Aktualno

Pročitajte sve o važnijim događanjima i aktivnostima Regionalnog ureda Split i naše Podružnice!

Nedostatak radne snage - uzroci i posljedice

13.12.2018.

U sklopu projekta Lokalnim partnerstvom do svijeta rada održao se okrugli stol na temu kretanja i trendovi na tržištu rada iz perspektive poslodavca. Ranko Milić, predsjednik Clustera za eko-društvene inovacije i razvoj Cedra Split je prezentirao stanje nezaposlenosti u Splitsko-dalmatinskoj županiji iz različitih aspekata: sa stajališta sindikata, poslodavaca, mladih, statističkih pokazatelja i raznih istraživanja.

Predstavljene izmjene i dopune Zakona o zaštiti na radu u Splitu

11.12.2018.

Na proširenoj sjednici Gospodarsko-socijalnog vijeća (GSV) Splitsko-dalmatinske županije održanoj u velikoj dvorani Ekonomskog fakulteta u Splitu, o značaju socijalnog dijaloga u području zaštite na radu kao i statističkim pokazateljima, uzrocima i posljedicama ozljeda na radu, te novelama Zakona o zaštiti na radu govorio je Vitomir Begović, ravnatelj Zavoda za unapređivanje zaštite, a Antonio Jaić, viši stručni savjetnik u Zavodu predstavio je kampanju EU OSHA „Zdrava mjesta rada upravljaju opasnim tvarima”. U radu skupa sudjelovali su Muhidin Omerdić, voditelj Službe za zaštitu na radu, ovlaštenja, nadzor i analize i Josip Škreblin, viši stručni savjetnik u Zavodu.

Splićani o skandinavskom modelu socijalnog dijaloga

07.12.2018.

6. prosinca 2018., u prostorijama HUP-ovog regionalnog ureda Splita, održao se okrugli stol na temu  skandinavskog modela socijalnog dijaloga. Okruglom stolu nazočili su predstavnici civilne vlasti, javnog sektora, sindikata i poslodavaca. Prisutni su mogli čuti o aktivnostima najveće norveške udruge poslodavaca  „The Confederation of Norwegian Enterprise“ (NHO) i udruge sindikata „Norwegian Confederation of Trade Unions“ (LO),  o razvoju socijalnog dijaloga u Norveškoj, njihovim odnosima sa državnim tijelima te načinima lobiranja

Srednjoškolsko obrazovanje i tržište rada – Kako ubrzati promjene?

05.12.2018.

3. studenoga 2018., u Splitu, u prostorima CEDRE,  održao se okrugli stol na temu Kretanja i trendovi na tržištu rada – perspektiva obrazovnih institucija. Događanje je organizirano u okviru projekta Lokalnim partnerstvom do svijeta rada. Vesna Ivić Šimetin, direktorica HUP Regionalnog ureda u Splitu je sa svojim izlaganjem na temu „Nedostatak radne snage – uzroci i posljedice“  potakla raspravu o prednostima i nedostacima obrazovnog sustava i usklađenjem potreba obrazovnog sustava s tržištem rada.

Osniva se koordinacija kontrolera - javite se ako ste zainteresirani!

03.12.2018.

HUP Split podržao je inicijativu g. Frane Galzine, eksperta za kontroling i menadžersko računovodstvo, sa dugogodišnjim iskustvom u renomiranim hrvatskim tvrtkama za osnivanje Koordinacije kontrolinga koja bi djelovala u okviru HUP-Udruge financijskog poslovanja. U koordinaciju  se mogu uključiti svi koji rade u nekoj tvrtci članici HUP-a , bez obzira kojoj granskoj udruzi pripadaju. Koordinacija će se baviti razvojem i promicanjem djelatnosti kontrolinga te unapređenjem znanja i kompetencija kontrolera.

Veliki interes za splitski PODUZETNIČKI KAFIĆ na temu „Porezna reforma - novosti za poduzetnike“

03.12.2018.

Grad Split , Hrvatska udruga poslodavaca i UHY Savjetovanje d.o.o. organizirali su 29. studenog 2018. godine u Hotelu Radisson Blu Resort Split trinaesti Poduzetnički kafić na temu „Porezna reforma  - novosti za poduzetnike“. U neformalnom druženju uz kavu, gosti predavači su govorili o tome što uistinu donosi nova porezna reforma, a prisutni su imali prilike uključiti se komentarom ili pitanjem. U panelu su sudjelovali predstavnici tvrtki iz HUP-a, Helena Budiša, dopredsjednica Izvršnog odbora HUP-a Podružnice Dalmacija i vlasnica tvrtke UHY HB Ekonom, Viktor Nemorsanski, financijski direktor Hotela Radisson Blu Resort & Spa Split te Marija Stupalo, direktorica trgovačkog društva SALONA VAR d.o.o. Da ne bi sve bilo sa poduzetničkog aspekta, pobrinuo se panelist Paško Burnać, docent Sveučilišta u Splitu, Ekonomski fakultet Split.

Proširena sjednica Izvršnog odbora HUP-a Podružnice Dalmacija i susret sa gradonačelnikom Biograda

30.11.2018.

27. studenog 2018., Izvršni odbor dalmatinske podružnice HUP-a, kojem su se pridružili zamjenik glavnog direktora HUP-a Bernard Jakelić, predsjednik uprave uspješne biogradske tvtke Ilirija d.d. Goran Ražnjević te predsjednica HUP-a Gordana Deranja, posjetio je Grad Biograd. U Gradskoj vijećnici Grada Biograda, članovi HUP-og izaslanstva susreli su se sa Gradonačelnikom Biograda na moru Ivanom Knezom i Tonćem Šangulinom, predsjednikom Gradskog vijeća. Domaćin cijelog događanja bio je Luka Šangulin, vlasnik i direktor tvrtke Angelina tours d.o.o., član Izvršnog odbora HUP-a Podružnice Dalmacija.

Potreba za novim, suvremenim načinima pronalaska kvalificirane i motivirane radne snage – poruke sa trećeg susreta Socijalnog vijeća u Splitu

22.11.2018.

Treći po redu susret za uspostavu Socijalnog vijeća projekta Spartak održao se 22. studenoga 2018., u prostorijama HUP regionalnog ureda Split. Tema susreta bila je  definiranje ključnih prioriteta za poboljšanje dijaloga i suradnje u različitim sektorima gospodarstva i društvenih djelatnosti u Splitsko-dalmatinskoj županiji.

 

Split – Dva susreta Socijalnog vijeća projekta SPARTAK

19.11.2018.

15. i 16. studenoga, u u prostorijama Hrvatske udruge poslodavaca Regionalnog ureda u Splitu održala su se dva Okrugla stola Socijalnog vijeća projekta SPARTAK, pod nazivom „SWOT analiza socijalnog dijaloga u Splitsko-dalmatinskoj županiji“

Cilj dvaju susreta bio je prikupiti podatke od svih dionika koji izravno ili neizravno sudjeluju u socijalnom dijalogu na području Splitsko-dalmatinske županije,  mapirati stanje socijalnog dijaloga te definirati snage, slabosti, mogućnosti i prijetnje koje bi mogle utjecati na socijalni dijalog.

Dubrovačka Obrnička i tehnička škola dobitnica HUP-ove nagrade za projekt Video razglednice iz Dubrovnika

19.11.2018.

16. studenoga, u Dubrovniku, u prostorijama Obrtničke i tehničke škole, svečano je dodijeljena nagrada Hrvatske udruge poslodavaca  „Poduzetnici budućnosti“ projektnom timu Obrtničke i tehničke škole za projekt Video razglednice iz Dubrovnika. Članice i članovi projektnog tima prezentirali su projekt i moderirali cijelo događanje. Projekt Video razglednice iz Dubrovnika ima za cilj obogaćivanje turističke ponude Dubrovnika te promidžbu Grada, njegovih znamenitosti, atrakcija i raznih turističko-ugostiteljskih objekata. 
vrh stranice
vrh stranice