28. i 29.11. 2019. Međunarodna autorska kreativna konferencija MAKK 2019, Muzej suvremene umjetnosti, Zagreb

29.11.2019.

HUP je pokrovitelj Međunarodne autorske kreativne konferencije MAKK 2019 koja će se održati 28. i 29. studenoga 2019. u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu, u organizaciji službe ZAMP Hrvatskog društva skladatelja i Hrvatskog društva za autorsko pravo HDAP-ALAI.

Pod motom „Uhvati algoritam!“, ovogodišnji MAKK otkriva kako će izgledati kreativna budućnost te koji su izazovi za glazbene, filmske i ostale kreativce na nepreglednom digitalnom tržištu. Govornici nadolazećeg izdanja konferencije međunarodno su ugledni i priznati stručnjaci, poznati glazbeni kreativci, ali i IT poduzetnici te nositelji kreativne startup revolucije. Na panel diskusijama, radionicama i predavanjima u zagrebačkom MSU-u oni će dati prave odgovore, ali i otvoriti nova pitanja o suradnji čovjeka i stroja u kontekstu kulturne i kreativne industrije.

Može li umjetna inteligencija izbaciti bolje rime od Vojka V, kako je YouTube postao dominantni „teren“ glazbenog biznisa u regiji te koja su nova pravila igre pop industrije, teme su koje će dominirati prvim danom konferencije.

Drugi dan MAKK-a, u organizaciji Hrvatskog društva za autorsko pravo, bavit će se nedavnim usvajanjem nove EU Direktive o autorskom pravu te njenom implementacijom u lokalno zakonodavstvo. Eminentni pravni stručnjaci iz Hrvatske i regije raspravljat će, između ostalog, i o zaštiti autorskih prava medijskih djelatnika i izdavačkih kuća na digitalnom tržištu.

Velika novost ovogodišnjeg MAKK-a je i niz radionica koje će stručna služba ZAMP organizirati za svoje članove, ali i sve zainteresirane glazbenike, producente i aranžere, pogotovo one mlađe generacije. Drugog dana MAKK-a, 29.11., na rasporedu je posebna radionica INTRO Digital u kojoj će se autore upoznati sa plasmanom njihove glazbe na digitalne streaming platforme. Također, saznajemo tajne uspjeha na top listama i recepte uspješnih hitmejkera za (lagodno) preživljavanje u pop glazbi.

Sve novosti, detaljnji program i raspored konferencije pratite na službenim web stranicama MAKK-a.

Uhvati algoritam i prvi saznaj koliko je kreativna naša budućnost – vidimo se na 7. izdanju MAKK-a 28. i 29. studenoga u zagrebačkom MSU!

vrh stranice
vrh stranice