27.10.2020. Radni ručak s ministrom Zdravkom Marićem, Hilton Garden Inn, Zagreb, 13:00

27.10.2020.

Pozivamo vas na  Radni ručak s ministrom Zdravkom Marićem, u utorak, 27. listopada 2020. godine, s početkom u 13:00 Hilton Garden Inn, Radnička 21, Zagreb.

HUP- Udruga malih i srednjih poduzetnika, nakon jednogodišnje stanke, iznova organizira Radni ručak s poduzetnicima za sve članove Hrvatske udruge poslodavaca. Radni ručak organiziramo od 2004. godine s ciljem da poduzetnicima i donositeljima gospodarskih politika omogućimo živu i dinamičnu komunikaciju.

Nova porezna rasterećenja, koja stupaju na snagu početkom 2021. godine poduzetnici ocjenjuju vrlo dobrom ocjenom: snižavanje stopa poreza na dohodak na 10, 20 i 30%; smanjenje stope poreza na dobit s 12 na 10% za poduzetnike s prihodima do 7,5 milijuna kuna, povećanje praga za plaćanje PDV po naplaćenoj fakturi na 15 milijuna kn. Ipak, otvaraju se mnoga pitanja i dileme poput:

  • Kolika je mogućnost isključivo poreznom politikom poticati rast i razvoj?
  • Kako u uvjetima poreznog rasterećenja nadomjestiti nedostatak prihoda u proračunu uslijed većih izdataka zbog posljedica pandemije COVID-19?
  • Možemo li pričati o poreznom rasterećenju bez značajne reforme državnih izdataka?
  • Kada će reforma neporeznih i parafiskalnih nameta zaista doći na dnevni red?

Nakon uvodnog kraćeg izlaganja ministra Zdravka Marića, slijedi panel u koji se uključuju dva poduzetnika, Igor Škrgatić, predsjednik Udruge malih i srednjih poduzetnika te Danko Sučević, član Izvršnog odbora Udruge malih i srednjih poduzetnika. Igor Škrgatić i Danko Sučević stručnjaci su koji se bave  poreznim savjetovanjem i financijama. Ministar i poduzetnici će, uz moderiranu raspravu, odgovarati na pitanja moderatora o svim temama relevantnim za temu ovog Radnoga ručka. Događanje će moderirati novinar Boris Mišević.

S ovim Radnim ručkom, u šesnaestoj godini organiziranja, započinjemo novi ciklus, a on donosi drugačiji format u odnosu na dosadašnji.  Za vas smo osigurali mogućnost postavljanja pitanja u real timeu putem digitalne platforme za anketiranje. Također smo uveli i mogućnost online sudjelovanja na Radnom ručku. Za online sudjelovanje kotizacija iznosi 80 kn, dok je za sudjelovanje uživo 200 kn. PDV nije uračunat u cijenu.
 
Link za pristup plaćanju za događanje uživo je ovdje, a kod pristupa platformi za online event molimo prijavite se ovdje.

Radni ručak bit će održan u dvorani South na 8. katu Hilton Garden Inn hotela u Zagrebu, s početkom u 13.00 sati, a prijava sudionika započinje u 12.30. Molimo vas da na događanje donesete svoje Entrio ulaznice. Radni ručak traje od 13:00 do 15:00 sati.
 
Epidemiološke mjere ograničavaju broj sudionika na 100 osoba stoga vas pozivamo da čim prije izvršite svoju prijavu za sudjelovanje.
 

POČASNI PARTNERI:

vrh stranice