavan porezni sustav s niskim opterećenjem na rad

 

U Splitu je danas predstavljen prijedlog porezne reforme HUP-a kojemu je cilj odgovoriti na izazove dinamičnog tržišnog rada, koje u kombinaciji s nepovoljnim demografskim trendovima otežava proces novih zapošljavanja ne samo u Dalmaciji, nego i u ostatku Hrvatske. Konferencija u organizaciji HUP-ove Podružnice Split okupila je članove poslovne zajednice i donositelje odluka kojima je sažetak reforme predstavila dr. sc. Iva Tomić, glavna ekonomistica HUP-a.

Radionica Srđana Šimca u Splitu izazvala veliki interes

02.06.2022.

Iznimno zanimljivu radionicu pod nazivom Kako upravljati konfliktima te pobijediti u svim pregovorima i sporovima, održao je u Splitu Srđan Šimac, sudac Visokog trgovačkog suda RH, arbitar i predsjednik Hrvatske udruge za medijaciju.

Konflikti su sastavni dio života i poslovanja. Neizbježni su. Ma koliko ih izbjegavali i smatrali neugodnima, ne možemo ih izbjeći. Što to više činimo, to oni postaju veći. Trebamo se naučiti suočiti s njima i preuzeti odgovornost za njihovo pravovremeno rješavanje i pretvaranje u konstruktivne prilike.

Delegacija HUP-a Dalmacija u posjeti tvrtci Cemex

25.05.2022.

23. svibnja 2022.,  delegacija HUP-a Podružnice Dalmacija u čijem sastavu su bili  Helena Budiša, predsjednica Izvršnog odbora HUP-a Podružnice Dalmacija, Zdravko Plazonić, član Izvršnog odbora podružnice i član Nadzornog odbora HUP-a te Vesna Ivić-Šimetin, direktorica HUP Regionalnog ureda Split, posjetila je tvrtku Cemex, dugogodišnju članicu HUP-a. HUP-ove predstavnike primila je kompletna uprava Cemex-a, predsjednik uprave Alen Voloder, članovi Uprave Kristina BuzovMirela Kotarac, Joško Težulat i Marijan Vuko, voditeljica Odjela za zaštitu okoliša Merica Pletikosić i Branko Mozara, voditelj odnosa s javnošću Cemex-a.

Na GSV-u Splitsko-dalmatinske županije raspravljano o problematičnom odnosu lokalne uprave i samouprave prema poduzetnicima

20.05.2022.

Na sjednici održanoj u Splitu, 19. svibnja 2022., članovi Gospodarsko-socijalnog vijeća Splitsko-dalmatinske županije raspravljali su o zastoju u izdavanju uporabnih i građevinskih dozvola u Splitu te o odnosu lokalne uprave i samouprave i poduzetnika. Na sjednici su prisustvovali i gosti, Doris Košta, odvjetnica i predstavnica građevinskih poduzetnika i investitora te Ante Pisac koji je izložio probleme Svpetrvs hotela zbog spora sa Gradom Supetrom. 

Održana 1. sjednica Izvršnog odbora HUP-a Podružnice Dalmacija u novom sastavu

11.04.2022.

Na prvoj sjednici Izvršnog odbora HUP-a Podružnice Dalmacija održanoj 7. travnja, raspravljalo se o budućim aktivnostima, programu rada te problemima s kojima se susreću poduzetnici na nacionalnom i lokalnom nivou. Novoizabrana predsjednica Izvršnog odbora Helena Budiša održala je prezentaciju u kojoj je analizirala strukturu članstva Podružnice te izložila prijedloge aktivnosti te ciljeve rada Izvršnog odbora i Regionalnog ureda Split. 
vrh stranice
vrh stranice