Aktualno

HUP-Udruge poslodavaca graditeljstva i Sindikat graditeljstva Hrvatske potpisali kolektivni granski ugovor koji donosi veće plaće i materijalna prava radnika u građevinarstvu

13.07.2022.

Nakon gotovo 6 mjeseci kolektivnih pregovora, u vrlo složenim uvjetima rada i poslovanja, pregovarački timovi HUP-Udruge poslodavaca graditeljstva (HUP-UPG) koji je predvodio predsjednik Mirko Habijanec i Sindikat graditeljstva Hrvatske (SGH) na čelu s Jasenkom Vukšić, postigli su dogovor i, u prostorijama Hrvatske udruge poslodavaca u Zagrebu, potpisali Kolektivni ugovor o četvrtim izmjenama i dopunama Kolektivnog ugovora za graditeljstvo. Kolektivni ugovor za graditeljstvo (KUG) je potpisan 2015. godine, a posljednje izmjene i dopune 2020. godine

Izvršni odbor HUP-Udruge poslodavaca graditeljstva održao sastanak s ministrom prostornoga uređenja, graditeljstva i države imovine Ivanom Paladinom

25.03.2022.

Izvršni odbor HUP-Udruge poslodavaca graditeljstva predvođen glavnim direktorom HUP-a Damirom Zorićem i predsjednikom Izvršnog odbora Mirkom Habijancem, održao je sastanak s ministrom prostornoga uređenja, graditeljstva i države imovine Ivanom Paladinom, ravnateljicom Uprave za trgovinu i politiku javne nabave Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja Ninom Čulina, ravnateljem Uprave za EU fondove i strateško planiranje Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture Damirom Šoštarićem, predstavnicima najvećih javnih naručitelja i drugim uvaženim gostima. Sastanku su nazočili državni tajnik Željko Uhlir te savjetnica ministra Helena Jelić.

Donesene nove Posebne uzance o građenju - Potpora odgovorima na izazove u 2022. g.

06.12.2021.

Temeljem ovlasti povjerene Zakonom o gradnji, Hrvatska gospodarska komora i Hrvatska udruga poslodavaca, uz prethodnu suglasnost Ministarstva prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine, simboličkim su potpisivanjem dokumenta utvrdile Posebne uzance o građenju, sukladno poslovnim običajima i praksi u obveznim odnosima iz područja građenja i u suradnji sa strukovnim udruženjima iz područja graditeljstva.


Predstavljanje Posebnih uzanci o građenju

06.12.2021.

Hrvatska udruga poslodavaca i Hrvatska gospodarska komora, uz sudjelovanje gospodina Darka Horvata, ministra prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine, organiziraju svečano predstavljanje novih uzanci o građenju.

Proizvođači građevinskog materijala spremni su sudjelovati u obnovi potresom pogođenih područja

08.03.2021.

U četvrtak, 4. ožujka 2021. g., Izvršni odbor HUP-Udruge industrije nemetala, građevinskog materijala i rudarstva predvođen predsjednicom Mericom Pletikosić održao je radni sastanak s Darkom Horvatom, ministrom prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine, i njegovim timom te Gordanom Hanžekom, državnim tajnikom Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje.

U organizaciji HUP- Udruge poslodavaca graditeljstva održano hibridno događanje na temu obnove zgrada pogođenih potresom

04.02.2021.

Danas je u organizaciji HUP - Udruge poslodavaca graditeljstva održano hibridno događanje na temu obnove zgrada pogođenih razornim potresima na području Grada Zagreba, Zagrebačke županije, Krapinsko-zagorske županije i područja Banovine. Događanje je održano u skladu sa svim preporučenim epidemiološkim mjerama zaštite, a online su ga pratili članovi HUP-a zainteresirani za ovu temu putem HUP Youtube kanala. Događanju je nazočio i ministar prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Darko Horvat.

Poziv: Obnova zgrada oštećenih potresom - prezentacija, 03/02/2021 od 16 h

03.02.2021.

Pozivamo vas na prezentaciju projekta obnove zgrada oštećenih potresom u organizaciji Hrvatske udruge poslodavaca – Udruge poslodavaca graditeljstva.  Na prezentaciji će naglasak biti na relevantnim informacijama o aktualnoj fazi pripreme projekta obnove zgrada oštećenih potresom (javnih objekata, stambenih zgrada, gospodarskih objekata, okvirni iznosi, planirani rok gradnje i dr.).

Sklopljene II izmjene i dopune kolektivnog ugovora za graditeljstvo

09.07.2020.

Zagreb, 8.7.2020. - Nakon gotovo 18 mjeseci kolektivnih pregovora, u izazovnim uvjetima rada i poslovanja, predsjednica Sindikata graditeljstva Hrvatske (SGH) Jasenka Vukšić i predsjednik HUP-Udruge poslodavaca graditeljstva (HUP-UPG) Mirko Habijanec u utorak 7. srpnja 2020. godine potpisali su Kolektivni ugovor o drugim izmjenama i dopunama Kolektivnog ugovora za graditeljstvo.  Kolektivni ugovor za graditeljstvo (KUG) je sklopljen 2015. godine, a u ožujku 2018. godine je bio prvi puta noveliran.

vrh stranice
vrh stranice