AktualnoManuela Šola: EU fondovi i mali i srednji poduzetnici

23.02.2021.

Pred nama je vrlo značajno razdoblje za poduzetnike. Već se određeno vrijeme u poslovnoj zajednici ozbiljno razmatra tema pristupa poduzetnika prema sredstvima iz EU fondova. Radi se o značajnom izvoru novca. To je iznimno važno imajući na umu činjenicu kako će pad BDP-a zbog covida 19 nadmašiti čak i pad iz najgore 2009 godine.  Zalihe poduzeća su sve tanje, a bojazan da će popuštanjem epidemioloških mjera doći do prestanka državnih potpora, sve je veća. Dosadašnje potpore donekle su pomogle poduzećima da prežive proteklo razdoblje, ali velik je rizik da će uskoro prestati. Također, to su potpore koje su samo za preživljavanje, a ne za razvoj kompanija.

U tom kontekstu sredstva koja će iz EU fondova, a koji se skraćeno zovu NPOO (Nacionalni plan oporavka i otpornosti) i VFO (Višegodišnji financijski okvir - EU fondovi do 2027. godine), biti dostupna Hrvatskoj, poduzetnici vide kao spas i priliku za financiranje koje dovodi do razvoja.

Predstavljene HAMAG BICRO COVID mjera za pomoć gospodarstvu

05.05.2020.

Hrvatska udruga poslodavaca i Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije organizirali su webinar s ciljem pojašnjavanja mjera za očuvanje likvidnosti malog i srednjeg poduzetništva. Poduzetnicima su sada već preko mjesec dana stavljeni na raspolaganje različiti zajmovi za obrtna sredstva:

  •  ESIF mikro zajam za obrtna sredstva
  • COVID 19 zajam za obrtna sredstva
  •  Mikro zajam za obrtna sredstva za ruralni razvoj

PREZENTACIJA 

ODGODA - 24.03.2020. Okrugli stol: ISKUSNI PODUZETNICI KAO MENTORI u procesu prijenosa poslovanja, CEPOR, Trg J.F. Kennedya 7 (zgrada Ekonomskog instituta), Zagreb

24.03.2020.

HUP Udruga malih i srednjih poduzetnika, zajedno s Centrom za politiku razvoja malih i srednjih poduzeća i poduzetništva (CEPOR) organizira okrugli stol s ciljem predstavljanja nizozemskog primjera programa mentoriranja poduzetnika. Nakon izlaganja nizozemskog udruženja, planirana je rasprava s poduzetnicima o potrebi takvog udruženja u Hrvatskoj i načinu funkcioniranja.

Poziv 

Program 

Novi član HUP-a: Forca Digital Agency

15.01.2020.

Forca Digital Agency digitalna je agencija iz Zagreba koja vam pomaže da promovirate svoj posao nekima od najraspoloživijih trenutnih digitalnih alata na tržištu marketinga. Naša pristupačnost i rasprostranjenost networkinga u svim domenama tržišta, omugućit će vam da prosperirate i dovedete svoje poslovanje na najvišu razinu.

vrh stranice
vrh stranice