AktualnoRADNI RUČAK HUP - UDRUGE MALIH I SREDNJIH PODUZETNIKA S MINISTROM FINANCIJA PRIMORCEM

22.11.2022.

61. Radni ručak HUP-Udruge malih i srednjih poduzetnika, tradicionalno savjetovanje malih i srednjih poduzetnika s predstavnikom Vlade, koje se održava već 18 godina, kao centralnu temu imao je uvođenje dodatnog poreza na dobit.

HUP je ugostio ministra financija, Marka Primorca, koji je iznio plan Vlade i očekivane trendove u hrvatskom gospodarstvu. Razgovaralo se i potrebnim preduvjetima za snažniji razvoj hrvatskoga gospodarstva te stvaranje jednostavnije i povoljnije poduzetničke i investicijske klime. 

Izvršni odbor HUP- Udruge malih i srednjih poduzetnika održao 16. sjednicu

22.11.2022.

Na šesnaestoj sjednici Izvršnog odbora HUP - Udruge malih i srednjih poduzetnika članovi su raspravljali o temama koje su aktualne za raspravu s ministrom financija Markom Primorcem, a koji će biti glavni govornik na Radnom ručku odmah nakon sjednice.  

Naime, posljednjih desetak dana u fokusu medija i poslovne zajednice gotovo isključivo jedna tema - novi, dodatni porez na ekstradobit, koji je već najavljen, a i uskoro će biti i objavljen. No, mali i srednji poduzetnici ipak žele kroz Radni ručak poslati i druge poruke odnosno dobiti odgovore na pitanja koja su njima u fokusu.

24 sata SPECIJAL _ DOBRA PRAKSA

03.10.2022.

U suradnji s portalom 24 sata i specijalom Kvaka 24, HUP-Udruga malih i srednjih poduzetnika kreirala je svoju rubriku Dobra praksa.

VIŠE PROČITAJTE NA POVEZNICI : DOBRA PRAKSA

U okviru te suradnje autori, poduzetnici i drugi, objavljuju svoje autorske članke vezane uz aktualne poduzetničke teme. To može biti mjesto i za vaš autorski članak.

PRILIKA BESPLATNU PODRŠKU ZA ZELENU TRANZICIJU MALIM I SREDNJIH PODUZEĆIMA

26.09.2022.

Sredinom lipnja 2022. godine, Sporazum Europske komisije za klimu i energiju (CCCE) otvorio je svoj prvi poziv za prijavu na program pomoći u zelenoj tranziciji za europska poduzeća. Poziv je otvoren za tvrtke, grupe tvrtki, tijela vlasti (nacionalne, regionalne ili lokalne) i druge aktere, kao što su udruge, mreže i energetske uslužne tvrtke iz Hrvatske, Finske, Italije, Nizozemske i Poljskoj.

Izvršni odbor Udruge malih i srednjih poduzetnika održao 14. sjednicu

15.09.2022.

Izvršni odbor Udruge malih i srednjih poduzetnika održao je svoju redovnu, 14. sjednicu, na kojoj je, uz ostale teme, najveći dio vremena posvećen tematici jesenskog paketa mjera za ublažavanje posljedica izazvanih porastom cijena, a najviše energenata. Na sjednici je nazočila i nova glavna direktorica HUP-a, Irena Weber, koja se predstavila članovima Izvršnog odbora, tom prilikom su joj iznesena očekivanja poduzetnika vezano uz temu energenata.

vrh stranice
vrh stranice