24.5.2019. Poziv na sudjelovanje u Izboru za najboljeg službenika za zaštitu podataka 2019., hotel Esplanade, Zagreb

24.05.2019.

U okviru Kongresa stručnjaka za zaštitu osobnih podataka (ZOP 2019) dodijelit će se nagrada za najboljeg službenika za zaštitu podataka.

Prepoznajući sve važniju ulogu profesionalaca iz područja zaštite privatnosti i sigurnosti informacijskih sustava, kao jedan od organizatora Kongresa ZOP 2019, pozivamo vas da sudjelujete u Izboru za najboljeg službenika za zaštitu podataka za 2019. godinu.

Opća uredba o zaštiti podataka (GDPR) redefinira poziciju službenika za zaštitu podatka i daje mu aktivnu ulogu neovisnog stručnog savjetnika koji poznaje pravo i praksu, moderne informacijske sustave i načine njihove zaštite te sektorske specifičnosti i rukovodi se visokim etičkim standardima.

Izborom se promoviraju upravo ove vrijednosti i promiče korporativna kultura zaštite privatnosti, a sudjelovanjem podupirete rad svojeg službenika i šaljete jasnu poruku zaposlenicima, klijentima i poslovnim partnerima o vašem stavu prema zaštiti osobnih podataka.

Prilikom odabira najboljeg službenika ocjenjivački odbor sastavljen od istaknutih pojedinaca iz područja zaštite privatnosti uzet će u obzir nekoliko kriterija, s naglaskom na stručnost i educiranost, specifična iskustva i postignuća u uspostavi sustava upravljanja i zaštite osobnih podataka te angažman u stručnoj zajednici.

Detalji o uvjetima i načinu prijave te kriteriji za ocjenjivanje kandidata dostupni su na poveznici https://zop2019.eu/sessions/izbor-za-dpo-a-godine/Izbor za najboljeg službenika za zaštitu podataka održat će se u petak, 24. svibnja 2019. u hotelu Esplanade kao finalni događaj Kongresa ZOP 2019.

 

vrh stranice