AktualnoNatjecanje Indijsko-hrvatski startup izazov

04.05.2022.

Čast nam je prenijeti odličnu suradnju između HAMAG-BICRO - Croatian agency for SMEs, Innovations and Investments i Startup India  koje pozivaju startup poduzeća neka se prijave na 𝗜𝗻𝗱𝗶𝗷𝘀𝗸𝗼-𝗵𝗿𝘃𝗮𝘁𝘀𝗸𝗶 𝘀𝘁𝗮𝗿𝘁𝘂𝗽 𝗶𝘇𝗮𝘇𝗼𝘃 organiziran u suradnji s tvrtkama InfobipKONČAR - Electric Vehicles Inc. i HexGn, uz podršku Embassy of India. Partner projekta je Zagreb Innovation Centre.


Izvršni odbor Udruge malih i srednjih poduzetnika održao je jedanaestu sjednicu, 5.4.2022. godine

06.04.2022.

Prva tema sjednice bila je Zakon o radu, a o njoj su izvještavali Ivan Senčar i Nenad Seifert. Informiraju kako je nakon 1,5 -2 godine rada na ovom zakonu država donijela odluku da se odustaje od cjelovitih izmjena odnosno donošenja novog Zakona o radu, a  umjesto toga u ovom trenutku implementirat će se dvije EU direktive te provesti reforme propisane NPOO-om.  Cjelovitim izmjenama će se pristupiti kasnije, tijekom 2023. godine.  

 

Konferencija Znanost susreće regije

06.04.2022.

Grad Zagreb, Gradski ured za socijalnu zaštitu, zdravstvo, branitelje i osobe s invaliditetom organizirao je u suradnji s DG Joint Research Centre/Zajedničkim istraživačkim centrom (JRC), službom EK za znanost i znanje, konferenciju pod nazivm Znanost sureće regije - Jednoroditeljske obitelji. Naime, EK je još 2015. godine, u formatu pilota, a danas je postala redovna praksa, počela provoditi događanja koja imaju za cilj povezati znanstvenu zajednicu s donositeljima politika, pogotovo na lokalnoj razini. 

Poslovna zajednica jako zainteresirana za zapošljavanje izbjeglica iz Ukrajine

24.03.2022.

Četiri tjedna od početka ruske invazije, sve je više ukrajinskih izbjeglica u Hrvatskoj. Imamo li dovoljno smještajnih kapaciteta? Koja prava ostvaruju? Jesu li poslodavci spremni zaposliti izbjegle ukrajinske državljane? Gosti: načelnik Sektora za pripravnost i koordinaciju Ravnateljstva civilne zaštite, osječko-baranjski župan Ivan Anušić te direktorica HUP Udruge malih i srednjih poduzetnika Anny Brusić.

Vaučeri za mala i srednja poduzeća- za intelektualno vlasništvo- žig, industrijski dizajn i patent

21.03.2022.

Otvoren je Fond za mala i srednja poduzeća tj program bespovratnih sredstava osmišljen kako bi se malim i srednjim poduzećima (MSP) iz EU-a omogućio pristup pravima intelektualnog vlasništva (IV). Fond za MSP-ove inicijativa je Europske komisije koju provodi Ured Europske unije za intelektualno vlasništvo (EUIPO), a trajat će od 10. siječnja 2022. do 16. prosinca 2022. godine.

Izvršni odbor Udruge malih i srednjih poduzetnika održao je desetu sjednicu

01.03.2022.

Sjednicom je predsjedavao Mario Sekulić, jedan od 6 dopredsjednika Udruge malih i srednjih poduzetnika. Predviđeni dnevni red nije se niti uspio realizirati u cijelosti jer je nekoliko vrlo aktualnih gospodarskih i društvenih tema konzumiralo gotovo cijelo predviđeno vrijeme. Tema sankcija poduzetih prema Rusiji zbog vojnog napada na Ukrajinu je bila prva aktualna tema.
vrh stranice
vrh stranice