Aktualno

Pročitajte sve o važnijim događanjima i aktivnostima Regionalnog ureda Split i naše Podružnice!

HUP Dalmacija budućim pobjednicima lokalnih izbora: Neka vam gospodarstvo bude prioritet

04.05.2021.

Bliže se lokalni izbori i sve pršti od predizbornih obećanja, realno izvodivih i ne tako realnih. Kao što  krovni HUP  brine za interese poduzetnika Hrvatske, tako i HUP Podružnica Dalmacija zastupa interese poduzetnika u 4 dalmatinske županije.  Mi se ne bavimo politikom, ali želimo poslati poruku budućim pobjednicima lokalnih izbora. Ono što mi -  poduzetnici Dalmacije očekujemo od svojih gradova, županija  i općina je da se fokus usmjeri na gospodarstvo, da se poveća efikasnost rada službi i upravnih odjela, da nam se poslovni život olakša, a ne zagorča, da ne čekamo građevinske dozvole do granica krajnjeg iscrpljivanja.

Izvršni odbor HUP-a Podružnice Dalmacija: Tražimo veći dio bespovratnih sredstava EU za privatni sektor

30.04.2021.

Na sjednici Izvršnog odbora HUP-a Podružnice Dalmacija raspravljalo se o aktualnostima u gospodarskom i političkom životu Hrvatske i Dalmacije

(29. travnja 2021) na travanjskoj on-line sjednici Izvršnog odbora HUP-a Podružnice Dalmacija bilo je govora o važnim temama za poduzetništvo, od NPOO-a do očekivanja od lokalne uprave i samouprave nakon izbora.

Unatoč naporima stručnjaka okupljenih u HUP-u i znatnoj medijskoj pokrivenosti teme, još uvijek je nezadovoljavajući postotak sredstava predviđen u nacionalnom NPOO-u za privatne investicije i razvoj poduzetništva. Ovo je jako važno za Dalmaciju koja inače ima premali udio industrije i proizvodnje u strukturi gospodarstva. Infrastrukturni projekti za državu i lokalnu upravu i samoupravu, neovisno koliko su potrebni, dugoročno su i svojevrstan uteg koji neće moći financirati sam sebe. Za sada nismo formalno, ali bojim se da ćemo do kraja godine biti zadnje gospodarstvo u Europi“ izjavio je Zdravko Plazonić, predsjednik Izvršnog odbora podružnice otvarajući temu NPOO-a.

Održana konstituirajuća sjednica Gospodarsko-socijalnog vijeća Zadarske županije

31.03.2021.

Uz nazočnost predstavnika  Hrvatske udruge poslodavaca Podružnice Dalmacija, Nezavisnih hrvatskih sindikata, Saveza samostalnih sindikata Hrvatske, Matice hrvatskih sindikata i Zadarske županije, u utorak, 30. ožujka 2021. godine, održana je konstituirajuća sjednica Gospodarsko-socijalnog vijeća Zadarske županije na kojoj je za predsjednika jednoglasno izabran Lovro Jurišić, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, turizam, infrastrukturu i EU fondove Zadarske županije.

Čarter - Spas u zadnji trenutak

12.03.2021.

Ministarstvo financija je prelomilo te je izašlo u susret čarter kompanijama koje su se zbog krize uzrokovane korona virusom našle u nezavidnoj situaciji, jer po osnovi korištenja plovila u poreznom razdoblju nisu ostvarile prihod u visini od najmanje 7% nabavne vrijednosti plovila.

Psihološka perspektiva rada u doba korone

19.02.2021.

U sklopu obilježavanja Tjedna psihologije koje organizira Društvo psihologa u Splitu, Sandra Čanić,  konzultantica za osobni i organizacijski razvoj s preko 15 godina iskustva u području upravljanja ljudskim potencijalima održala je zanimljivo predavanje o psihološkoj perspektivi rada u doba korone – Što nam je korona kriza (raz)otkrila o našim organizacijama.

Održana radionica o elektro i hibridnoj propulziji plovila

02.02.2021.

1. veljače 2021., putem aplikacije Microsoft Teams, održana je radionica pod nazivom „Postojeća saznanja i budući trendovi u elektro i hibridnoj propulziji plovila“. Radionica je organizirana u suradnji HUP Udruge nautičkog sektora i tvrtke Navela iz Pule, a temu je prezentirao dr.sc. Branimir Ružojčić,  vlasnik i CEO tvrtke Tema d.o.o. iz Pule koja proizvodi motore/generatore najnaprednije tehnologije u industriji elektro motora. Moderator je bila Nevenka Čalić, direktorica tvrtke Navela d.o.o. i dopredsjednica Udruge nautičkog sektora.

Nužno je poduzetnike u većoj mjeri uključiti u povlačenje EU sredstava

17.12.2020.

Split, 17.12.2020. - Danas je u prostorijama Sveučilišnog odjela za stručne studije u Splitu u organizaciji HUP- Podružnice Dalmacija održana hibridna konferencija na temu “Mogućnosti EU fondova za poduzetnike”, s ciljem jačanje svjesnosti o mogućnostima koje se pružaju poduzetnicima kroz EU fondove, kao i uočavanja prepreka prilikom samog apliciranja. Na konferenciji je naglasak stavljen na aktualne natječaje za poduzetnike i onome što donosi novo programsko razdoblje 2021. – 2027. godine.

Split: Udruga privatnih poliklinika, bolnica, lječilišta i ustanova za zdravstvenu skrb na sastanku u Razvojnoj agenciji RERA

29.10.2020.

Na sastanku u prostorijama Regionalne razvojne agencije Splitsko-dalmatinske županije održanom krajem listopada, sudjelovali su u ime JU RERA, ravnatelj ustanove Jozo Sarač i  voditeljica odjela za pripremu programa i EU projekata Ivana Grubišić,  a u ime HUP-ove Udruge privatnih poliklinika, bolnica, lječilišta i ustanova za zdravstvenu skrb Ognjen Bagatin, ravnatelj Poliklinike Bagatin te Vesna Ivić-Šimetin, direktorica regionalnog ureda Split. 

Glavni direktor HUP-a Damir Zorić na sjednici Izvršnog odbora Podružnice Dalmacija

13.10.2020.

8. listopada 2020., u prostorijama HUP regionalnog ureda Split,  održala se sjednica Izvršnog odbora Hrvatske udruge poslodavaca Podružnice Dalmacija kojoj je nazočio, po prvi put i novi glavni direktor Hrvatske udruge poslodavaca dr. sc. Damir Zorić.  

Članovi Izvršnog odbora predstavili su najvažnije probleme sektora u kojima posluju te svoja očekivanja od HUP-a u idućem razdoblju.

vrh stranice
vrh stranice