25. 02.2020. PUMA seminar: Informacijsko-komunikacijske tehnologije u organizacijama; Velika vijećnica Brodsko-posavske županije, Petra Krešimira IV 1, Slavonski Brod; 11:00

25.02.2020.

Na traženje članova HUP-a, HUP Regionalni ured Osijek u okviru svojeg PUMA programa organizira seminar koji će se održati u utorak 25. veljače 2020. godine  s početkom u 11 sati u Velikoj vijećnici Brodsko-posavske županije, Petra Krešimira IV 1, Slavonski Brod, na temu: „ Informacijsko-komunikacijske tehnologije u organizacijama“.

Komunikacija se definira kao proces razmjene informacija, odnosno prenošenje poruka uz pomoć unaprijed dogovorenog sustava sporazumijevanja. Ona je složen i dinamičan proces u kojem se šalju i primaju različite verbalne i neverbalne poruke s ciljem razumijevanja drugih te da bi drugi razumjeli nas. Komunikacija treba biti dvosmjeran proces u kojem je bitno dobiti povratnu informaciju od primatelja informacije kako bi komunikacija bila što uspješnija.

Komunikacija je neophodan dio poslovanja svake organizacije. Ona često može biti  granica koja će odrediti uspjeh ili neuspjeh. Svaki puta kada se razgovara  sa zaposlenicima, obraća kupcima, piše poslovno pismo, šalje e-mail, objašnjava neki poslovni projekt ili telefonira – komunicira se. Točnost, iskrenost i jasnoća su kvalitete koje doprinose pozitivnom iskustvu u komuniciranju, dok će neuredan dopis, netočna ili nejasna informacija sigurno utjecati na stvaranje negativnog dojma. Stoga je važno imati dobre komunikacijske vještine i uspostaviti dobre međuljudske odnose jer to jedna od menadžerskih vještina za koju se često smatra da je najodgovornija za uspjeh organizacije. U  poslovnom svijetu komunikacija se koristi za promicanje proizvoda, usluga ili organizacije općenito.

Uspješnost organizacije povezana je s kvalitetom komunikacije unutar organizacije. Ne postoji organizacija koja ne navodi komunikaciju kao jedan od izazova s kojima se susreće u svakodnevnom radu. Da bi organizacija postigla kompetitivnu prednost u odnosu na konkurenciju i to kvalitetnom komunikacijom bitno je imati pravu informaciju. Živimo u doba velikih i naglih promjena koje utječu na cjelokupno društvo. Posebno se te promjene ističu u brzom razvoju tehnologije i njezinom  utjecaju  na  gotovo sve segmente ljudskog djelovanja, također i na komunikaciju. Cilj je istražiti koje su to nove informacijske komunikacijske tehnologije i kako utječu na komunikaciju u organizacijama.

Seminar je zamišljen kao interaktivna radionica, a predavači su:

dr.sc. Sanja Knežević, mag.oec. i dr. sc. Anita Kulaš Mirosavljević, mag. oec., prof. v. š., zaposlene na Veleučilištu Slavonski Brod.

Prijave su otvorene do popunjenja kapaciteta dvorane, a najkasnije do petka 21. veljače 2020. godine.

vrh stranice
vrh stranice