Aktualno

Pročitajte sve o važnijim događanjima i aktivnostima Regionalnog ureda Split i naše Podružnice!

Elektrotehničkoj školi iz Splita uručena nagrada HUP-a za projekt „Peak“

13.11.2018.

13. studenoga 2018., u prostorijama Elektrotehničke škole Split, svečano je dodijeljena nagrada Hrvatske udruge poslodavaca  „Poduzetnici budućnosti“ projektnom timu Elektrotehničke škole za projekt Peak.  Nakon kraćeg obraćanja ravnatelja škole Igora Radanovića, direktorica HUP-ovog regionalnog ureda Split Vesna Ivić-Šimetin  ukratko je okupljenim učenicima predstavila projekt Poduzetnici budućnosti

Grad Split raspisao je Natječaj za dodjelu deset bespovratnih financijskih potpora najboljim splitskim inovativnim poduzetničkim idejama u 2018. godini, ukupnog iznosa 170 tisuća kuna!

07.11.2018.

Poduzetnici početnici, prijavite svoje inovativne ideje!

 

Grad Split raspisao je Natječaj za dodjelu deset bespovratnih financijskih potpora najboljim splitskim inovativnim poduzetničkim idejama u 2018. godini, ukupnog iznosa 170 tisuća kuna! Ukoliko ste poduzetnik početnik, obrt ili trgovačko društvo osnovano unatrag dvije godine te ispunjavate sve uvjete navedene u Natječaju i što je najvažnije, imate nove ideje koje povećavaju produktivnost, korištenje opreme i vremena ili na bilo koji način vode k porastu kvalitete i konkurentnosti, javite se!


Partneri projekta SPARTAK u studijskom posjetu Norveškoj udruzi poslodavaca

10.10.2018.

Početkom listopada 2018., predstavnici partnera u Projektu SPARTAK (Socijalno partnerstvo za razvoj i konkurentnost), RERE S.D. za koordinaciju i razvoj Splitsko- dalmatinske županije, HUP Regionalnog ureda Split i Clustera za eko-društvene inovacije i razvoj CEDRA Split, posjetili su najveću norvešku poslodavačku udrugu - Confederation of Norwegian Enterprise (NHO)

U Splitu održana 2 okrugla stola o stanju socijalnog dijaloga u SDŽ

27.09.2018.

25. i 27. rujna  2018., u prostorijama Hrvatske udruge poslodavaca Regionalnog ureda u Splitu, održana su 2 okrugla stola o stanju socijalnog dijaloga u Splitsko-dalmatinskoj županiji. Okrugli stolovi su održani u sklopu provedbe projekta „SPARTAK – Socijalno partnerstvo za razvoj i konkurentnost“.

Projekt SPARTAK – Socijalno partnerstvo za razvoj i konkurentnost usmjeren je ka rješavanju ključnih razvojnih problema Splitsko-dalmatinske županije vezanih za pitanje rada, zapošljavanja, konkurentnosti i održivog gospodarskog razvoja te je financiran iz Europskog socijalnog fonda.

Održana radionica Google My Business u Splitu

13.09.2018.

Od ove jeseni,  Hrvatska udruga poslodavaca u partnerstvu sa Googleom provodi program Digitalne garaže, koji uključuje niz besplatnih edukacija za članove HUP-a o digitalnim alatima za pokretanje i razvoj online poslovanja. Radionicama želimo digitalnim vještinama osnažiti trenutnu i buduću radnu snagu zemlje, te pomoći malim i srednjim tvrtkama ubrzati svoj rast i omogućiti im pristup globalnim tržištima. Tim povodom se u Splitu, održala radionica Google My Business – Privucite nove klijente pomoću profila tvrtke na Googleu – izradite svoj Google My Business profil!

Na Ekonomskom fakultetu u Splitu održano finale programa Studentskog poduzetničkog inkubatora

28.05.2018.

U ponedjeljak 28.svibnja, na Ekonomskom fakultetu u Splitu, održano je finale programa Studentskog Poduzetničkog Inkubatora (SPI) kojeg je uspješno završila treća generacija polaznika.

Unutar ovog programa, polaznici su stekli vještine poslovnog planiranja u području marketinga, menadžmenta i financija te procjene rizika pri pokretanju novog poduzeća. Praktični dio programa predstavlja rad u timovima ili samostalno na izradi poslovnog plana potrebnog za otvaranje poduzetničkog poduhvata, uz primjenu stečenih teorijskih znanja i potporu mentora.

U Splitu predstavljen projekt Spartak

23.05.2018.

22. svibnja 2018., u prostorima Hrvatske udruge poslodavaca Split, održana je konferencija za novinare i prezentacija EU projekta  SPARTAK – Socijalno partnerstvo za razvoj i konkurentnost čime su aktivnosti projekta i službeno započele. O projektu je govorio Jozo Sarač, ravnatelj javne ustanove Rera S.D. za koordinaciju i razvoj Splitsko- dalmatinske županije koja je  nositelj projekta. Projektni partneri su Hrvatska udruga poslodavaca i Cluster za eko-društvene inovacije i razvoj CEDRA Split. Kao predstavnici partnera konferenciji su nazočili Ranko Milić, predsjednik CEDRE te Vesna Ivić-Šimetin, direktorica HUP Regionalnog ureda Split.

vrh stranice
vrh stranice