Aktualno

Pročitajte sve o važnijim događanjima i aktivnostima Regionalnog ureda Split i naše Podružnice!

CEDRA Split objavljuje javni poziv za dodjelu vaučera za subvencioniranje troška programa osposobljavanja, prekvalifikacije i/ili usavršavanja za nezaposlene osobe s područja Splitsko-dalmatinske županije

19.11.2019.

Cluster za eko-društvene inovacije i razvoj CEDRA Split objavljuje javni poziv za dodjelu vaučera za subvencioniranje troška programa osposobljavanja, prekvalifikacije i/ili usavršavanja za nezaposlene osobe s područja Splitsko-dalmatinske županije

Vaučer je namijenjen za subvencioniranje troška programa osposobljavanja, prekvalifikacije i/ili usavršavanja za deficitarna zanimanja po izboru kandidata. Moguće ga je iskoristiti za pohađanje bilo kojeg odabranog programa koji započinje najkasnije do 28.2.2020. godine u obrazovnim institucijama na području Splitsko-dalmatinske županije.

Vrijednost pojedinačnog vaučera je bruto 2.500,00 kn, dok ukupna vrijednost Javnog poziva iznosi 100.000,00 kn.

Link na stranicu https://www.svijet-rada.eu/novosti/kako-do-vaucera-za-osposobljavanje-prekvalifikaciju-ili-usavrsavanje 

 

Školi za dizajn, grafiku i održivu gradnju Split dodijeljena priznanja u sklopu HUP-ova projekta Poduzetnici budućnosti

14.11.2019.

13. studenoga 2019., u Splitu, svečano su dodijeljena priznanja u sklopu projekta HUP-a „Poduzetnici budućnosti“ učeničkom timu Škole za dizajn, grafiku i održivu gradnju Split za projekt Rokoalarm. Na samom početku, prisutnim gostima i učenicima škole obratio se ravnatelj Ivan Kovačević, a zatim je mentor i voditelj projekta Mladen Bašić prezentirao nagrađeni projekt, aplikaciju Rokoalarm. Rokoalarm je aplikacija koja šalje obavijesti o isteku roka trajanja prehrambenih i drugih proizvoda. 

GRAD SPLIT RASPISAO NATJEČAJ ZA DODJELU BESPOVRATNIH SREDSTAVA ZA POTICANJE STARTUP PODUZETNIŠTVA

05.11.2019.

Grad Split, u svrhu poticanja startup poduzetništva, stvaranja stimulativnog okruženja za razvoj poduzetništva, afirmacije novih poduzetničkih ideja, kao i poticanja startup-ova u daljnjem razvoju, dodjeljuje bespovratne potpore za poticanje startup poduzetništva u 2019. godini.

Ciljevi dodjele potpora su pokretanje rasta gospodarstva kroz inovativne razvojne ideje kojima se potiče i pomaže razvoj poduzetništva temeljenog na znanju i inovativnosti, stvaranje i razvoj novih proizvoda i usluga koje će startup poduzetnike bolje pozicionirati na tržištu, povećanje konkurentnosti kroz inovativne aktivnosti, te interakcija i mogućnost predstavljanja potencijalnim investitorima i  međunarodnim ulagačima.

Izborna Skupština HUP-a Podružnice Dalmacija: Zdravko Plazonić ponovo izabran za predsjednika Izvršnog odbora

31.10.2019.

Na Izbornoj Skupštini HUP-a Podružnice Dalmacija održanoj 30. listopada 2019. u splitskom hotelu Mondo, izabran je novi Izvršni odbor u sastavu: Zdravko Plazonić, Petason, Helena Budiša, UHY HB Ekonom, Lenko Garbin, G & V line, Dragan Baričić, Potestas d.o.o., Mira Hajdić,  Elekta-C, Velimir Vilović, Cemex Hrvatska, Dario Mamić, Tommy d.o.o., Tonči Peović, Aerodrom Brač d.o.o., Mateo Perak, Innovatio Proficit d.o.o. Split  i Ante Pisac, Svpetrus hoteli d.d.

Predsjednik Izvršnog odbora Zdravko Plazonić dobio je novi mandat, kao i dopredsjednici  Helena Budiša i Lenko Garbin. Usvojeni su uobičajeni dokumenti,  izvješće o radu i program rada, a izabrani su i predstavnici podružnice u Skupštini HUP-a, Zdravko Plazonić, Mira Hajdić i Sanda Slavić Mraković iz tvrtke More Brodovi d.o.o.

Održan petnaesti Poduzetnički kafić na temu „Izazovi i prilike - Od naukovanja do poduzetništva

21.10.2019.

Grad Split u suradnji s Hrvatskom udrugom poslodavaca i UHY Savjetovanjem d.o.o. organizirao je 17. listopada 2019. godine u Hotelu Park petnaesti Poduzetnički kafić na temu „Izazovi i prilike - Od naukovanja do poduzetništva“. U neformalnom druženju uz kavu gosti predavači su govorili  kako povezati obrazovanje s tržištem rada da bi u konačnici dobili kvalitetnu radnu snagu.  

Ana Mandac, pomoćnica Ministra gospodarstva, poduzetništva i obrta, prezentacijom je predstavila trenutno objavljene natječaje iz resornog Ministarstva, „Naukovanje za obrtnička zanimanja za 2019. godinu“ i „Stipendiranje učenika u obrtničkim zanimanjima za 2019. godinu“.

Izborna Skupština Udruge nautičkog sektora na Biograd Boat Show-u

18.10.2019.

17. listopada 2019., u Kapetanskom klubu Marine Kornati, u sklopu nautičkog sajma Biograd Boat Show, održana je  Izborna Skupština HUP-ove Udruge nautičkog sektora. Na Skupštini je izabran  novi Izvršni odbor odbor udruge u sastavu: Beg Luciano, Marservis d.o.o., Čalić Nevenka, Navela d.o.o., Čolić Neven, Garmin Hrvatska d.o.o., Knego Mario, Euromarine d.o.o., Marjan Dario, Nautika centar Nava d.o.o., Mihajlov Igor, Marine Club International d.o.o., Pičuljan Romano, Brodogradnja Pičuljan, Ražnjević Goran, Ilirija d.d., Šurija Đek, Yacht Pool d.o.o., Topolovec Marijan, Marina Punat d.o.o.,  i Vuletić Roko, NCP Grupa d.o.o. Za Predsjednika udruge izabran je  Romano Pičuljan koji je ujedno bio i prvi predsjednik udruge nakon osnivanja, a za dopredsjednike su izabrani Nevenka Čalić, iz tvrtke Navela,  i Neven Čolić iz tvrtke Garmin.
vrh stranice
vrh stranice