28.10.2022. Panel rasprava na temu Strategije digitalne Hrvatske 2032., HUP, Radnička cesta 37a, Zagreb, 10:30

28.10.2022.

Pozivamo Vas na panel raspravu na temu Strategije digitalne Hrvatske 2032. i na predstavljanje nove stranice Nacionalne koalicije za digitalne vještine i radna mjesta, a koje će biti održano u petak, 28. listopada 2022., s početkom u 10.30 sati u Hrvatskoj udruzi poslodavaca, Radnička cesta 37a.

Na panelu će sudjelovati: Hrvoje Bujanović, državni tajnik u Ministarstvu gospodarstva i održivog razvoja,  Ivan Vidiš, državni tajnik u Ministarstvu rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike i Bernard Gršić, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za razvoj digitalnog društva.

Nacrt prijedloga Strategije digitalne Hrvatske 2032 trenutno je na javnoj raspravi, a kako i sam dokument navodi, budućnost Hrvatske uvelike ovisi o tome koliko će se naša poduzeća, javna uprava i društvo u cjelini prilagoditi zahtjevima naprednih digitalnih tehnologija i njihovoj uporabi. Hrvatska želi iskoristiti potencijale i snage digitalizacije kako bi se transformirala u naprednu demokraciju, učinkovitih javnih usluga s rastućim gospodarstvom i visokom kvalitetom života.

Na ovom ćemo događanju predstavili i djelovanje Hrvatske udruge poslodavaca kao nacionalnog koordinatora  aktivnosti u okviru Nacionalne koalicije za digitalne vještine i radna mjesta.

Nacionalna koalicija za digitalne vještine i radna mjesta hrvatski je ogranak europske platforme Digital Skills and Jobs Platform kojoj je cilj aktivno poticati stvaranje novih radnih mjesta i utjecati na povećanje broja zaposlenih digitalnih profesionalaca u Hrvatskoj. U ovoj misiji, uključujući i kroz prethodne povezane projekte koji su također tijekom godina provođeni na paneuropskoj razini, Nacionalna koalicija za digitalne vještine i radna mjesta aktivno surađuje s partnerima — tvrtkama, tijelima javne vlasti, organizacijama, udrugama i pojedincima — koji se kroz svoj rad žele uključiti i podržati rad koalicije.

 Svoj dolazak molimo potvrdite prijavom na poveznici OVDJE.

Program navodimo u nastavku.

10:30 – 10:35             Uvodna obraćanja

·       Irena Weber, glavna direktorica HUP-a

10:35 – 10:55             Predstavljanje prijedloga Strategije digitalne Hrvatske 2032.

Bernard Gršić, državni tajnik, SDURD    

Prijedlozi i pozicije HUP-ICT Udruge

Siniša Đuranović, zamjenik predsjednika HUP-ICT Udruge

10:55 – 11:55             Panel rasprava:

Sudionici panela:

  • Hrvoje Bujanović, državni tajnik u Ministarstvu gospodarstva i održivog razvoja,
  • Ivan Vidiš, državni tajnik u Ministarstvu rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike
  • Bernard Gršić, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za razvoj digitalnog društva.

Moderator: Hrvoje Balen, predsjednik HUP- ICT Udruge

11:55                          Networking i domjenak

 

 

 

vrh stranice