3.5.2021. Program za izgradnju kapaciteta i investicijske spremnosti za startupove, projektne timove i poduzetnike početnike projekta BAIF

03.05.2021.

Hrvatska udruga poslodavaca, kao dio projektnog tima Projekta BAIF – Business Angels Impact Fund, kojim se uspostavlja novi financijski instrument za ulaganja s društvenim utjecajem, upućuje JAVNI POZIV startup-ovima, projektnim timovima i poduzetnicima početnicima s područja svih pet slavonskih županija za uključivanje u edukativni program Projekta - Radionice za izgradnju kapaciteta i investicijske spremnosti.

Program radionica zadovoljit će i najspecifičnije potrebe poduzetnika inovatora, a temelji se na online platformi za savladavanje poduzetničkih sadržaja, individualnom pristupu i savjetovanju, vrhunskim mentorima, praktičnom radu te razmjeni iskustava i znanja.

Na kraju svakog programa tvrtke će dobiti priliku prezentirati svoj projekt/ideju investitorima iz WBAF mreže te potencijalno dobiti vlastitog “anđela”.


BAIF – ZA ULAGANJA S DRUŠTVENIM UČINKOM

Posljednjih godina viđamo sve više aktivnosti društvenog poduzetništva no ti i takvi projekti uglavnom su vezani uz inicijative civilnog društva, dok postoje brojne prepreke za širenje društvenih poduzetnika; nedostatak financijskih instrumenata, tržišta društvenog kapitala kao i loša razina menadžerskih/poduzetničkih znanja i vještina.

U Hrvatskoj postoji snažna potreba za jačanjem samoodrživosti društvenih poduzetnika kroz uvođenje novih financijskih mehanizama i mogućnosti financiranja što je i glavni cilj projekta.

BAIF – Business Angels Impact Fund okupit će sve zainteresirane dionike u promicanju poduzetničkog investicijskog ekosustava za ulaganja s društvenim učinkom u Hrvatskoj.

 

 

 

OSIJEK - PROGRAMI I BOOTKAMPOVI ZA IZGRADNJU KAPACITETA I INVESTICIJSKE SPREMNOSTI – PRIJAVE U TIJEKU

Imaš odličan projekt koji će  stvoriti pozitivnu promjenu u društvu? 

Želiš od ideje razviti biznis, ali ti nedostaju ključna znanja i alati za pokretanje poslovanja?

Želiš naučiti kako privući investitore i osigurati održivost poslovanja?

Želiš prezentirati svoj projekt/ideju investitorima te se pripremiti za financijsku potporu?

E, onda ne traži više jer BAIF traži tebe.

Program je namijenjen startupovima, projektnim timovima i poduzetnicima početnicima, a jedini uvjet je da razvijate ideju/proizvod/uslugu, koja ima potencijal učiniti svijet ljepšim mjestom!

Nije nam bitno u kojoj ste fazi razvoja, jeste li negdje na početku balade ili se već spremate izaći na tržište, bitno nam je samo da vašom idejom/proizvodom/uslugaom krenete razvijati kriterije pozitivnog društvenog utjecaja!

 

Program počinje 03. svibnja, dok su bootcampovi planirani u periodu 19. – 21. svibnja 2021. godine

 

SADRŽAJ PROGRAMA

Ø  Online platforma za savladavanje poduzetničkih vještina,

Ø  Automatizirano praćenje napretka,

Ø  3 sata individualnih konzultacija odabranih mentora,

Ø  Intenzivan trodnevni kamp za razvoj poslovne ideje prema odabranoj lokaciji, uz dodatna savjetovanja mentora i zanimljiva predavanja,

Ø  Umrežavanje s mentorima, stručnjacima, predstavnicima relevatnih institucija,

Ø  Finale programa: Demo dan pred investitorima poslovnog kluba WBAF Hrvatska,

Ø  Po završetku programa ocjena prihvatljivosti za BAIF financijski instrument

 

Prijave su otvorene do 25. travnja 2021. godine, a prijaviti se možete putem Startup Includer platforme putem linka niže.

 

PRIDRUŽITE NAM SE U PROMICANJU INVESTICIJSKOG EKOSUSTAVA ZA ULAGANJA S DRUŠTVENIM UTJECAJEM U REPUBLICI HRVATSKOJ TE SE KROZ STRUČNO VODSTVO I SAVJETOVANJE PRIPREMITE VAŠ DRUŠTVENO KORISTAN PROJEKT ZA INVESTICIJU!

 Veselimo se vašim prijavama i stvaranju pozitivne promjene u svijetu!

 


NAZIV PROJEKTA: BAIF - BUSINESS ANGELS IMPACT FUND

Ovaj projekt dobio je financijsku potporu Programa Europske unije za zapošljavanje i društvene inovacije "EaSI" (2014.-2020.)

 

Nositelj projekta je Krapinsko-zagorska županija dok su koordinatori Zagorska razvojna agencija,

Poduzetnički centar Krapinsko-zagorske županije, Feelsgood Capital Partners i Hrvatska udruga poslodavaca.

 

Projekt je ukupno vrijedan 318.441,63 EUR, od čega se kroz potporu Europske komisije, EASI program, sufinancira 249.641,63 EUR, a ostatak sredstava vlastiti je doprinos partnera.

 

vrh stranice
vrh stranice