2.6.2016. Seminar o nefinancijskom izvješćivanju, HUP, Radnička cesta 52/1, 9:30

03.06.2016.

Nakon odličnog odaziva hrvatskog poslovnog sektora na Nagradu Hrvatske udruge poslodavaca za primjere dobre prakse društveno odgovornog poslovanja, u HUP-u nastavljamo s aktivnostima vezanim uz projekt „Društveno odgovorno poslovanje za sve“ (CSR for ALL) i pozivamo vas na:

Seminar o nefinancijskom izvješćivanju koji će se održati u četvrtak, 2. lipnja 2016. u HUP-u, s početkom u 9:30
Radnička cesta 52/1. kat

Ovom prilikom imamo čast i zadovoljstvo predstaviti vam g. Richarda Bettsa, međunarodnog stručnjaka za nefinancijsko izvješćivanje /izvješćivanje o održivosti, koji će nam reći zašto je održivost važna za poslovanje, predstaviti europske i svjetske trendove o NFI, Direktivu o nefinancijskom izvješćivanju EU te rizike i poslovne mogućnosti vezane uz održivost. Osigurano je konsekutivno prevođenje.

Predstavit ćemo vam i HUP-ovu Studiju o nefinancijskom izvješćivanju (NFI), kako bismo dobili jasnu sliku gdje se Hrvatska u ovom trenutku nalazi na području nefinancijskog izvješćivanja, kao i istraživanje o NFI u trgovačkim društvima u portfelju RH, primjere dobre prakse DOP-a i važnost nefinancijskog izvješćivanja u RH s posebnim naglaskom na mala i srednja poduzeća.

Vašu potvrdu o sudjelovanju molimo poslati do 1. lipnja 2016. do 14:00 sati na hup@hup.hr

Program:

9:30 Početak
9:30-10:00 Uvodno o nefinancijskom izvješćivanju i prezentacija rezultata studije o nefinancijskom izvješćivanju u RH – Biserka Sladović (HUP)
10:00 -10.30 Istraživanje o nefinancijskom izvješćivanju u trgovačkim društvima u portfelju RH + primjeri DOP-a za povećanje zapošljivosti mladih – Gordana Ćorić (Vern)
10:30-11:00 Primjeri dobre prakse DOP-a – Matilda Ivaniš Knez (Biovega)
11-11:30 Važnost Nefinancijskog izvještavanja u RH s naglaskom na mala i srednja poduzeća – Jasenka Begić (Institut za društveno odgovorno poslovanje)
11:30 -12:30 Ručak
12:30-13:30 Richard Betts (EY)

• Introduction to sustainability: what is it and why is it important to business?
• Global and European trends in non-financial reporting: including introduction to GRI G4 (most used sustainability reporting guidelines), the IIRC’s integrated reporting framework and the new EU directive on Non-financial reporting.
• Sustainability risks and opportunities: case study examples of financial costs and benefits to companies from sustainability

Ovaj projekt financira EU:

vrh stranice