Aktualno

Predstavnici Hrvatske udruge poslodavaca na kongresu FUTUR Z

28.11.2019.

I ove godine Hrvatska udruga poslodavaca bila je jedan od pokrovitelja kongresa „Zdravlje i zdravstvena zaštita 2015 -2030 Futur Z “ u organizaciji Hrvatskog društva za poslovnu etiku i zdravstvenu ekonomiku Hrvatskog liječničkog zbora  održanog od 22. – 23. 11. 2019. u Opatiji.

 

Pravilnik o početku, završetku i rasporedu radnog vremena zdravstvenih ustanova i privatnih zdravstvenih radnika u ordinaciji u mreži javne zdravstvene službe

04.11.2019.

Temeljem članka 194. stavka 1. Zakona o zdravstvenoj zaštiti (»Narodne novine«, broj 100/2018) ministar zdravstva donio je Pravilnik o početku, završetku i rasporedu radnog vremena zdravstvenih ustanova i privatnih zdravstvenih radnika u ordinaciji u mreži javne zdravstvene službe.

Pravilnik je objavljen 30. listopada 2019. u Narodnim novinama 106/2019, a stupa na snagu osmoga dana od dana objave u »Narodnim novinama«.

Provođenje Zakona o zdravstvenoj zaštiti

13.09.2019.

Stupanjem na snagu Zakona o zdravstvenoj zaštiti (NN 100/2018), 1. siječnja 2019. zdravstvene ustanove na primarnoj razini zdravstvene zaštite koje djelatnost obavljaju temeljem koncesije i privatne prakse koje obavljaju djelatnost temeljem zakupa dužne su se uskladiti sa Zakonom. Kako dio županija pa tako i Grad Zagreb nije donio odluke HUP je u interesu svojih članova zatražio da se iste žurno donesu.

Predstavnici HUP-Udruge liječnika poslodavaca u ugovornom odnosu s ravnateljem HZZO-a

23.05.2019.

Na inicijativu HUP-Udruge liječnika poslodavaca u ugovornom odnosu održan je 20. svibnja 2019. sastanak s ravnateljem HZZO-a dr. Lucijanom Vukelićem, zamjenicom ravnatelja dr. Veronikom Laušin  te dr. Hrvojem Šuškovićem, pomoćnikom ravnatelja za zdravstvenu zaštitu. U ime HUP-a sastanku su prisustvovali predsjednik Udruge dr. Željko Rotim, član Izvršnog odbora dr. Zoran Maravić i direktorica Udruge Marijana Filipić.

Suradnja Hrvatske liječničke komore i zdravstvenih udruga HUP-a

15.03.2019.

U organizaciji HUP-Udruge privatnih poliklinika, bolnica, lječilišta i ustanova za zdravstvenu skrb održan je sastanak članova zdravstvenih udruga HUP-a i čelnika Hrvatske liječničke komore. U otvorenom razgovoru iznijeti su  prijedlozi i očekivanja predstavnika privatnog zdravstvenog sektora od HLK te je istaknuta važnost  suradnje  HUP-a i HLK.

Najava i poziv: Sastanak članova zdravstvenih udruga Hrvatske udruge poslodavaca i čelnika Hrvatske liječničke komore

07.03.2019.

Pozivamo članove  zdravstvenih udruga HUP-a  i njihove zaposlenike liječnike, na zajednički sastanak članova zdravstvenih udruga Hrvatske udruge poslodavaca i čelnika Hrvatske liječničke komore koji će biti održan u četvrtak 14. ožujka 2019. godine s početkom u 16,30 sati u prostorijama Hrvatske udruge poslodavaca, Radnička cesta 52, Zagreb.

Željko Rotim izabran za predsjednika HUP-Udruge liječnika poslodavaca u ugovornom odnosu

05.03.2019.

Na Izbornoj Skupštini HUP-Udruge liječnika poslodavaca u ugovornom odnosu održanoj 5. ožujka 2019. godine za predsjednika Udruge izabran je dr. Željko Rotim, a za dopredsjednike dr. Ines Balint i dr. Damir Biloglav. Za članove Izvršnog odbora izabrani su dr. Zoran Maravić, dr. Josipa Rodić, dr.Azra Huršidić-Radulović i dr. Ružica Radović. Dodatno su kooptirana dva člana Izvršnog odbora dr. Jasna Leko i dr. Mislav Radoš

 

Zašto ustanove koje imaju privatnog vlasnika ne smiju biti dostupne svim građanima?

22.02.2019.

Zagreb, 22. siječnja 2019. – Potaknuti medijskim natpisima te  stavljanjem privatnih ustanova u negativan kontekst, Hrvatska udruga poslodavaca želi istaknuti kako su privatne ustanove već nebrojeno puta dokazale da imaju znanja, mogućnosti i kvalitetu za pružanje prijeko potrebne dopune javnom zdravstvenom sektoru i pozivamo sve dionike da se odmaknu od stigmatiziranja  privatnih zdravstvenih ustanova.

vrh stranice
vrh stranice