Aktualno

Pročitajte sve o važnijim događanjima i aktivnostima Regionalnog ureda Split i naše Podružnice!

U Splitu održana radionica o izmjenama i dopunama Zakona o radu – poduzetnici ispunili dvoranu do zadnjeg mjesta

18.01.2023.

17. siječnja 2023., u splitskom hotelu Park, održana je radionica „Izmjene i dopune Zakona o radu u organizaciji Hrvatske udruge poslodavaca Split u suradnji s Ministarstvom rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.

Uvodnu riječ održali su Dražen Opalić, pomoćnik ministra rada iz Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike i Admira Ribičić, direktorica odjela za zakonodavstvo i pravne  poslove HUP-a. Prezentaciju  „Izmjene i dopune Zakona o radu“ održala je Josipa Klišanin, načelnica Sektora za rad u Upravi za rad i zaštitu na radu (MROSP), a na brojna pitanja sudionika radionice, odgovarali su, osim navedenih predstavnika ministarstva i predstavnici HUP-a, Nenad Seifert, direktor HUP regionalnog ureda Rijeka i voditelj radne skupine za izmjene Zakona o radu te Dario Ćorić, pravni savjetnik HUP-a.

Glavna direktorica HUP-a Irena Weber u radnom posjetu Splitu

17.11.2022.

Glavna direktorica HUP-a Irena Weber u radnom posjetu Splitu

Održana sjednica Izvršnog odbora Podružnice Dalmacija

15. studenoga  2022., u prostorijama HUP regionalnog ureda Split,  održala se sjednica Izvršnog odbora Hrvatske udruge poslodavaca Podružnice Dalmacija kojoj je nazočila, po prvi put i  glavna direktorica Hrvatske udruge poslodavaca Irena Weber.  

Sa sjednice Izvršnog odbora HUP-a Podružnice Dalmacija: Uz brojne administrativne procedure i obveze, sprema li nam se i dodatna – „fiskalizacija“ evidencije radnog vremena?

22.09.2022.

Na  sjednici Izvršnog odbora HUP-a Podružnice Dalmacija održanoj 21. rujna, raspravljalo se o više značajnih tema, a možemo spomenuti najvažnije: Vladin paket pomoći za zaštitu kućanstava i gospodarstva od rasta cijena, aktualnosti u HUP-u, aktivnosti radnih skupina HUP-a te Nacrt Zakona o suzbijanju neprijavljenog rada koji je nedavno pristigao i koji je izazvao najviše negativnih reakcija.

Održana radionica "Zašto zapošljavanje započinje romantično, a završava dramatično?"

20.09.2022.

HUP Regionalni ured Split je sa radionicom „Zašto zapošljavanje počinje romantično, a završava dramatično?“ započeo s ciklusom zanimljivih i korisnih radionica za svoje članove. O postupcima odabira kandidata koji najbolje odgovaraju traženoj poziciji u tvrtci, govorili su Slobodan Jović, osnivač tvrtke Selekcija i pokretač Talent platforme Recruiter.hr/Selekcija.hr, softvera za online psihološko testiranje i anketiranje kandidata za posao i zaposlenika i Fanika Ivaković, HR konzultant za procjenu kandidata i zaposlenika, edukator i voditelj soft skills radionica.

Zakon o uvođenju eura kao službene valute u Republici hrvatskoj stupa na snagu 15.07.2022.

20.07.2022.

Dana 14. srpnja 2022. u Službenom listu Europske unije su objavljeni akti vezano za uvođenje eura:

Odluka Vijeća (EU) 2022/1211 od 12. srpnja 2022. o usvajanju eura u Hrvatskoj od 1. siječnja 2023. jer ispunjava potrebne uvjete za usvajanje eura.

Uredba Vijeća (EU) 2022/1207 od 12. srpnja 2022. o izmjeni Uredbe (EZ) br. 974/98 u vezi s uvođenjem eura u Hrvatskoj kojom je određeno kako bi datum usvajanja eura i datum prelaska na gotovinu u eurima trebao biti 1. siječnja 2023.

Uredba Vijeća (EU) 2022/1208 od 12. srpnja 2022. o izmjeni Uredbe (EZ) br. 2866/98 u pogledu stope konverzije eura za Hrvatsku koja je utvrđena u iznosu od 7,53450 kuna za 1 euro što odgovara aktualnom središnjem tečaju kune u tečajnom mehanizmu (ERM II).

HUP-ova porezna reforma rješenje je za dugoročnu održivost tržišta rada i zaustavljanje negativnih demografskih trendova u zemlji

13.06.2022.

Za privlačenje ulagača i visokokvalificiranih stručnjaka u Split i ostatak županije treba nam jednostavan porezni sustav s niskim opterećenjem na rad

 

U Splitu je danas predstavljen prijedlog porezne reforme HUP-a kojemu je cilj odgovoriti na izazove dinamičnog tržišnog rada, koje u kombinaciji s nepovoljnim demografskim trendovima otežava proces novih zapošljavanja ne samo u Dalmaciji, nego i u ostatku Hrvatske. Konferencija u organizaciji HUP-ove Podružnice Split okupila je članove poslovne zajednice i donositelje odluka kojima je sažetak reforme predstavila dr. sc. Iva Tomić, glavna ekonomistica HUP-a.

vrh stranice
vrh stranice