23.4.2018. Praktična primjena GDPR, TPV, Zagrebačka 89,Varaždin, 13 sati

23.04.2018.

S ciljem informiranja poslodavaca HUP Regionalni ured Varaždin organizira seminar ''Praktična primjena GDPR-a“ u ponedjeljak, 23.travnja 2018.godine u 13 sati, Tehnološki park Varaždin (TPV) Konferencijska dvorana (razizemlje), Zagrebačka 89a, 42000 Varaždin


GDPR Uredba unosi velike promjene u načine upravljanja osobnim podacima i izravno se primjenjuje na sve organizacije koje raspolažu osobnim podacima EU građana. GDPR (General Data Protection Regulation) Uredba (EU) 2016/679 Europskog parlamenta i vijeća o zaštiti pojedinaca u vezi s obradom osobnih podataka i o slobodnom kretanju takvih podataka stupila je na snagu 25.5.2016. a počinje se primjenjivati od 25.5.2018. Uredba ima snagu zakona u RH.

Seminar ima za cilj predstaviti sve što se može očekivati, potaknuti one koji su to već učinili da naprave dodatnu provjeru, te da se usporede s primjerima iz prakse.

Predviđeni raspored i sadržaj:
13.00-14.00 William Bello - Stručnjak za GDPR, BELLO Consulting j.d.o.o.
„Praktični vodič za postizanje sukladnosti s GDPR uredbom“

Pregled pojmova Uredbe (područje primjene, osobni podatak, obveznici primjene, voditelj obrade-izvršitelj obrade-primatelj, posebne kategorije osobnih podataka, obrada osobnih podataka i zakonitost obrade)
Prava ispitanika (koje informacije mora ispitaniku dati voditelj obrade, pravo ispitanika na pristup, pravo na brisanje osobnog podatka, pravo na ograničenje obrade, pravo ne prenosivost podataka, pravo na prigovor)
Obveze voditelja i izvršitelja obrade (utvrđivanje organizacijskih i tehničkih mjera, procjena rizika, evidencija aktivnosti obrade, definiranje obveza voditelja obrade / izvršitelja obrade / primatelja


14.00-14.15 Martin Kralj - Stručnjak BizDataX – linija za anonimizaciju podataka, Ekobit d.o.o.
„Anonimizacija – testni podaci u punoj kvaliteti (unatoč GDPR-u)“

Kratko predavanje uključuje osnovne informacije o tome kako GDPR gleda na anonimizaciju i prilika je za pohvatati osnovne pojmove i koncepte poput maskiranja, izdvajanja podskupa ili stvaranja sintetičkih podataka.


14.15-14.45 doc.dr.sc. Renata Mekovec, Tatjana Zrinski, univ.spec.iur., Fakultet organizacije i
informatike Sveučilišta u Zagrebu
„Pravni zahtjevi, poslovni procesi i tehnička rješenja za implementaciju GDPR-a“

Prikaz primjera iz prakse implementacije GDPR-a


14.45.-15.00 Pitanja uz diskusiju


Za sve vas koji želite saznati više, dobiti odgovore na pitanja s kojima se svakodnevno susrećete u poslovanju, pozivamo Vas da prisustvujete profesionalnom događaju.

Prije dolaska na radionicu preporučamo da se prouči tekst uredbe koji se nalazi na stranicama AZOP-a (http://azop.hr ) ili korištenjem slijedeće web stranice: http://www.privacy-regulation.eu/hr/index.htm  

Svoje besplatno sudjelovanje možete prijaviti na e-mail hup-varazdin@hup.hr  (navesti ime i prezime te tvrtku) najkasnije do petka 20. travnja 2018, tj, do popunjenja mjesta.


Nadamo se Vašem dolasku i srdačno pozdravljamo!

vrh stranice
vrh stranice