AktualnoPredstavljene HAMAG BICRO COVID mjera za pomoć gospodarstvu

05.05.2020.

Hrvatska udruga poslodavaca i Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije organizirali su webinar s ciljem pojašnjavanja mjera za očuvanje likvidnosti malog i srednjeg poduzetništva. Poduzetnicima su sada već preko mjesec dana stavljeni na raspolaganje različiti zajmovi za obrtna sredstva:

  •  ESIF mikro zajam za obrtna sredstva
  • COVID 19 zajam za obrtna sredstva
  •  Mikro zajam za obrtna sredstva za ruralni razvoj

PREZENTACIJA 

ODGODA - 24.03.2020. Okrugli stol: ISKUSNI PODUZETNICI KAO MENTORI u procesu prijenosa poslovanja, CEPOR, Trg J.F. Kennedya 7 (zgrada Ekonomskog instituta), Zagreb

24.03.2020.

HUP Udruga malih i srednjih poduzetnika, zajedno s Centrom za politiku razvoja malih i srednjih poduzeća i poduzetništva (CEPOR) organizira okrugli stol s ciljem predstavljanja nizozemskog primjera programa mentoriranja poduzetnika. Nakon izlaganja nizozemskog udruženja, planirana je rasprava s poduzetnicima o potrebi takvog udruženja u Hrvatskoj i načinu funkcioniranja.

Poziv 

Program 

Novi član HUP-a: Forca Digital Agency

15.01.2020.

Forca Digital Agency digitalna je agencija iz Zagreba koja vam pomaže da promovirate svoj posao nekima od najraspoloživijih trenutnih digitalnih alata na tržištu marketinga. Naša pristupačnost i rasprostranjenost networkinga u svim domenama tržišta, omugućit će vam da prosperirate i dovedete svoje poslovanje na najvišu razinu.

Novi član HUP-a: MIKRIS Project Management

15.01.2020.

Tvrtka MIKRIS Project Management za poslovno savjetovanje osnovana je 2014. godine i sastavljena je iz ekipe stručnjaka s dugo godišnjim iskustvima na različitim područjima poslovnog savjetovanja. Primarno područje djelovanja je vezano na upravljanje projektima, planiranje ulaganja, pomoć u dobivanju povoljnijih kredita EU i pružanje potpore u primanju bespovratnih sredstva financiranja.

Radni ručak HUP - Udruge malih i srednjih poduzetnika s ministrom Horvatom

08.05.2019.

Zagreb, 8.5.2019. – Na 15. obljetnici Radnog ručka HUP-Udruge malih i srednjih poduzetnika ključni govornik bio je ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta, Darko Horvat. Na Radnom ručku se razgovaralo o  preduvjetima potrebnim za snažniji razvoj hrvatskoga gospodarstva te o stvaranju jednostavnije i povoljnije poduzetničke i investicijske klime. 

Ravnatelj Porezne Uprave gost Radnog ručka

23.03.2018.

21. ožujka 2018. godine, u hotelu Antunović održan je Radni ručak u organizaciji HUP-Udruge malih i srednjih poduzetnika na kojem je gostovao Zdravko Zrinušić, ravnatelj Porezne uprave Republike Hrvatske sa svojim timom.

U uvodnom pozdravu Anny Brusić, direktorica HUP- Udruge malih i srednjih poduzetnika istaknula je kako poduzetnici poreznu upravu doživljavaju visoko prioritetnom temom za svoje poslovanje te kako će danas biti izloženi prijedlozi poduzetničke zajednice za nastavak porezne reforme koja je donesena koncem 2016. godine. Također je podsjetila kako je tijekom četrnaest godina organiziranja Radnog ručka Udruga malih i srednjih poduzetnika u više navrata ugostila kao govornike ravnatelje i ravnateljice Porezne uprave i predlagala rješenja koja su prije desetak godina bila odbijena kao nemoguća, a danas se provode, primjerice plaćanje PDV-a po naplaćenoj fakturi. 

Započinje privremena primjena CETA-e

25.09.2017.

Od 21. rujna 2017. godine privremeno se primjenjuju odredbe CETA-e; sveobuhvatnog gospodarskog i trgovinskog sporazuma između Kanade i Europske unije i njezinih država članica, do dovršetka procedura potrebnih za njezino stupanje na snagu. Do sada je ratificiran samo u pet zemalja članica – osim u Hrvatskoj, ratificiran je u Danskoj, Španjolskoj, Latviji i Malti.

Na ovu su temu u radio emisiji Poslovni tjedan 25.9.2017. gostovali i raspravljali glavni direktor HUP-a, Davor Majetić i Petar Šimić – član Hrvatsko-kanadske poslovne mreže i zamjenik predsjednika HUP - Udruge malih i srednjih poduzetnika.
vrh stranice
vrh stranice