24.01.2020., Susret Kluba kontrolera, HUP Regionalni ured Split, Bernardinova 1, 18,00

24.01.2020.

Susret Kluba kontrolera Hrvatske u HUP-u, održat će se 24. siječnja 2020. s početkom u 18,00 sati u prostoru Hrvatske udruge poslodavaca Regionalnom uredu Split, Bernardinova 1.

Ovaj susret ima posebnu dimenziju, jer je to Prvi rođendan Kluba kontrolera Hrvatske.

Dati ćemo kratak pregled događanja u 2019. godini, naglasiti najvažnije u osnovnim brojkama i informacijama, pokojom anegdotom, bez suhoparnosti i sa ponekim fotografijama.

Svakako, upoznat ćemo se s osnovnim ciljevima i aktivnostima u 2020. godini, raspraviti ih i dogovoriti, a posebno u okviru ostvarenja cilja "pokrivanja" čitave Hrvatske s idejom i filozofijom kontrolinga.

U drugom dijelu je Okrugli stol na kojem ćemo prodiskutirati o:

- Primjeni filozofije i procesa kontrolinga u malim poduzećima - ključna je kvaliteta percepcije i filozofije, a ne veličina i kvaliteta. Kontroling je u funkciji održivosti i stabilnog rasta. Njegovog oblikovanje prati razvoj poduzetništva.

- Što su, tko su kontroleri, koje ključne minimalne i optimalne (izvrsne) kompetencije; Ključno - znanje, znanje i znanje, a uz to nekognitivno: empatija, asertivnost, timski rad, emocionalna inteligencija.

Poznati profesor Elmar Mayer je dobro definirao: " Kontroler je, ili će to postati onaj tko više od ostalih uči, spoznaje te razmišlja i djeluje u orijentaciji na budućnost, da bi uspješno upravljao nekom kompanijom."

- Partnerstvo Menadžera i Kontrolera - govoriti istim poslovnim jezikom; sinergija - razvijati jedno drugo; Klub je sigurno jedan od izvrsnih načina da menadžeri - neekonomisti se bolje upoznaju sa kontrolerima.

Partnerstvo Kontrolera i Računovodstva - važnost sinergije ključnih procesa upravljanja i podrške. Nužnost izvrsne suradnje Kluba kontrolera i Ceha Računovođa i Financijera (HZRFD, Udruge RIF).

vrh stranice