31.03.2015. Radionica „Metodologija za procjenu potreba tržišta rada za znanjima i vještinama potrebnima u sektoru turizma i ugostiteljstva“, HUP Zagreb, Radnička 52/1, 12:00

31.03.2015.

Pozivamo Vas na RADIONICU na temu „Metodologija za procjenu potreba tržišta rada za znanjima i vještinama potrebnima u sektoru turizma i ugostiteljstva“ koja će se održati u utorak 31.3.2015. s početkom u 12 h u prostorima Hrvatske udruge poslodavaca u Zagrebu (Radnička 52).
Radionicu zajednički organiziraju Hrvatska udruga poslodavaca i Hrvatska obrtnička komora u okviru EU projekta „EU.EM.NET“ - Europski sustavni pristup za sudjelovanje poslodavaca u predviđanju potrebnih vještina zaposlenika u turističkom i hotelijerskom sektoru. Projekt se bavi potrebama poslodavaca, točnije sistematskom predviđanju zanimanja i vještina u sektoru ugostiteljstva i turizma te je nastavak na prethodno provedene aktivnosti Udruge ugostiteljstva i turizma HUP-a i Ceha ugostitelja HOK-a vezane uz modernizaciju sustava obrazovanja i usavršavanja kadrova.

CILJNA GRUPA:
ugostitelji i dionici tržišta rada u sektoru turizma (predstavnici obrazovnog sustava i drugih relevantnih institucija, članovi Sektorskog vijeća za turizam i ugostiteljstvo..).
Predviđeno trajanje: 3 sata.
Moderatori: predstavnici HUP-a i HOK-a uključeni u projekt.

Glavni cilj i područje kojim se bavi ovaj projekt u izravnoj je vezi s područjem djelovanja Sektorskog vijeća za turizam, te stoga smatramo da će predmetna radionica najveći uspjeh polučiti ukoliko kao relevantne dionike na istu pozovemo dosadašnje i sadašnje članove Sektorskog vijeća za turizam i ugostiteljstvo, koji imaju najviše iskustva i najbolji pregled stanja na tržištu rada u sektoru turizma.

Glavna tema radionice je: Nova znanja i vještine za nove poslove, odnosno kako ljudima pružiti obrazovanje koje će odgovoriti na potrebe tržišta rada danas i u budućnosti.
Specifični ciljevi radionice su – dobiti odgovore ključnih dionika o tome:
- kako unaprijediti postojeći sustav procjene potreba tržišta rada za znanjima i vještinama potrebnima u sektoru turizma i ugostiteljstva
- kako jače i više uključiti poslodavce u proces procjene i planiranja novih potrebnih vještina
- kako efikasno procijeniti koje su to potrebe (kvantitativno i kvalitativno – kako odrediti potrebna znanja i vještine u budućnosti primjerice?
- svakako će uvodno biti potrebno sagledati aktualno stanje i probleme koji su prisutni u sustavu procjene potrebe odnosno u odnosima poslodavaca sa obrazovnim sustavom u planiranju potreba tržišta rada.

Detaljnije informacije o projektu možete naći na http://www.futureskills.eu/

PRIJAVNICA


Cijenili bi vaše sudjelovanje, te molimo da svoj dolazak potvrdite zaključno sa 27. ožujka 2015. na mail adresu: natali.komen@hup.hr
vrh stranice