4.11.2019. Izvještaji za menadžment prema međunarodnim IBCS® standardima, HUP, Radnička cesta 52/1, 9:00

04.11.2019.

Pozivamo vas na edukaciju na temu „Izvještaji za menadžment prema međunarodnim IBCS® standardima“ u ponedjeljak 04.11.2019. s početkom u 9:00 sati u prostorijama Hrvatske udruge poslodavaca u Zagrebu, Radnička cesta 52, 1. kat.

IZVJEŠTAJI ZA MENADŽMENT PREMA MEĐUNARODNIM IBCS® STANDARDIMA

Opis i ciljevi

Ova edukacija je treća u nizu kontroling radionica koje HUP organizira s Poslovnom učinkovitosti. Teme radionica su povezane sa glavnim grupama procesa kontrolinga, a edukacija „Izvještaji za menadžment prema međunarodnim IBCS® standardima“ je povezana s glavnom grupom procesa „Izvještavanje“ odnosno „Menadžersko izvještavanje“.

Za postizanje organizacijskih ciljeva u organizaciji se provode sljedeće glavne grupe procesa kontrolinga:

 

Glavne grupe procesa

Glavni procesi

1. Planiranje

1.1. Strateško planiranje

1.2. Operativno planiranje i budžetiranje

1.3. Prognoza

2. Analiziranje

2.1. Računovodstvo troškova, učinaka i rezultata

2.2. Projektni i investicijski kontroling

2.3. Upravljanje rizicima

2.4. Funkcijski kontroling

3. Izvještavanje

3.1. Menadžersko izvještavanje

4.Interno savjetovanje

4.1. Poslovno savjetovanje i upravljanje

4.2. Unapređenje organizacije, procesa, instrumenata i sustava

 

Kontroling je funkcija menadžmenta čiji su glavni ciljevi postizanje efektivnosti i efikasnosti u cjelokupnom poslovanju odnosno njegovim dijelovima. To se postiže kroz procese planiranja, analiziranja, izvještavanja i internog savjetovanja koji su dijelovi procesnog modela kontrolinga. Izrada i korištenje profesionalno izrađenih poslovnih izvještaja i prezentacija jedan je od temeljnih preduvjeta za uspješno upravljanje poslovanjem poduzeća. Na ovoj edukaciji, na primjerima grafikona i tablica iz poslovne prakse, daju se praktične preporuke za uspješno dizajniranje i strukturiranje poruka koje se žele prenijeti te profesionalno vizualno prikazivanje poruka unutar poslovnih izvještaja i prezentacija, korištenjem prikladnih grafikona i tablica temeljenih na IBCS® standardima. 

Kome je radionica namijenjena

Edukacija je namijenjena menadžerima i stručnjacima koji su uključeni u izradu i korištenje menadžerskih izvještaja i prezentacija.

SADRŽAJ

Značaj izrade profesionalnih izvještaja i prezentacija

  • Odgovornost za izradu i korištenje menadžerskih izvještaja i prezentacija
  • Mogući načini izvještavanja
  • Krajnja svrha praćenja i analiziranja poslovanja

IBCS® SUCCESS STANDARDI

  • S AY (hrv. izrecite)
  • U NIFY (hrv. unificirajte)
  • C ONDENSE (hrv. sažmite)
  • C HECK (hrv. provjerite)
  • E XPRESS (hrv. izrazite)
  • S IMPLIFY (hrv. pojednostavite)
  • S TRUCTURE (hrv. strukturirajte)

Primjeri izvrsnosti menadžerskih izvještaja prema IBCS® SUCCESS standardima

Top 10 preporuka za izradu izvještaja prema IBCS®-u

Predavač

Dr. sc. Mladen Meter je konzultant i direktor tvrtke Poslovna učinkovitost d.o.o. za poslovno savjetovanje. Posjeduje višegodišnje iskustvo na rukovodećim pozicijama u međunarodnim tvrtkama (Kaufland, Generali, Basler), a trenutačno radi samostalno i s renomiranim inozemnim partnerima na brojnim projektima u Hrvatskoj i u inozemstvu. Magistrirao je 2005. na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, 2006. završio je Controlling Stufenprogramm na austrijskom Controller Institutu u Beču te položio ispit za diplomiranog financijskog kontrolera, a 2012. je doktorirao na Ekonomskom fakultetu u Splitu. Također se školovao na poslovnoj školi IEDC Bled School of Management i na Horváth Akademie u Njemačkoj. Međunarodno je certificirani HICHERT®IBCS konzultant i trener te certificirani HI Chart i ZEBRA BI konzultant partner za IBCS certificirano informatičko rješenje za izradu profesionalnih poslovnih izvještaja i prezentacija prema HICHERT®IBCS standardima. Pripremio je međunarodne kontroling standarde za Hrvatsku te je kao jedini suradnik koji nije iz njemačkog govornog područja bio član međunarodnog projekta (Njemačka, Švicarska, Austrija, Hrvatska) za prepoznavanje i poboljšanje kontroling standarda u poslovnoj praksi poduzeća. Također je jedini koautor, koji nije iz njemačkog govornog područja, međunarodnih standarda kontrolinga „Standards im Controlling“ (njemačko izdanje). Autor je brojnih certificiranih edukacijskih programa za kontroling, financije i menadžment te urednik časopisa za poslovnu praksu „Kontroling, financije i menadžment“ i knjiga „Najnoviji trendovi u kontrolingu“, „Instrumenti kontrolinga“ „Menadžment i kontroling“. Voditelj je radne grupe ICV Croatian Adriatic Region, međunarodne udruge kontrolera ICV – Internationaler Controller Verein, koja je regionalno orijentirana i fokusirana na teme poboljšanja i postizanja izvrsnosti u poslovanju poduzeća različitih industrija. Ovlašteni je interni revizor za banke, financijske institucije i informacijske sustave te certificirani konzultant Mreže konzultanata HAMAG-BICRO-a za područja: poslovnog planiranja, financija, organizacije i poslovnog upravljanja. Veći broj godina je kao viši predavač predavao na AACSB akreditiranoj poslovnoj školi, a među brojnim fakultetima i poslovnim školama predaje i u Njemačkoj na ESB Business School u Reutlingenu. Također vrlo često predaje na otvorenim i in-house edukacijama u Hrvatskoj i inozemstvu.

 

vrh stranice