Aktualno

Održan sastanak s ministrom Berošem i udrugama liječnika u PZZ

26.08.2020.

Jučer je u Ministarstvu zdravstva održan sastanak ministra Beroša i predstavnika udruga liječnika primarne zdravstvene zaštite. Uz predstavnika HUP-Udruge liječnika poslodavaca u ugovornom odnosu Željka Rotima i Marijane Filipić na sastanku su sudjelovali predstavnici KOHOM-a, Hrvatske liječničke komore, Hrvatskog liječničkog zbora, UPUZ-a, HUGO-a, Grada Zagreba i ravnatelji domova zdravlja. 

Zdravstveni djelatnici umjesto e-propusnice mogu koristiti iskaznicu nadležne Komore

06.04.2020.

Ravnateljstvu policije dostavilo je  uputu da medicinsko osoblje koje posjeduje  iskaznice izdane od nadležnih Komora, a koje sudjeluju u sprječavanju širenja bolesti COVID-19 nije dužno ishoditi e-Propusnicu, već se mogu kretati temeljem:

 

- Liječničkih iskaznica izdanih od Hrvatske liječničke komore

- Članske iskaznice izdane od Hrvatske komore medicinskih sestara

- Članske iskaznice izdane od Hrvatske ljekarničke komore

- Članske iskaznice izdane od Hrvatske komore dentalne medicine

 

Privatni pružatelji zdravstvenih usluga - nedostatak zaštitne opreme

03.04.2020.

Stožeru civilne zaštite Republike Hrvatske obratili su se  privatni pružatelji zdravstvenih usluga koji svoju djelatnost obavljaju ugovorom s HZZO-om – privatne ordinacije opće obiteljske medicine, ginekološke ordinacije, pedijatri,  zdravstvene njege u kući pacijenata koji na žalost ne mogu doći do zaštitne opreme.

"Ministar je u svim svojim nastupima za javnost naglasio da se svi zdravstveni djelatnici (neovisno jesu li privatne ordinacije ili privatne ustanove) a koji u ovo vrijeme pružaju usluge svojim korisnicima  i koji trebaju zaštitnu opremu  obrate svojim lokalnim stožerima civilne zaštite. Na žalost, na terenu je situacija da privatne ordinacije i privatne ustanove ne mogu dobiti potrebnu zaštitnu opremu iako idu u kuće pacijenata i u direktnom su kontaktu s pacijentima - jer su privatni i kao takvi bi se trebali sami snaći.

Slijedom iznesenog, ljubazno vas molimo, svjesni da je zaštitne opreme malo, ali isto tako da treba zaštiti i zdravstvenog radnika i pacijenta da se izda uputa lokalnim stožerima da se omogući zaštitna oprema i privatnim pružateljima usluga."

Korona virus (Covid-19) – Upute za organizaciju rada u djelatnostima obiteljske/opće medicine, zdravstvene zaštite žena, predškolske djece u PZZ

30.03.2020.

Radi osiguranja dostupnosti i kontinuiranosti zdravstvene zaštite, Ministarstvo zdravstva izdalo je uputu za organizaciju rada u djelatnostima obiteljske/opće medicine, zdravstvene zaštite žena, predškolske djece u primarnoj zdravstvenoj zaštiti.

Radno vrijeme za sada ostaje isto kao i prije epidemije. Cijelu uputu možete naći na linku https://www.hzzo.hr/wp-content/uploads/2020/03/UPUTE-za-organizaciju-rada-PZZ.pdf

 

vrh stranice
vrh stranice