5.12.2019. Psihodinamika poslovnih odnosa, HUP, Radnička cesta 52/1, 9:00

05.12.2019.

Hrvatska udruga poslodavaca organizira edukaciju na temu: “PSIHODINAMIKA POSLOVNIH ODNOSA”koja će se održati u četvrtak, 5. prosinca 2019. g. s početkom u 9 sati, u Hrvatskoj udruzi poslodavaca, Radnička cesta 52/I., Zagreb (Green Gold, ulaz R2). 

Predviđeno trajanje edukacije je 3 sata i besplatno je za članove HUP-a.

Edukaciju će održati Darko Marčinko, Maja Šeparović Lisak i Vedran Bilić.

Tim prof.dr. Darka Marčinka, u Hrvatskoj uvodi psihodinamski model poslovnog savjetovanja i coachinga, po uzoru na školu Manfred Kets de Vriesa. Zainteresirani će putem ove edukacije dobiti korisne informacije iz ovog područja kao i priliku da na osobnom i planu svojeg kolektiva dobiju dodatne korisne spoznaje i praktična iskustva iz područja psihodinamike poslovnih odnosa.

ŠTO ĆETE SAZNATI NA EDUKACIJI?

  • Kako prepoznati znakove pozitivnog i negativnog stresa?
  • Uloga nesvjesnog u osobnom, obiteljskom i grupnom funkcioniranju.
  • Razlike zrelih od nezrelih psiholoških mehanizama obrane.
  • Koji su socijalno uvjetovani problemi današnjeg čovjeka?
  • Kako raditi na osnaživanju potencijala svoje ličnosti?
  • Kako preživjeti izazove koje nosi perfekcionizam i narcistična kultura?
  • Važnost prepoznavanja raznih modela funkcioniranja u radnom okruženju.
  • Osnove tehnika relaksacije, s posebnim naglaskom na autogenom treningu
  • Usvajanje novih spoznaja i praktičnih iskustava iz područja psihodinamike poslovnih odnosa (psihodinamski model coachinga).

O PREDAVAČIMA:

Darko Marčinko je doktor medicine, specijalist psihijatar (subspecijalist iz biologijske psihijatrije i iz psihoterapije), doktor znanosti te profesor na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Psihoanalitički je i obiteljski psihoterapeut, a završio je i dodatne psihoterapijske edukacije u Anna Freud centru u Londonu. Stalni je sudski vještak i član Odbora za sudbena mišljenja Medicinskog fakulteta. Ima status primarijusa. Predsjednik je Hrvatskog društva za personologiju, poremećaje ličnosti i poremećaje hranjenja pri Hrvatskom liječničkom zboru. Redoviti je član Akademije medicinskih znanosti Hrvatske i voditelj Spec.zavoda za poremećaje hranjenja i personologiju Klinike za psihijatriju Medicinskog fakulteta KBC Zagreb. Urednik je 11 objavljenih knjiga. Autor je u nekoliko stotina znanstvenih i stručnih publikacija, od toga 48 radova indeksirano u bazi Current Contents. Niz godina član uredništva znanstvenog časopisa „Croatian Medical Journal“ te popularnog časopisa "Pro Mente Croatica". Aktualno u uredništvu časopisa „Psychiatria Danubina“. Godinama je recenzent više inozemnih znanstvenih i stručnih časopisa. Mentor kolegama za šest obranjenih doktorata, jedan obranjeni magisterij te preko dvadeset obranjenih diplomskih radova (nekoliko doktorata i dilomskih radova je u fazi izrade pod njegovim mentorstvom). Voditelj je hrvatsko kineskog bilateralnog projekta koji se bavi istraživanjem depresije. Predstavnik je Hrvatske u European Federation of Psychoanalytic Psychotherapy. Edukator je i supervizor iz psihoanalitičke psihoterapije te mentor specijalizantima i subspecijalizantima. Niz godina bavi se primjenom psihodinamike u poboljšanju razumijevanja i rješavanju poslovnih problemskih situacija (psihodinamski coaching). Kroz svoje izlaganje predstaviti će osnove psihodinamskog modela coaching-a, po uzoru na školu Manfred Kets de Vriesa.

Maja Šeparović Lisak je doktor medicine, specijalist psihijatar (uži specijalist iz  biologijske psihijatrije). Savjetnik je u transakcijskoj analizi.  Autor je niza znanstvenih i stručnih radova kao i poglavlja u stručnim knjigama. U svojem izlaganju predstaviti će problem perfekcionizma, koji je jedan od vodećih psiholoških problema čovjeka u zapadnoj civilizaciji.

Vedran Bilić je doktor znanosti i doktor medicine, specijalist psihijatar (uži specijalist iz psihoterapije) i psihoterapeut. Psihoanalitički je i grupni psihoterapeut te je edukator iz navedenih psihoterapija. Ima status primarijusa. Područja psihoterapije s kojima se   posebno bavi su grupna psihoterapija, grupna analiza, individualna psihoanalitička psihoterapija i autogeni trening. Također sudjeluje u raznim vidovima edukacije profesionalaca: provodi supervizije, a bavio se i Balintovim grupama. Autor je niza znanstvenih i stručnih radova kao i poglavlja u stručnim knjigama. U svojem izlaganju predstaviti će polaznicima osnovne teorijske pretpostavke tehnike relaksacije: autogenog treninga.

Prijave možete slati do 4. prosinca 2019. kolegici Štefici Frančini na adresu e-pošte: stefica.francina@hup.hr

Hrvatska udruga poslodavaca Vaše podatke obrađuje u skladu sa politikom o obradi podataka koju možete naći na sljedećem linku: https://www.hup.hr/obavijest-o-obradi-podataka.aspx

vrh stranice