Aktualno

Pročitajte sve o važnijim događanjima i aktivnostima Regionalnog ureda Split i naše Podružnice!

Objavljen Program dodjele državnih potpora sektoru mora, prometa, prometne infrastrukture i povezanim djelatnostima

06.07.2020.

Vlada je na sjednici održanoj 2. srpnja 2020. donijela Odluku o usvajanju Programa dodjele državnih potpora sektoru mora, prometa, prometne infrastrukture i povezanim djelatnostima u aktualnoj pandemiji COVID-19, a koja odluka je objavljena u NN 77/2020. Ukupni iznos državnih jamstava, koje će odobravati provedbena tijela Hrvatska banka za obnovu i razvitak i Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije iznosi 600.000.000,00 kuna. Potpore sukladno objavljenom Programu se mogu dodjeljivati sve do 31. prosinca 2020. godine.

HUP Split: Žurno pokrenuti reset gospodarstva i provesti reforme - svaka kriza je i prilika

22.04.2020.

Hrvatska udruga poslodavaca putem svojih regionalnih ureda uputila je poziv svim županijama, pa tako i Splitsko - dalmatinskoj, da ne zaustavljaju investicije, već da se u javnoj nabavi što je više moguće, barem u visini od 60 posto, angažiraju lokalni poduzetnici. Također, s ciljem pokretanja gospodarstva, pozivaju donositelje odluka da se mjere krenu popuštati u županijama sa stabilnijim epidemiološkim slikama.

Turistički sektor najviše je pogođen posljedicama epidemije, a usporednom s tim situacija u Dalmaciji posebno je zabrinjavajuća.

Pomoć KBC-u Split - Obavijest Predsjednika Izvršnog odbora HUP Podružnice Dalmacija

27.03.2020.

Poštovane kolegice i kolege poduzetnici,

svjestan sam  da ćemo u nadolazećem razdoblju upravo mi, poduzetnici podnijeti najveći dio tereta ove krizne situacije u gospodarstvu i državi u cjelini. Ipak, želio bih vas zamoliti za pomoć  zdravstvenom sustavu Splitsko-dalmatinske županije koji je kao i gospodarski, nedostatan i krhak, a u službi je svakog života, posebno ovog trenutka.


Sjednica Izvršnog odbora HUP-a Podružnice Dalmacija - intenzivan početak nove poslovne godine

05.02.2020.

Sjednica Izvršnog odbora HUP-a Podružnice Dalmacija održana početkom veljače u prostorijama regionalnog ureda Split rezultirala je mnoštvom prijedloga vezanih za aktivnosti HUP-a  općenito. Raspravljalo se o programu rada, temama za naredne sjednice i konferencije za medije, ali i uobičajenim problemima koji su zajednički svim poduzetnicima, a ne samo onima iz Dalmacije. Mnogi od tih problema su dugogodišnji i vrijeme je da se pristupi njihovom rješavanju.

 

Srednja škola „Braća Radić“ iz Kaštel Štafilića dvostruki dobitnik nagrade „Poduzetnici budućnosti“

03.02.2020.

30. siječnja 2020., u Kaštel Štafiliću, svečano su dodijeljene nagrade HUP-a „Poduzetnici budućnosti“ projektnom timu Srednje škole Braća Radić za dva projekta „ Za tren“ i „Zdrava pauza“. Na samom početku, prisutnim gostima i učenicima škole obratila se ravnateljica prof. Marija Kezele, a zatim su učenici iz 2 projektna tima predstavili projekte uz vodstvo mentorice prof. Ivane Lelas
vrh stranice
vrh stranice