Aktualno

Proizvođači građevinskog materijala spremni su sudjelovati u obnovi potresom pogođenih područja

08.03.2021.

U četvrtak, 4. ožujka 2021. g., Izvršni odbor HUP-Udruge industrije nemetala, građevinskog materijala i rudarstva predvođen predsjednicom Mericom Pletikosić održao je radni sastanak s Darkom Horvatom, ministrom prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine, i njegovim timom te Gordanom Hanžekom, državnim tajnikom Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje.

U organizaciji HUP- Udruge poslodavaca graditeljstva održano hibridno događanje na temu obnove zgrada pogođenih potresom

04.02.2021.

Danas je u organizaciji HUP - Udruge poslodavaca graditeljstva održano hibridno događanje na temu obnove zgrada pogođenih razornim potresima na području Grada Zagreba, Zagrebačke županije, Krapinsko-zagorske županije i područja Banovine. Događanje je održano u skladu sa svim preporučenim epidemiološkim mjerama zaštite, a online su ga pratili članovi HUP-a zainteresirani za ovu temu putem HUP Youtube kanala. Događanju je nazočio i ministar prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Darko Horvat.

Poziv: Obnova zgrada oštećenih potresom - prezentacija, 03/02/2021 od 16 h

03.02.2021.

Pozivamo vas na prezentaciju projekta obnove zgrada oštećenih potresom u organizaciji Hrvatske udruge poslodavaca – Udruge poslodavaca graditeljstva.  Na prezentaciji će naglasak biti na relevantnim informacijama o aktualnoj fazi pripreme projekta obnove zgrada oštećenih potresom (javnih objekata, stambenih zgrada, gospodarskih objekata, okvirni iznosi, planirani rok gradnje i dr.).

Sklopljene II izmjene i dopune kolektivnog ugovora za graditeljstvo

09.07.2020.

Zagreb, 8.7.2020. - Nakon gotovo 18 mjeseci kolektivnih pregovora, u izazovnim uvjetima rada i poslovanja, predsjednica Sindikata graditeljstva Hrvatske (SGH) Jasenka Vukšić i predsjednik HUP-Udruge poslodavaca graditeljstva (HUP-UPG) Mirko Habijanec u utorak 7. srpnja 2020. godine potpisali su Kolektivni ugovor o drugim izmjenama i dopunama Kolektivnog ugovora za graditeljstvo.  Kolektivni ugovor za graditeljstvo (KUG) je sklopljen 2015. godine, a u ožujku 2018. godine je bio prvi puta noveliran.

Proširuje se primjena kolektivnih ugovora za ugostiteljstvo i graditeljstvo

01.06.2018.

Zagreb, 01.06.2018. – U Narodnim Novinama br. 49 dana  objavljene su odluke ministra rada i mirovinskog sustava kojima je primjena kolektivnih ugovora koje su sklopili HUP i sindikati u sektorima ugostiteljstva i graditeljstva proširena na sve poduzetnike i radnike navedenih djelatnosti. HUP je u novom postupku proširenja primjene kolektivnih ugovora postavio okvir za uređenje radnih odnosa i uvjeta poslovanja s ciljem postizanja ujednačenih i viših standarda poslovanja u sektoru graditeljstva i ugostiteljstva te s ciljem suzbijanja nelojalne konkurencije.

11.05.2018. Stručno savjetovanje „Obračun radnog vremena vozača u graditeljstvu i srodnim sektorima“

11.05.2018.

U petak 11. svibnja 2018. g. s početkom u 11 h održat će se  stručno savjetovanje s temom „Obračun radnog vremena vozača u graditeljstvu i srodnim sektorima“ u prostoru Hrvatske udruge poslodavaca, Radnička cesta 52/I (Green Gold centar, recepcija R2) u Zagrebu.

Predavači:

  •  Ivan Kesić, mag.ing.traff., načelnik Sektora inspekcije sigurnosti cestovnog prometa i cesta, Uprava kopnenog prometa, Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture
  • Zoran Kalauz, dipl. ing. stroj., izvršni direktor, Tahograf d.o.o.

22.3.2018. Savjetovanje: Primjena Kolektivnog ugovora o izmjenama i dopunama Kolektivnog ugovora za graditeljstvo, HUP, Radnička cesta 52/1, 11:00

22.03.2018.

Pozivamo vas na stručno savjetovanje:

„Primjena Kolektivnog ugovora o izmjenama i dopunama Kolektivnog ugovora za graditeljstvo - I. Izmjene i dopune“

koje će se održati u četvrtak 22. ožujka 2018. godine s početkom u 11 h.

u prostoru Hrvatske udruge poslodavaca, Radnička cesta 52/I (Green Gold centar, recepcija R2) u Zagrebu.

HUP-Udruga poslodavaca graditeljstva i Sindikat graditeljstva potpisali izmjene kolektivnog ugovora

20.02.2018.

Križevci, 20. 02. 2018- U prostorijama hotela Kalnik u Križevcima potpisan je Kolektivni ugovor o izmjenama i dopunama Kolektivnog ugovora za graditeljstvo. Ugovor su potpisali Mirko Habijanec, predsjednik HUP-Udruge poslodavaca graditeljstva i Jasenka Vukšić, predsjednica Sindikata graditeljstva Hrvatske.

Socijalni partneri izmjenama kolektivnog ugovora unaprjeđuju uvjete poslovanja i rada u građevinskom sektoru te očekuju i podršku zakonodavca stvaranjem stabilnog zakonodavnog okvira i poticajnih poreznih propisa.

vrh stranice
vrh stranice