9.9.2020. Informativna e-radionica HBOR i HUP, Microsoft Teams, 10:00

09.09.2020.

Pozivamo vas na informativnu e-radionicu u organizaciji HUP-a i HBOR-a koja će biti održana 9. rujna s početkom u 10:00 sati na platformi MS Teams, a koja će pokriti sljedeće teme:

 

  • Programi osiguranja izvoza
  • Programi kreditiranja
  • Uvedene mjere za poduzetnike - izvoznike pogođene pandemijom COVID-19

Molimo vas da svoje sudjelovanje na predmetnoj radionici potvrdite OVDJE najkasnije do 5. rujna 2020.

Poveznicu/link za sudjelovanje dobit ćete na e-mail adresu s kojom ste se prijavili na radionicu.

Tijekom radionica, naše predavačice ponudit će odgovore na neka od sljedećih pitanja:

  1. Kako se osigurati od neplaćanja kupca u inozemstvu? Kako koristiti HBOR-ovu policu osiguranja kao kolateral za odobrenje kredita?

HBOR-ovi proizvodi osiguranja izvoznih potraživanja

Izvoznici kod HBOR-a mogu osigurati kratkoročna ili dugoročna inozemna potraživanja te je moguće ugovoriti osiguranje za kupca iz bilo koje države svijeta. HBOR izvoznicima može ponuditi maksimalno pokriće do 95% ovisno o programu osiguranja što u praksi znači da izvoznici svojim kupcima mogu ponuditi odgodu plaćanja te ako ne uspiju naplatiti izvezenu robu, HBOR će im isplatiti odštetu. Police osiguranja HBOR-a izvoznici mogu koristiti i kao kolateral za odobrenje kredita banke.

 

  1. Kako kreditirati investiciju uz kamatne stope već od 1,3% i uz rokove otplate do 17 godina?

HBOR-ovi programi kreditiranja

Poduzetnicima su na raspolaganju programi kreditiranja HBOR-a za obrtna sredstva i investicije. Za veliki broj poduzetnika kamatne stope na ova sredstva su niže od 2%. O programima kreditiranja i načinu podnošenja zahtjeva moći ćete saznati tijekom radionice.

 

  1. Korištenje uvedenih COVID – mjera te odobrenje sredstava iz izvora HBOR-a uz kamatnu stopu već od 0%?

HBOR je uveo niz novih programa kreditiranja te prilagodio programe osiguranja u cilju omogućavanja povoljnog financiranja održavanja likvidnosti poduzetnika. Sredstva iz izvora HBOR-a dostupna su poduzetnicima uz kamatnu stopu već od 0%, a o detaljima i uvjetima podnošenja zahtjeva bit će više riječi tijekom radionice. 

Edukativnu e-radionicu održat će Jadranka Mršić Hebrang, rukovoditeljica Direkcije za mikro, mala i srednja poduzeća i Martina Jus, direktorica Sektora međunarodnih poslova, osiguranja izvoza, EU fondova i financijskih instrumenata u HBOR-u.

 

Martina Jus je diplomirana pravnica s bogatim dugogodišnjim iskustvom u financijskom sektoru. Specijalizirala se i postigla zapažene rezultate u područjima vezanim za garantno poslovanje, poslove osiguranja izvoza, EU fondove i financijske instrumente te međunarodnu suradnju s najvažnijim europskim i svjetskim dionicima razvojnog financiranja i osiguranja izvoza.

Martina od 2017. godine obnaša funkciju direktorice Sektora međunarodnih poslova, osiguranja izvoza i EU fondova i financijskih instrumenata u HBOR-u. Za vrijeme svog mandata sa svojim timom je uspjela HBOR profilirati kao središte kompetencija za implementaciju novih financijskih instrumenata na nacionalnom i regionalnom nivou od kojih ćemo spomenuti ESIF Kredite za rast i razvoj, ESIF Kredite za energetsku učinkovitost i Investicijske kredite za ruralni razvoj. Njezin sektor je također vrlo aktivan u uspostavljanju novih specijaliziranih programa kao odgovor na krizu uzrokovanu Covidom-19 od kojih izdvajamo mjere Osiguranja portfelja kredita za likvidnost izvoznika te Jamstva za sektor mora, prometa, prometne infrastrukture i povezane djelatnosti.

Naposlijetku, dodajmo da je Martina zamjenica predsjedavajućeg u Odboru Praškog kluba, HBOR-ova predstavnica u Odboru predstavnika banaka u Međubankarskom udruženju NR Kine i zemalja srednje i istočne Europe te HBOR-ova predstavnica u Europskoj udruzi dugoročnih investitora (ELTI).

 

Jadranka Mršić Hebrang diplomirala je na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, svoju karijeru započela je u Hrvatskoj banci za obnovu i razvitak. Rukovoditeljica je Direkcije za mikro, mala i srednja poduzeća. Nadležna je za poslove kreditiranja ali i razvoja novih proizvoda.  Osim što je zadužena za kreditiranje te unapređenje podrške i kvalitete usluge malim i srednjim poduzetnicima, često sudjeluje na radionicama i seminarima tijekom kojih, u izravnom kontaktu s postojećim i potencijalnim korisnicima, predstavlja mogućnosti pokretanja start up poslovanja ali i modernizacije i proširenja poslovanja.

vrh stranice