27.02.2019. Svečano potpisivanje Sporazuma o osnivanju GSV PGŽ, Adamićeva 10. II kat, Rijeka

27.02.2019.

Zajedničko svečano potpisivanje Sporazuma o osnivanju GSV PGŽ održati će se u srijedu, 27. veljače.2019. godine u službenim prostorijama Županije, na adresi Adamićeva 10. II kat.

Sporazum o osnivanju GSV PGŽ se uslađuje s  Rješenjem Povjerenstva za utvrđivanje reprezentativnosti („Narodne novine“ broj 59/18). U postupku utvrđivanja reprezentativnosti udruga sindikata više razine utvrđeno je da su Nezavisni hrvatski sindikati, Savez samostalnih sindikata Hrvatske i Matica hrvatskih sindikata reprezentativni za sudjelovanje u tripartitnim tijelima na nacionalnoj razini (Hrvatska udruga radničkih sindikata više nije reprezentativna), da je Sukladno rješenju Povjerenstva o reprezentativnosti udruga poslodavaca (NN 59/18), Hrvatska udruga poslodavaca i dalje reprezentativna udruga poslodavaca.

Kako bi svaki socijalni partner imao isti broj članova u vijeću, izmijeniti će se Sporazum o osnivanju GSV PGŽ i Poslovnik o radu GSV PGŽ na način da vijeće ima ukupno 9  članova, po 3 ovlaštena predstavnika svakog socijalnog partnera.

Sporazum će potpisati župan PGŽ Zlatko Komadina, direktor HUP-a Rijeka Nenad Seifert, te predstavnici reprezentativnih sindikalnih središnjica.
vrh stranice