Aktualno

Pročitajte sve o važnijim događanjima i aktivnostima Regionalnog ureda Split i naše Podružnice!

U Splitu održan seminar o financijskoj pismenosti

20.03.2018.

I ove godine Hrvatska udruga poslodavaca se pridružila obilježavanju međunarodnih manifestacija Svjetskog i europskog tjedna novca kojima se promiče financijska edukacija i općenito važnost financijskog znanja za poduzetništvo i cijelo društvo. S tim ciljem HUP Podružnica Dalmacija u suradnji s članom iz financijske industrije, tvrtkom EOS Matrix, u okviru svojeg PUMA programa je organizirala seminar „Financijska pismenost“.

U Splitu održan seminar Kontroling – mogućnost unapređenja poslovanja

02.03.2018.

HUP Regionalni ured Split u okviru svog PUMA programa održao je seminar na temu Kontroling – mogućnost unapređenja poslovanja. O kontrolingu, kao procesu upravljanja financijskim i nefinancijskim aspektima te korištenju instrumenata kontrolinga u upravljanju, sa velikim entuzijazmom govorio je Frane Galzina, konzultant za kontroling i menadžersko računovodstvo.

Udruga nautičkog sektora na Zagrebačkom sajmu nautike

26.02.2018.

Povodom održavanja Zagrebačkog sajma nautike na kojem tradicionalno izlaže većina nautičara, Udruga nautičkog sektora, organizirala je okrugli stol pod nazivom “Novi Pomorski zakonik i Zakon o pomorskom dobru i morskim lukama – utjecaj zakonskih promjena na nautički sektor”

Održana radionica Javna nabava za ponuditelje u praski u Splitu

19.02.2018.

U organizaciji Hrvatske udruge poslodavaca Regionalnog ureda u Splitu, održala se radionica Javna nabava za ponuditelje u praksi i to povodom završetak EU projekta „Vaš prvi izb/vor u javnoj nabavi“. Radionicu je održao Ivan Serdarušić, direktor za EU fondove tvrtke Projekt jednako razvoj, koji je predstavio izazove i zanimljive slučajeve iz prakse te moguća rješenja koje ponuditelji mogu iskušavati temeljem novog Zakona o javnoj nabavi. 

Menadžment osobnih automobila trgovačkih društava

11.12.2017.

U organizaciji Hrvatske udruge poslodavaca Regionalnog ureda u Splitu u suradnji sa UHY HB Ekonom održala se u Splitu prezentacija pod nazivom Menadžment osobnih automobila kod trgovačkih društava. Početkom Nove godine stupaju na snagu izmijenjene odredbe poreznih zakona, a koje se odnose na pravo priznavanja pretporeza PDV-a kod nabave i troškova vezanih uz osobne automobile, odnosno postotak porezno priznatih i nepriznatih troškova vezanih uz osobne automobile trgovačkih društava.
vrh stranice
vrh stranice