Aktualno

HUP Udruga novinskih izdavača pridružila se europskim udruženjima izdavača EMMA, ENPA i NME

16.01.2020.

Uoči hrvatskog predsjedanja Vijećem EU ojačane su veze hrvatskog i europskih udruženja novinskih izdavača. HUP Udruga Novinskih izdavača učlanila se u European Newspaper Publisher Association (ENPA) i European Magazine Media Association (EMMA) te pridružila News Media Europe (NME) kao pridružena članica. Udruga novinskih izdavača HUP-a kao vodeća i jedina reprezentativna udruga izdavača u Republici Hrvatskoj pridružila se navedenim udrugama koje predstavljaju većinu europskih izdavača i reprezentativne su u zastupanju interesa izdavačke industrije pri europskim institucijama te aktivno lobiraju i pokreću rasprave o medijskim politikama u Europskoj uniji.

HUP-Udruga novinskih izdavača: Tražimo hitne zakonske promjene

07.01.2019.

Zagreb, 7. siječnja 2019. - HUP- Udruga novinskih izdavača ovim putem izražava svoju duboku zabrinutost zbog recentnog niza presuda koje su protiv više tiskanih i elektronskih medija pred hrvatskim sudovima donesene u parnicama za obeštećenje zbog nanesenih duševnih boli. Presude smatramo pravno neutemeljenima, odnosno, donesene temeljem preširokog arbitrarnog tumačenja postojećih propisa, te u krajnjem smislu i nepravednima.

Boris Trupčević iz Styrie novi je predsjednik HUP-Udruge novinskih izdavača

08.06.2017.

06. lipnja 2017. godine u HUP-u u Zagrebu održana je izborna Skupština HUP-Udruge novinskih izdavača. Usvojeno je Izvješće o radu za 2016. godinu te Plan rada za 2017. godinu. Kao ključne smjernice rada Udruge u narednom periodu istaknute su potreba izmjene aktualnih nepovoljnih uvjeta distribucije i izmjene poreznih propisa s ciljem uvođenja niže stope PDV-a na sva novinska izdanja. Na izbornoj Skupštini Udruge za novog predsjednika izabran je Boris Trupčević, Večernji list/Styria te je izglasan i novi sastav članova Izvršnog odbora Udruge novinskih izdavača za mandat 2017.-2020.:
vrh stranice
vrh stranice