Aktualno

Pročitajte sve o važnijim događanjima i aktivnostima Regionalnog ureda Split i naše Podružnice!

Radionica Mentalni fitness u Splitu

21.10.2021.

21. listopada, u prostorijama HUP-ovog Regionalnog ureda u Splitu, održala se radionica na temu Mentalni fitness – Kako razviti tri glavna mentalna mišića i napredovati u izazovnim vremenima. Dobra mentalna kondicija doprinosi boljoj izvedbi, povećanom osjećaju blagostanja i mira te funkcionalnijim međuljudskim odnosima.

U sklopu projekta Promocija poduzetništva, HUP organizirao konferenciju Što je Dalmacija bez turizma?

22.09.2021.

Danas je u organizaciji HUP-ovog Regionalnog ureda Split održana konferencija „Što je Dalmacija bez turizma?“. Prevelika izloženost Dalmacije turizmu, niska proizvodna gospodarska aktivnost te brojni infrastrukturni problemi izazovi su s kojima se jug Hrvatske svakodnevno suočava. Na konferenciji smo pokušali doznati na koje sve načine Dalmacija može poticati rast gospodarstva u smjeru inovativnosti i produktivnosti te istaknuti prepreke i prilike koje se u tom planu prepoznaju.

Izvršni odbor HUP-a Dalmacija na sastanku sa upravom Grada Splita

22.07.2021.

Split, 22. srpnja 2021. – U vijećnici Grada Splita održao se sastanak na kojem su predstavnici uprave Grada Splita primili izaslanstvo HUP-a Podružnice Dalmacija. Sastanku su sa strane HUP-a prisustvovali Zdravko Plazonić, Petason d.o.o., predsjednik Izvršnog odbora, Helena Budiša, UHY HB Ekonom d.o.o., dopredsjednica, članovi Izvršnog odbora Mira Hajdić, Elekta-C d.o.o. i Mateo Perak, Profico d.o.o., Marina Wallner, Elanija d.o.o., Dario Mamić, Tommy d.o.o. te direktorica HUP regionalnog ureda Split Vesna Ivić Šimetin. U ime Grada Splita, izaslanstvo HUP-a primili su zamjenici gradonačelnika Bojan Ivošević i Antonio Kuzmanić, pročelnik upravnog odjela za komunalno gospodarstvo Damir Ordulj te pročelnica Službe za gospodarstvo, obrtništvo i turizam Ela Žižić.

Okrugli stol „Žensko vs muško poduzetništvo: Ima li poduzetništvo rod?“ , 15. lipnja 2021. u Splitu, Hotel Mondo, Kopilica 5, s početkom u 10:00 sati.

14.06.2021.

Okrugli stol „Žensko vs muško poduzetništvo: Ima li poduzetništvo rod?“ održat će se 15. lipnja 2021. u Splitu, u Hotelu Mondo, Kopilica 5, s početkom u  10:00 sati.

Sudionici okruglog stola su:

  • Helena Budiša, UHY HB Ekonom d.o.o.,
  • Mira Hajdić, Elekta-C d.o.o
  • Zdravko Plazonić, Petason d.o.o.,
  • Marina Wallner, Probus d.o.o.
  • Sandra Čanić,  Movis
  • Marija Stupalo, Salona var d.o.o.
  • Lada Jurišić Vukorepa, Žitni terminal d.o.o.

 

 

Ivica Puljak, novi Gradonačelnik Splita, sastao se sa predstavnicima gospodarstva grada Splita

11.06.2021.

Split, 11. lipnja 2021. – Novoizabrani  gradonačelnik Grada Splita, Ivica Puljak, odmah po primopredaji dužnosti, primio je u svečanoj vijećnici Grada Splita predstavnike  gospodarskih udruženja koja djeluju na području grada. Time je pokazao da gospodarstvo ima visoki prioritet na njegovoj ljestvici važnosti. U ime Hrvatske udruge poslodavaca, primanju je prisutstvovao Zdravko Plazonić, predsjednik Izvršnog odbora HUP-a Podružnice Dalmacija i Vesna Ivić-Šimetin, direktorica HUP Regionalnog ureda Split. 

HUP Dalmacija budućim pobjednicima lokalnih izbora: Neka vam gospodarstvo bude prioritet

04.05.2021.

Bliže se lokalni izbori i sve pršti od predizbornih obećanja, realno izvodivih i ne tako realnih. Kao što  krovni HUP  brine za interese poduzetnika Hrvatske, tako i HUP Podružnica Dalmacija zastupa interese poduzetnika u 4 dalmatinske županije.  Mi se ne bavimo politikom, ali želimo poslati poruku budućim pobjednicima lokalnih izbora. Ono što mi -  poduzetnici Dalmacije očekujemo od svojih gradova, županija  i općina je da se fokus usmjeri na gospodarstvo, da se poveća efikasnost rada službi i upravnih odjela, da nam se poslovni život olakša, a ne zagorča, da ne čekamo građevinske dozvole do granica krajnjeg iscrpljivanja.

Izvršni odbor HUP-a Podružnice Dalmacija: Tražimo veći dio bespovratnih sredstava EU za privatni sektor

30.04.2021.

Na sjednici Izvršnog odbora HUP-a Podružnice Dalmacija raspravljalo se o aktualnostima u gospodarskom i političkom životu Hrvatske i Dalmacije

(29. travnja 2021) na travanjskoj on-line sjednici Izvršnog odbora HUP-a Podružnice Dalmacija bilo je govora o važnim temama za poduzetništvo, od NPOO-a do očekivanja od lokalne uprave i samouprave nakon izbora.

Unatoč naporima stručnjaka okupljenih u HUP-u i znatnoj medijskoj pokrivenosti teme, još uvijek je nezadovoljavajući postotak sredstava predviđen u nacionalnom NPOO-u za privatne investicije i razvoj poduzetništva. Ovo je jako važno za Dalmaciju koja inače ima premali udio industrije i proizvodnje u strukturi gospodarstva. Infrastrukturni projekti za državu i lokalnu upravu i samoupravu, neovisno koliko su potrebni, dugoročno su i svojevrstan uteg koji neće moći financirati sam sebe. Za sada nismo formalno, ali bojim se da ćemo do kraja godine biti zadnje gospodarstvo u Europi“ izjavio je Zdravko Plazonić, predsjednik Izvršnog odbora podružnice otvarajući temu NPOO-a.

Održana konstituirajuća sjednica Gospodarsko-socijalnog vijeća Zadarske županije

31.03.2021.

Uz nazočnost predstavnika  Hrvatske udruge poslodavaca Podružnice Dalmacija, Nezavisnih hrvatskih sindikata, Saveza samostalnih sindikata Hrvatske, Matice hrvatskih sindikata i Zadarske županije, u utorak, 30. ožujka 2021. godine, održana je konstituirajuća sjednica Gospodarsko-socijalnog vijeća Zadarske županije na kojoj je za predsjednika jednoglasno izabran Lovro Jurišić, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, turizam, infrastrukturu i EU fondove Zadarske županije.

vrh stranice
vrh stranice