Aktualno

Pročitajte sve o važnijim događanjima i aktivnostima Regionalnog ureda Split i naše Podružnice!

Održana 1. sjednica Izvršnog odbora HUP-a Podružnice Dalmacija u novom sastavu

11.04.2022.

Na prvoj sjednici Izvršnog odbora HUP-a Podružnice Dalmacija održanoj 7. travnja, raspravljalo se o budućim aktivnostima, programu rada te problemima s kojima se susreću poduzetnici na nacionalnom i lokalnom nivou. Novoizabrana predsjednica Izvršnog odbora Helena Budiša održala je prezentaciju u kojoj je analizirala strukturu članstva Podružnice te izložila prijedloge aktivnosti te ciljeve rada Izvršnog odbora i Regionalnog ureda Split. 

Helena Budiša - nova predsjednica Izvršnog odbora HUP-a Podružnice Dalmacija

23.02.2022.

Po prvi put od osnivanja izabrana  žena - uspješna poduzetnica

 Na Izbornoj Skupštini HUP-a Podružnice Dalmacija održanoj 23. veljače 2022. u splitskom hotelu Mondo, izabran je Izvršni odbor u sastavu: Zdravko Plazonić, Petason, Helena Budiša, UHY HB Ekonom, Mira Hajdić,  Elekta-C, Velimir Vilović, Cemex Hrvatska, Dario Mamić, Tommy d.o.o., Tonči Peović, Aerodrom Brač d.o.o., Mateo Perak, Innovatio Proficit d.o.o. ( Profico), Ante Pisac, Svpetrus hoteli d.d., Teo Petričević, Capax d.o.o. i Lenko Garbin kao počasni član. Za predsjednicu Izvršnog odbora izabrana je Helena Budiša, UHY HB Ekonom d.o.o., a za dopredsjednike  Dario Mamić, Tommy d.o.o. i Mateo Perak, Profico. Usvojeni su   izvješće o radu i program rada te izmjene Statuta te je kao treći predstavnik u Skupštini HUP-a izabran Nikša Prnjak, Tadi klima d.o.o.

Nautički sektor – Potrebne hitne izmjene Zakona o koncesijama

18.02.2022.

Na sjednici Udruge nautičkog sektora održanoj 17. veljače raspravljalo se o problemima s kojima se već više godina susreću marine, a vezani su  za nemogućnost produljenja koncesije na pomorskom dobru. Taj problem pojedinih luka nautičkog turizma traje  još od 2017. godine. Naime, dva nadležna ministarstva, Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture i Ministarstvo financija imaju različite stavove po pitanju tumačenja nekih odredbi Zakona o koncesijama. Uslijed toga, neke marine, a u neprilikama su svi koncesionari pomorskog dobra, ne mogu dobiti pozitivan odgovor Ministarstva financija na zahtjev za izmjene ugovora o koncesiji vezano za investicije i samo produljenje koncesije. To rezultira nemogućnosti ulaganja na pomorskom dobru za investitore, a pritom i sama država gubi prihode od koncesija. Već dugi niz godina postoji problem neusklađenosti Zakona o pomorskom dobru i morskim lukama sa pojedinim odredbama Zakona o koncesijama. Stoga će Udruga  inicirati promjene spornih odredbi Zakona o koncesijama te zatražiti tripartitni sastanak s nadležnim ministarstvima na ovu temu.

Održana Skupština Udruge nautičkog sektora – Romano Pičuljan ponovo izabran za predsjednika udruge

30.11.2021.

Izborna skupština Hrvatske udruge poslodavaca Udruge nautičkog sektora, održana je u petak, 26. studenog 2021. Na Skupštini su usvojeni izvješće i plan rada te izmjene Statuta. Za predsjednika Izvršnog odbora Udruge nautičkog sektora izabran je Romano Pičuljan, Brodogradnja Pičuljan, a za dopredsjednike Nevenka Čalić, Navela i Neven Čolić, Garmin Hrvatska. Ostali članovi su: Beg Luciano, Marservis; Baf Damir, MCS Marine Claims Service; Cvitanić Herak Jelena, Burza nautike; Knego Mario, Euromarine, Marjan Dario, Nautika centar Nava, Škifić Hrvoje, Adriana Boats; Topolovec Marijan, Marina Punat i Vuletić Roko, Iskra brodogradilište.

Održana konstituirajuća sjednica Gospodarsko-socijalnog vijeća Splitsko-dalmatinske županije

09.11.2021.

Uz nazočnost predstavnika  Hrvatske udruge poslodavaca Podružnice Dalmacija, Nezavisnih hrvatskih sindikata, Saveza samostalnih sindikata Hrvatske, Matice hrvatskih sindikata i Splitsko-dalmatinske županije, u ponedjeljak, 08. studenoga 2021. godine, održana je konstituirajuća sjednica Gospodarsko-socijalnog vijeća Splitsko-dalmatinske županije koju je vodio Stipe Čogelja, dožupan Splitsko-dalmatinske županije. Na sjednici je za predsjednika jednoglasno izabran Zdravko Plazonić, predsjednik Izvršnog odbora HUP-a Podružnice Dalmacija i direktor tvrtke Petason, a za dopredsjednike su izabrani predstavnik Županije Splitsko-dalmatinske Blaženko Boban i predstavnica Nezavisnih hrvatskih sindikata Ivanka Kujundžić.

Radionica Mentalni fitness u Splitu

21.10.2021.

21. listopada, u prostorijama HUP-ovog Regionalnog ureda u Splitu, održala se radionica na temu Mentalni fitness – Kako razviti tri glavna mentalna mišića i napredovati u izazovnim vremenima. Dobra mentalna kondicija doprinosi boljoj izvedbi, povećanom osjećaju blagostanja i mira te funkcionalnijim međuljudskim odnosima.

U sklopu projekta Promocija poduzetništva, HUP organizirao konferenciju Što je Dalmacija bez turizma?

22.09.2021.

Danas je u organizaciji HUP-ovog Regionalnog ureda Split održana konferencija „Što je Dalmacija bez turizma?“. Prevelika izloženost Dalmacije turizmu, niska proizvodna gospodarska aktivnost te brojni infrastrukturni problemi izazovi su s kojima se jug Hrvatske svakodnevno suočava. Na konferenciji smo pokušali doznati na koje sve načine Dalmacija može poticati rast gospodarstva u smjeru inovativnosti i produktivnosti te istaknuti prepreke i prilike koje se u tom planu prepoznaju.

vrh stranice
vrh stranice