28.5.2019. Seminar: Kako provesti energetsku obnovu - iskustva i preporuke, HUP, Radnička cesta 52/1, 11:00

28.05.2019.

Pozivamo vas na seminar Kako provesti energetsku obnovu- iskustva i preporuke u organizaciji HUP- Koordinacije za energetsku učinkovitost koji će se održati u HUP-u, Radnička cesta 52, Zagreb u utorak, 28. svibnja 2019. godine s početkom u 11,00 sati.

Inženjeri i konzultanti u području energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora energije će dati preporuke za dobro planiranje i provođenje projekata energetske učinkovitosti i/ili OIE, ukazat će na dokumentaciju koju je potrebno pripremiti, korake u kojima trebate sudjelovati te koliko vremena je potrebno za koju fazu energetske obnove.

Prezentirat će primjere projekata iz prakse i ostvarene uštede, metodologiju i obuhvat energetskog pregleda poduzeća koji su preduvjet za izradu projekta energetske obnove, primjere mjera povećanja energetske učinkovitosti, rješenja za vlastitu proizvodnju energije (sunčane elektrane) i alternativu postojećim centralnim sustavima za grijanje (IC grijači paneli), dati informacije o mogućnostima financiranja- ESCO model, ESIF krediti te iznijeti svoja iskustva u prijavama na pozive za sufinanciranje projekata energetske učinkovitosti iz prethodnih godina.

Program:

11,00 Pozdravni govor, Marija Šutina, HUP- Udruga energetike

11,05 Povećanje energetske učinkovitosti i korištenja obnovljivih izvora energije u proizvodnim pogonima i uslužnom sektoru, Eduard Vivoda, Riteh

11,25 Metodologija energetskog pregleda poduzeća, Slavica Bardić, Helb

11,45 Rješenja za inteligentno korištenje energije, Simon Ferjuc, Tetida

12,05 Rasprava

Prijave su otvorene do ponedjeljka 27. svibnja 2019. na email marija.sutina@hup.hr 

vrh stranice