28.02.2023. Radionica Što s poduzećem nakon povlačenja vlasnika iz biznisa? - Izazovi planiranja prijenosa poslovanja“ , Dubrovnik, DURA, Ulica branitelja Dubrovnika 15

28.02.2023.

pozivamo Vas na radionicu „Što s poduzećem nakon povlačenja vlasnika iz biznisa? - Izazovi planiranja prijenosa poslovanja“ koja će se održati u utorak 28. veljače 2023. godine s početkom u 10:00 sati u prostorijama Dubrovačke razvojne agencije (DURA), Ul. branitelja Dubrovnika 15, Dubrovnik.

Prijenos poslovanja je izazov s kojim se susreće velik broj poduzetnika u Europi. Procjena je da u EU godišnje oko 450.000 poduzeća s 2 milijuna zaposlenih prolazi proces prijenosa poslovanja te da se u trećini poduzeća tom procesu ne pristupa na odgovarajući način zbog čega se godišnje gubi oko 600.000 radnih mjesta. Tema prijenosa poslovanja posebno je važna za Hrvatsku zbog velikog broja poduzetnika koji su pokrenuli svoje pothvate 1990-ih i koji se približavaju umirovljenju. Bez obzira planiraju li prijenos poslovanja na djecu, zaposlenike ili prodaju poduzeća, proces prijenosa poslovanja je složen i dugotrajan te traži odgovarajuću podršku.

Radionica je namijenjena vlasnicima i nasljednicima malih i srednjih poduzeća i obrta bez obzira planiraju li prenijeti poduzeće/obrt na obiteljske nasljednike, prodaju ili neko drugo rješenje.

Tijekom radionice govorit će se o mogućim rješenjima prijenosa poslovanja, zašto je prijenos poslovanja kritična faza razvoja poduzeća, zašto je važno unaprijed planirati prijenos poslovanja te kako odabrati najbolje rješenje uz praktične primjere prijenosa poslovanja obiteljskih poduzeća.

Također, poduzetnici će biti informirani o mogućnostima korištenja mentorske podrške poduzetnika s iskustvom prijenosa poslovanja putem mentorskog programa Kluba poduzetnika seniora SENTOR čiji je partner Hrvatska udruga poslodavaca.

Prijave se vrše ispunjavanjem obrasca putem ove  PRIJAVNICE, a rok za prijavu na radionicu je petak, 24.2.2023. godine.

Više informacija možete dobiti putem maila mpuljas@dura.hr ili na telefon 020/640-271

Požurite, jer broj polaznika je ograničen!

Sudjelovanje na radionici se ne naplaćuje. Trajanje radionice je 7 sati.

 

vrh stranice