25.10.2023. PUMA seminar: Sigurno upravljajte potraživanjima i spriječite poslovnu prevaru; HUP Reg. ured Osijek, Vukovarska ulica 31, (zgrada Eurodoma, IV. kat), Osijek, 11:00

25.10.2023.

Na traženje članova HUP-a, a sklopu Europske godine vještina, HUP- Udruga poslodavaca u obrazovanju i HUP Regionalni ured Osijek organiziraju besplatnu radionicu na temu: Sigurno upravljajte potraživanjima i spriječite poslovnu prevaru koja će se održati u srijedu 25. listopada 2023. godine s početkom u 11 sati u prostorijama HUP Reg. ureda Osijek, Vukovarska ul. 31 (Eurodom, IV. kat), Osijek. 

Potraživanja od kupaca u prosjeku su 40% imovine tvrtke ovisno o veličini, djelatnosti, sektoru te je ključno znati procijeniti rizik mogućih zastoja u plaćanju. 25% stečajeva tvrtki uzrokovano je upravo nenaplaćenim potraživanjima. Kupci mogu biti suočeni s financijskim poteškoćama, te neplaniranim događajima koji utječu na njihovu sposobnost da isplate svoje obveze. U posljednje vrijeme svjedoci smo i sve većeg broja prijevara, ne samo između poduzetnika nego u njima često sudjeluju i građani. Sve češće dobivamo upozorenja od raznih institucija kako se zaštititi. Budući da sustavne prijevare i zlouporaba korporativnog identiteta postaju sve sofisticiranije među poduzećima diljem svijeta, sve više poduzeća žrtve su djelovanja prevaranata.

Ova interaktivna radionica je namijenjena vlasnicima i menadžmentu koji aktivno sudjeluju u upravljanju likvidnošću poduzeća u svrhu očuvanja stabilnosti i povećanja profitabilnosti, osobama koje rade u odjelu financija, kontrolinga i naplati potraživanja, kao i svim zainteresiranima.

Predavač je Lucija Marinčić, direktorica Coface Hrvatska d.o.o. – stručnjakinja na području osiguranja potraživanja. Coface je globalni lider u osiguranju potraživanja i upravljanju rizikom, već više od 75 godina. Globalna mreža stručnjaka pruža podršku, izravno ili putem naših partnera, za preko 50.000 zadovoljnih klijenata u gotovo 100 zemalja diljem svijeta. Kroz njihova tri jednostavna rješenja: osiguranje potraživanja, upravljanje rizicima i naplatu potraživanja omogućuju klijentima da donose bolje poslovne odluke. Klijentima osiguravaju pouzdane i detaljne informacije, točne analize i procjene, kako bismo im na taj način omogućili da rizike procjenjuju dinamično, u skladu s prilikama na konkretnom tržištu u danom trenutku. Svakodnevno razvijaju inovativna rješenja koja omogućuju njihovim klijentima sigurno upravljanje rizikom poslovanja, jer rizik neplaćanja može značajno ugroziti poslovnu aktivnost, ali i poduzeće u cjelini.

Sudjelovanje na seminaru je besplatno.

Zbog ograničenog broja mjesta, prijave će zaprimati redoslijedom te molimo da svoje sudjelovanje prijavite putem prijavnice do utorka 24. listopada 2023. godine do 12 sati elektronskim putem na: hup-osijek@hup.hr

vrh stranice